توصیه به تیم دیپلماسی/ آمریکا درگفتار وعمل خود صادقانه رفتار نمی کند

خبرگزاری شبستان: گفتار رئیس جمهور آمریکا درباره روی میز بودن گزینه نظامی و اینکه گفتگو با ایران معلول اثر گذاشتن فشارهای تحریم بر روی ایران است نشان می دهد آنان در گفتار و عمل خود صادقانه رفتار نمی کنند.


به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در خطبه دوم نمازجمعه تهران با اشاره به سفر رئیس جمهور به آمریکا برای شرکت در شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهارداشت: ازاینکه رئیس جمهور منتخب مردم قهرمان ایران از تریبون سازمان ملل داد مظلومیت ملت ایران را به گوش جهانیان رساند و تحریم های غیرقانونی و ظالمانه را محکوم و ظالمانه بودن آن را به خوبی تبیین کرد قدردانی میکنیم.

وی همچنین حمایت رئیس جمهوراز آرمان ملت فلسطین وموضع گیری مناسب وی در مورد سوریه را ستود.

امام جمعه موقت تهران اسلام را دین صلح و همزیستی مسالمت آمیز دانست و افزود: پیشوایان دینی نیز همواره ما را به این مهم توصیه کرده اند که تا دشمن سر به سر ما نگذاشته و مانعی بر سر پیشرفت ما ایجاد نکرده با آنان مصالحه کنیم و پیمان های دفاعی پیامبر نیزدر همین راستا ارزیابی می شود.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی اضافه کرد: امام علی (ع)هم در نامه خود به مالک اشتر به ایشان توصیه کرد که دعوت دشمن به مصالحه را بپذیرد اما مراقب باشد در دام دشمن گرفتار نشود.

وی تعبیر نرمش قهرمانانه را که در بیانات رهبر معظم انقلاب بیان شد بهترین تعبیر در این باره دانست و افزود: ما نه تنها از مظلومان فلسطین حمایت می کنیم بلکه مظلومان غیرمسلمان نیز مورد حمایت ما هستند و ما اصولاً جنگ را مغایر فطرت انسانی می دانیم و آغاز گر هیچ جنگی نبوده و نخواهیم بود اما در برابر باج خواهی و افزون طلبی دشمن، پیرو نهضت حسینی هستیم.

خطیب جمعه تهران گفت: در فضای جدیدی که پس از انتخابات به وجود آمد و دولتی با شعار تدبیر و امید وارد میدان شد افکار عمومی داخلی و خارجی امیدوارند با سرپنجه تدبیر، تحریم های ظالمانه از ملت قهرمان ایران برداشته شود.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی افزود: تحریم ظالمانه ایران، اروپا و بسیاری از کشورهای منطقه را نیز متضرر کرده است و آنها بیش از ما به رفع تحریم ها نیاز دارند.

وی گفت: در تعاملات سیاسی و اجرای تاکتیک ها، آن که اشراف کامل بر موضوع داشته باشد، واقع بین باشد و از پشتوانه قوی مردمی برخوردار باشد صاحب ابتکار عمل خواهد بود.

خطیب جمعه تهران افزود: رئیس جمهور با اتکا به قدرت خدا و ائمه و با پشتیبانی ملتی که هم شهید داده است و هم آماده شهادت است و هیچگاه از برخورد با مشکلات خسته نشده است باید با استفاده از تاکتیک های مدرن بتواند بر روش های دشمن فائق آید و این چیزی است که از دولت انتظار داریم.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: همان گونه که رهبر انقلاب با تشبیه گویا رساندند، این گفتگوهای سیاسی و لبخندها ظواهر است و باید بدانیم حریفمان کیست و شناخت کافی از او و شیوه ها و شگردهای آن داشته باشیم.

وی افزود: امروز جنگ دیپلماسی، اراده ها و گفتگوهاست باید متوجه باشیم دشمن ضربه زدنش به ایران سابقه دیرین دارد و دائماً نیز با شیوه های خاص برای پیشبرد اهداف خود کشورهای جهان سوم را ضربه فنی کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی گفت: تاکتیک، تاکتیک گفتگو و ادبیات بین المللی و جاذبه است و آغوش باز کردن برای صلح عادلانه و پایدار واین مطلب را نباید نادیده گرفت.

وی اظهارداشت: بعد از انتشار خبر گفتگوی تلفنی اوباما با آقای روحانی، آمریکا بی صداقتی خود را آشکار کرد.

خطیب جمعه تهران نرمش های دیپلماسی را در عین حال نرمش های افشاگرانه دانست و افزود: اینکه رئیس جمهور آمریکا گفته است گزینه نظامی هنوز روی میز است و گفتگو با ایران معلول اثر گذاشتن فشارهای تحریم بر روی ایران است نشان می دهد آنان در گفتار و عمل خود صادقانه رفتار نمی کنند.

صدیقی گفت: ملت ایران ملتی صلح طلب، دلسوز و عاطفی است و از آدم کشی و خونریزی نفرت دارد و بنابراین، همواره بر ضرورت برچیده شدن سلاح های هسته ای تأکید داشته است و هیچگاه نیز دنبال سلاح هسته ای نبوده و نیست.

وی افزود: ملت ما با 34 سال مقاومت به جهانیان نشان داد در حفظ اصول و استفاده از فن آوری های صلح آمیز هسته ای هرگز عقب نشینی نخواهد کرد.

خطیب جمعه تهران گفت: من به دولتمردان و رئیس جمهور آمریکا نصیحت می کنم که تابع رژیم جعلی صهیونیستی نباشد.

حجت الاسلام صدیقی افزود: رژیم صهیونیستی نشان داد قدرت مقاومت ندارد و این در جنگ با حزب ا... و مردم فلسطین به اثبات رسید.

خطیب نماز جمعه تهران سپس با اشاره به مناسبت ها، سالروز شهادت نهمین پیشوای شیعیان جهان حضرت جواد الائمه (ع ) را تسلیت گفت و در هفته نیروی انتظامی نقش این نیرو را در ایجاد نظم و امنیت قابل ستایش دانست.

حجت الاسلام صدیقی همچنین به کارکنان نیروی انتظامی توصیه کرد ادب، نزاکت، تواضع، مهربانی، اخلاق و معنویت را سرلوحه رفتار و تعامل خود به ویژه با مردم قرار دهند.

وی همچنین با اشاره به بازگشایی دانشگاه ها و مدارس، دانشجویان و دانش آموزان را سربازان عرصه فرهنگ و تمدن کشور دانست و افزود: امروز فضای کشور اقتضاء می کند فضای معنوی و کسب علم برای کمک به توسعه و پیشرفت کشور باشد.

خطیب نماز جمعه تهران با تأکید بر اینکه دانشگاه ها جای جنگ و حزب بازی نیست تصریح کرد: رقابت ها باید در جهت کسب علم، فضیلت و معنویت باشد.

صدیقی با قدردانی از ملت بزرگ ایران برای مشارکت گسترده در جشن نیکوکاری، بر ضرورت تداوم این رویکرد و کمک به همنوعان نیزتأکید کرد.

توصیه خطیب جمعه تهران به رعایت محرمات الهی

خطیب این هفته نمازجمعه تهران مردم را به رعایت حرمات الهی، شناخت مسئولیتها و وظایف وعمل به تکالیف دینی و پرهیز از معصیتها توصیه کرد.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی در خطبه نخست به بیان آثار و اسرار و سلسله مراتب نماز و مقدمات آن یعنی اذان و اقامه پرداخت و گفت: نکته قابل تامل در اذان و اقامه این است که هر دو با لفظ جلاله الله شروع می شوند و با الله نیز خاتمه می یابند.

وی در ادامه به نمازگزاران توصیه کرد تا هر کاری را که شروع می کنند با یاد و نام و برای خدا و در راه خدا باشد.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی در تشریح فلسفه اذان و اقامه گفت: "اذان" نفخه اولی است و با "اقامه" هم احیا و حیات مجددی صورت می گیرد که ما در پیشگاه خداوند تبارک و تعالی حاضر می شویم و گویی صحنه قیامت است و آنجا بناست حساب پس دهیم.

خطیب جمعه تهران همچنین در تبیین برپایی نماز گفت: انسانی که دلش با نماز است و نمازش آئینه جمال خداوند است، آنچنان حلاوتی از آن می برد که هرگز از یاد خدا غافل نمی شود.

حجت الاسلام والمسلمین صدیقی علاوه بر این با اشاره به آیات قرآن مجید به ویژه سوره نور به بیوتی اشاره کرد که بیوت پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع)است که پایگاههای اتصال خلق به خالق است و اینکه هر دلی با این بیوت ارتباط داشته باشد، ذکرش بالا می رود و با خدای خود مرتبط می شود.

امام جمعه موقت تهران در ادامه به مردم به ویژه جوانان توصیه کرد در این ایام ذی الحجه و ذی القعده فرصت را مغتنم شمارند و نمازهای نافله و نماز شب بپا دارند که در روایات به آن بسیار توصیه شده است.

وی در پایان و در ادامه سلسله بحث های مربوط به نماز و با اشاره به روایات گفت: هنگامی که نماز بپا می دارید حتماً با امام زمان (عج) همراهی داشته باشید.

صفارهرندی: ملت از مبانی اعتقادی‌اش عقب ‌نمی نشیند

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ملت ایران همزمان با تقاضا برای تغییر وضع معیشتی خود هرگز از غرور ملی و بنیان های اعتقادی اش ذره‌ای عقب نشینی نخواهد کرد.

به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر محمدحسین صفارهرندی با عنوان سخنران پیش از خطبه های نمازجمعه تهران با تحلیل دیپلماسی عمومی نظام در چارچوب نرمش قهرمانانه افزود: حالتی که اکنون در چارچوب نرمش قهرمانانه با جریان استکباری در بخشی از خواسته هایمان داریم در محیط سخن گفتن با قدرت های مسلط فقط به بخشی از موضوعات آن هم موضوع هسته ای محدود است.

وی گفت: کاروانی که به عنوان سفیر جمهوری اسلامی با مسئولیت رئیس جمهور به سازمان ملل رفت با تکیه به اعتماد رهبر معظم انقلاب و آرای مردمی رئیس جمهور این ظرفیت را دارد که از زبان مردم با جهان سخن بگویند.

صفارهرندی افزود: اما باید این را به درستی بشناسیم و بفهمیم که آیا تدبیر تازه آقای روحانی به عنوان رئیس جمهور برای سخن گفتن با جهان، معامله با مبانی و اصول جمهوری اسلامی ایران است؟

وی گفت: اگر از رئیس جمهور و کسانی که آگاه به مسایل هستند این سوال را بپرسید معتقدند که هیچگاه آیین اصلی و مبانی نظام تغییری نکرده است و این طرح نویی که قرار است برانداخته شود صرفا در حد روش های تاکتیکی است؛ البته حتما برای همه دولت‌ها چنین امکانی میسر بوده است که در چارچوب خط قرمزهای نظام از روش های ویژه خود استفاده کنند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: شاید بتوان گفت تغییری که در ماه های اخیر پس از انتخابات ریاست جمهوری رخ داده اعتماد به گروهی از زمامداران و سپردن مسئولیت کارها به آنان با قید این مسئله است که آنان می گویند از روش های تازه ای به لحاظ تاکتیکی و فردی می خواهند برای مواجهه با جهان استفاده کنند و به نتیجه بخش بودن آن در روند تحقق آرمان های نظام امیدوارند.

صفارهرندی گفت: مردم نیز اعتماد کردند و عرصه را به دست کسی سپردند که در آستانه انتخابات و در تبلیغات انتخاباتی از این روش تازه سخن می گفت و تاکید می کرد به هیچ وجه این تدبیر ناظر بر تغییر در اصول و مبانی نیست و ما وفادار به همه بنیادها و بنیان های نظام اسلامی هستیم و در مسیر مدنظر رهبری معظم انقلاب و پیرو رهنمودهای امام راحل (ره) و مسیر شهیدان به حرکت در مسیر انقلاب ادامه می دهیم اما از روش دیگری نیز استفاده می کنیم.

وی افزود: این روشی است که اسلام نیز آن را منع نکرده و پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) نیز در مقاطعی متوسل به راهی متفاوت برای تحقق خواسته های اصیل خود شده اند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: البته دشمنان ما برای تحریک افکارعمومی چنین القا می‌کنند که نظام اسلامی بالاخره در برابر فشارهای بین المللی تن به تسلیم و سازش داد و این تاکتیک نظام را در بحبوبه‌های تبلیغاتی به نحو دیگری وانمود می‌کنند.

صفارهرندی افزود: مهم این است که آیا در این اتفاق ما فقط ناگزیر به اتخاذ این رویکرد جدید هستیم یا در دنیا اتفاقات دیگری افتاده است؟

وی با اشاره به مصاحبه اخیر خانم امانپور در لندن گفت: وی به عنوان کارشناس مسایل سیاسی در پاسخ به پرسشی درباره وقایع اخیر در سازمان ملل اظهار داشت که در این چند روزه در هر محفلی که درباره رویدادهای اخیر صحبت کردم تحلیل اصلی این است که اگر میان آمریکا و ایران توافقی صورت گیرد بزرگترین اتفاق دنیا پس از جنگ سرد خواهد بود.

صفارهرندی افزود: در جهان پس از فروپاشی شوروی که به نظر می رسید در دنیا قطبی به عنوان قطب قدرت مخالف باقی نمانده چه اتفاقی افتاده است که این تحلیلگر سیاسی چه بسا علی رغم میلش به این مسئله بزرگ اعتراف می کند که در برابر هژمونی و سلطه همه جانبه آمریکا در جهان معاصر قدرتی علم شده است که توافق با آن چیزی شبیه به توافق دو ابرقدرت گذشته است؟

وی گفت: آیا اگر جمهوری اسلامی کشوری دم دستی و قدرتی معمولی و غیرقابل اعتماد بود چنین ارزیابی وجود داشت؟ پس معلوم است خبرهایی هست.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: بر این اساس حق داریم از کسانی گله مند شویم که در مسیر پیگیری این سیاست گاهی دچار توهم و اشتباه می شوند و چنین القائاتی را در جامعه منتشر می‌کنند که گویا رفتن ما به سراغ آمریکا برای اینکه با آنان به گونه دیگری سخن بگوییم از این منظر است که ما صرفا به آنان نیاز داریم.

صفارهرندی گفت: واقع بینانه می گویم که ما هم به تعامل با دنیا نیاز داریم و این سخن معقول نیست که بگوییم هیچ نیازی نداریم؛ حداقل ما برای دفع بخشی از شرارت های آنان که از طریق تحمیل ظالمانه تحریم‌ها اعمال کرده‌اند و در سالهای اخیر ابعاد گسترده‌تری یافته است دوست داریم برای دفع ظلم تحریم‌کنندگان، گشایشی در احوال روزمره مردم ایجاد شود.

وی افزود: اما آیا فقط ما نیازمند تغییر وضع موجود در جهانیم یا آن طرف نیز خبرهایی است؟

صفارهرندی با اشاره به ناکامی آمریکا و غرب در براندازی حکومت سوریه گفت: اکنون سه سال از وعده آنان برای ساقط کردن دولت بشار اسد گذشته است و نه فقط دولت سوریه ساقط نشده بلکه با دولتی در این کشور مواجهند که به مراتب قدرتمندتر از گذشته است.

وی افزود: این درحالیست که هرگاه آمریکا در گذشته های دور اراده می کرد که با استفاده از قوای نظامی وارد کشوری شود هیچ مقاومتی در برابر آنان نبود همچنان که در عراق و افغانستان با همین نگاه وارد شدند.

صفارهرندی گفت: بنابر اذعان مسئولان و تحلیلگران سیاسی غرب اشغال عراق و افغانستان اشتباهی بزرگ و عجیب بود به این معنی که تا دیروز در منطقه فقط ایران در برابر آنان مقاومت می کرد و فقط حزب الله لبنان و مقاومت فلسطین در برابر آنان می ایستاد اما اکنون با مشابه همین مقاومت در عراق و افغانستان نیز مواجهند.

وی افزود: وقتی آمریکا و غرب آتش درگیری های قومی و فرقه ای را در لبنان و سوریه برافروختند گمان می کردند به زودی با گسستن یک حلقه از زنجیر مقاومتی که از آن به عنوان هلال شیعی تعبیر کردند، مقاومت را از بین می برند اما اکنون اذعان می کنند علاوه بر مواجهه با حزب الله لبنان با حزب الله سوریه و عراق نیز مواجه شده اند.

صفارهرندی تاکید کرد: اکنون جریان مقاومت به نحوی است که این خط ایستادگی در برابر ستمکاری آنان هرگاه اراده می کند می تواند معادلات جهان را بهم بریزد و اجازه ندهد آمریکا به خواسته های خودش برسد.

وی با اشاره به نادرست بودن پیش بینی های اخیر از قطعی بودن حمله به سوریه گفت: چه چیزی موجب شد آمریکایی ها به این ارزیابی برسند که ورود به این عرصه به صلاحشان نیست؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش افزود: چون احساس می کنند شرایط ژئوپلتیک و استراتژیک در منطقه به گونه ای تغییر کرده است که نخستین آتش افروزی آنان به مثابه کوچکترین جرقه ای است که در انبار باروتی از کینه های انباشت شده ملت های مظلوم خواهد افتاد و آرزوهای آنان را برباد خواهد داد.

صفارهرندی گفت: آنان اهل محاسبه اند و منافع و مصالح خود را می سنجند و براین اساس معتقدند در موقعیت کنونی شاید بهترین کار تقویت دیپلماسی عمومی است و این دیپلماسی نوع دیگری از جنگ محسوب می شود.

وی افزود: بسیار خوشحال شدم که آقای ظریف وزیر امور خارجه فهیم و فعال ما در ارزیابی رویدادهای اخیر و ارتباط و مراوده‌های ما با جهان به ویژه ماجراهای سازمان ملل و پیگیری پرونده هسته ای گفت که این رفت و آمدها و برخوردهای ما نوعی جدال است و به تعبیر من این تعامل به معنی مغازله و نردِ دوستی باختن با رفقا نیست.

صفارهرندی گفت: اگر قرار است جدالی در پیش باشد باید دائم مراقب حریف و رقیب خود باشیم زیرا در عالم سیاست دیپلمات به کسی می گویند که لبخند بر لب دارد و خنجری دردست و به محض اینکه شما از لبخندی که چه بسا ریاکارانه و اغواگرانه باشد متاثر شوید و چنین تلقی کنید که مجلس خودمانی شده است آنگاه خنجر رقیب فرود می‌آید.

وی با اشاره به آغاز دور جدید دیپلماسی کشورمان افزود: وقتی رهبر معظم انقلاب بر کاری صحنه می گذارند یعنی اینکه این حرف نظام است و نرمش قهرمانانه موضع کنونی نظام تلقی می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وقتی رئیس جمهور ما به طرف مقابل می گوید که با اختیار تام آمده است یعنی اختیار برای پیگیری پرونده هسته ای در چارچوب مقررات و خط قرمزهای نظام با بسط ید، یعنی اینکه می خواهیم مشکلی رفع شود، اما باید دانست پیام هایی که از آن سو دریافت می کنیم چیست؟

صفارهرندی افزود: معاون وزیرامورخارجه آمریکا به رغم وعده هایی که در زمینه پذیرش حق غنی سازی در ایران در نشست و برخاست های دیپلماتیک به ما دادند در مواجهه با رسانه ها و افکارعمومی گفت هیچ تغییری در مقایسه با گذشته ایجاد نشده و هیچ یک از دولتمردان آمریکا به موجه بودن غنی سازی اورانیوم در ایران معتقد نیستند و باید از آن جلوگیری شود.

وی در حین سخنان خود در واکنش به شعار مرگ بر آمریکا نمازگزاران گفت: این مواجهه شما زمانی تقویت خواهد شد که مردم ما که داغ خنجرهای آمریکایی ها به سینه و حنجره فرزندانشان نشسته است، خاطرات گذشته‌شان با طراحی مکارانه آمریکایی ها با چهره دیپلماتیک و ظاهر دوستانه اما با خصومت، ضمیمه شود.

صفارهرندی افزود: ما همچنان به عنوان پشتوانه ای برای هیئت دیپلماتیک جمهوری اسلامی در این جدال از آنان حمایت و دعایمان را بدرقه راهشان خواهیم کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: تاسف ما از برخی است که خود را به عنوان سخنگویان غیررسمی دولت در رسانه ها جا می زنند و به جای اینکه سخنگوی دولت جمهوری اسلامی باشد سخنگوی ایالات متحده آمریکا هستند.

صفارهرندی گفت: این افراد مطمئن باشند ملت ضمن تقاضاهایی که برای تغییر وضع معیشتی خود دارند هرگز از غرور ملی و بنیان های اعتقادی خود ذره ای عقب نشینی نخواهند کرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 299166

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha