بازی های رایانه ای سینما را پشت سر می گذارد

خبرگزاری شبستان: یک پژوهشگر فرهنگ و رسانه با بیان اینکه بازی های رایانه ای سینما را در آینده به حاشیه می راند، گفت: برای رسیدن کشور به موقعیت ایده آل در این حوزه باید از توان بخش خصوصی بهره گرفت.

خبرگزاری شبستان- قم:


بازی برای انسان مسئله ای تفریحی است که از دیرباز در جوامع مختلف به شکل های متنوع و با ابزاری متنوع وجود داشته ولی در زمانه حاضر یک نوع بازی وجود دارد که در تمام جوامع رخنه کرده و از میان تمامی مقاطع سنی علاقمندانی جذب کرده و آن هم بازی های رایانه ایست. با توجه به قدرت بالای تاثیرگذاری این بازی ها کشورهای مختلف تلاش می کنند تا این دانش را بومی کرده و یا حداقل بر واردات کنترل داشته باشند. ایران هم به عنوان یکی از همین کشورها برای داشتن حرفی نو در این عرصه تلاش می کند که البته رسیدن به این هدف به پیش زمینه هایی نیاز دارد.

در همین خصوص با حسین بابامرادی، پژوهشگر فرهنگ و رسانه گفتگو کرده ایم. وی که مطالعات گسترده ای در موضوع آسیب شناسی رسانه ها از جمله بازی های رایانه ای، انیمیشن ها، ماهواره و ... دارد به سوالات ما پاسخ داد:

 

بفرمایید، صنعت بازی های رایانه ای کشورمان در حال حاضر در مقایسه با کشورهای موفق در این عرصه چه وضعیتی داشته و اگر بخواهید به ایران رتبه ای در این زمینه بدهید، چه نمره ای از یک تا 10 را کسب می کنیم؟ می توانم، نمره 2 را بدهم. زیرا سرمایه گذاری و کیفیت محتوایی و فنی بازیهای جهانی بسیار بالاتر از بازیهای داخلی است البته کارهای خوبی شروع شده است ولی هنوز عزم راسخی در این مورد در کشور ما بصورت رسمی دیده نمی شود.

 

بازی های رایانه ای در آینده نزدیک سینما را پشت سر می گذارد// محتوای خوب بن مایه یک بازی خوب است

با اشاره به کمبودهای موجود در این خصوص اگر راهکار بخصوصی هم برای رفع این موانع در نظر دارید، بفرمایید؟ بزرگترین مشکل در این مورد عدم باور برخی مسئولین نسبت به تاثیرگذاری بالای بازی های رایانه ای به عنوان یک رسانه در آینده است. به گفته مراکز و اندیشکده های غربی تا چند سال دیگر رسانه غالب و کاربردی جهان بازی ها خواهند بود و صنعت سینما حتی تا چند ده سال آینده به قهقرا خواهد رفت. مشکل بعدی در عرصه بومی سازی این تکنولوژی است. هنوز رشته های جدی بازی سازی در مراکز پژوهشی و دانشگاهی ما وجود ندارد. در صورتیکه پشتوانه تولید یک بازی خوب هر چند که محتوای خوبی هم برایش تأمین شده باشد، دانش تولید آن می باشد. و مشکل بعدی بودجه بسیار کم برای تولید این محصولات می باشد. کمپانی های بزرگ دنیا با هزینه های بسیار زیاد و تیمهای حرفه ای فراوان دست به تولید این محصولات می زنند. لذا نباید توقع داشته باشیم که با بودجه های پایین محصولاتی تولید کنیم که قابل رقابت با آنها باشند. با این تفاسیر اگر به راهکارهای اجرایی برای گذر از این موانع و کمبودها نرسیم به نتیجه مطلوب نخواهیم رسیدو همچنان مصرف کننده می مانیم.

 

طولانی ترین راه ها با قدم اول آغاز می شود
به نظر شما گروه های بازی سازی که اغلب توسط نوجوانان و جوانان ایجاد می شود، توانمندی حضور در این عرصه را دارند و در این صورت توصیه های خود را در جهت بهره مندی بهتر از توانمندی ها و ظرفیت های موجود در این گروه ها بفرمایید؟
البته که می توانند رقابت کنند. طولانی ترین راه ها با قدم اول شروع می شود. بزرگترین قوت ما به نسبت رقبای غربی، روحیه انقلابی و جهادی و ایمان و توکل به خداست. خداوند می فرماید: اگر تلاش و جهاد کنید درراه ما، راه های هدایت را به شما نشان می دهیم. پس هم باید تلاش کنیم و هم اینکه تلاشمان برای خدا باشد تا کار جهادی انجام دهیم.و اما توصیه ها به جوانان عضو در این گروه ها: اول اینکه سطح دانش فنی خودشان را بالاتر ببرند. دوم، تلاش کنند که کارگروهی را میان خودشان نهادینه کنند. زیرا کارهای بزرگ بدون گروه بزرگ و قوی شدنی نیست. و سوم اینکه به بازی نامه های خوب و پرمحتوا توجه داشته باشند و اگر نیست خودشان در صدد تولید آن هم باشند چرا که بهترین کار فنی بدون داشتن محتوای خوب به جایی نمی رسد.


مسئولین به آموزش ها در حوزه بازی های رایانه ای از سطح ابتدایی تا دانشگاه اهمیت دهند

و در ادامه توصیه هایی هم برای مسئولین دارم، اولا باید بودجه های بهتر و مناسب تری را متناسب با هجوم فرهنگی دشمنان و اولویت جنگ نرم، به این امر اختصاص دهند. دوم، به آموزش از سطح ابتدایی تا دانشگاهی در این خصوص اهمیت بدهند. و در نهایت اینکه تلاش کنند انجام این امور را بیشتر به بخش خصوصی بسپارند البته با نظارت دقیق خودشان.


باید جایگزینی برای بازی های خارجی برای کاربران داخلی ایجاد کنیم
برخی از بازی های وارداتی و پرطرفدار خارجی مسائلی همچون اهانت به ارزش ها و مقدسات مسلمانان و یا استفاده از تصاویر غیر اخلاقی را در بردارد که در ناخودآگاه کاربر تاثیرگذار است، چه توصیه ای برای دوری از این مسائل دارید؟ از نظر تربیتی وقتی می توانید چیزی را از کسی بگیرید که جایگزین مناسبی برایش در نظر بگیرید. پس ما هم باید به تولید بازی های مناسب دست بزنیم و همچنین به خانواده ها هم توصیه می کنم که با تفریحات سالم، ورزش و دیگر سرگرمی ها جایگزینی مناسب برای فرزندانشان بجای اینکه صرفا سرگرم بازی های رایانه ای باشند، پیدا کنند. و در ادامه توصیه میکنم از محصولاتی که دارای هولوگرام هستند و طبیعتا صحنه های غیر اخلاقی یا دارای خشونت بالا را حذف نموده اند را برای استفاده در نظر بگیرند. جدا از اینکه کار فیلترینگ خوب است در اندازه خودش، اما کافی نیست. بهتر است به تقوای رسانه ای فرزندان مان کمک کنیم. زیرا تا وقتی خردسال هستند، والدین بر آنها نظارت دارند اما در بیرون یا در اوقات خلوت باید کاری کنیم که در همه حال خدا را ناظر بر اعمال خود ببینند و با آگاه کردن فرزندان از آسیب های این مطالب در بازی ها به سطحی از درک برسند که خودشان از این مطالب سخیف دوری نمایند.

 

و در پایان بفرمایید که چرا نسل جوان و نوجوان تا به این حد به بازی های رایانه ای خارجی علاقمند می شوند، چه مسائلی در این موضوع دخیل است، کیفیت آثار، میزان هیجان غالب بر بازی، رنگ بندی، موضوع بازی و ...؟
تمام موارد اشاره شده در این خصوص دخیل هستند. در بازی ها از تمامی هنرها استفاده شده است. سینما، موسیقی، نقاشی و ... و لذا میتوان بازی ها رایانه ای را هنر نوین این عصر نامید. به سرعت بچه ها توسط رسانه، تبلیغات و ... به سمت این محصول جدید و دست آورد نوین سوق داده می شوند. اگر ما فرزندان خود را درنیابیم، طبیعتا جذب دیگران می شوند.و در ادامه توصیه می کنم، مسئولین مرکز رصد و تحلیل در این خصوص ایجاد نمایند تا هم بازی های جذاب غربی از نظر کیفیت فنی و محتوایی بررسی شوند و همچنین رصد داخلی در خصوص بازی هایی که مورد توجه قرار می گیرند نیزمهم است و باید در این مرحله به علل توجه به آنها، میزان تأثیر آنها در زمینه های فکری و روانی توجه شود. بسیاری از بازی های غربی با کیفیت فنی و داستانی و محتوایی (البته به تناسب فرهنگ غالب خودشان) بالا تولید می شود و لذا با توجه به میزان تأثیر بیشتر و کیفیت جذب بالاتر این رسانه نسبت به سینما و انیمیشن، کمپانی های بزرگ هر روز فراتر از روزقبل به سوی این محصول نوین پیش می روند و طبیعتا کسانی که به دنبال بسط و گسترش اندیشه خود هستند از این رسانه هم مانند: ماهواره، فیلم و ... برای پیشبرد اهداف خود بهره می جویند. البته به دلیل تعاملی بودن بازیها و دلایل فراوان دیگر این رسانه جای کار بیشتری برای اهداف آنان دارد.

پایان پیام/

 

کد خبر 299241

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha