80 سال پیش تئاتر در شبستان مساجد کردستان به اجرا در می آمد

خبرگزاری شبستان:مدرس و داور هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان گفت: 80 سال پیش تئاتر در شبستان مساجد کردستان به اجرا در می آمد.

 به گزارش خبرنگار اعزامی شبستان به هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان، قطب الدین صادقی، مدرس و داور هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان شامگاه گذشته در کارگاه آموزشی که در مجتمع فرهنگی هنری مریوان برگزار شد، گفت: بر اساس تحقیقات و پژوهش هایی که انجام دادم 80 سال پیش  نمایشگران کردستانی در ابتدا در سطح بازار سکوهایی را قرار می دادند و برروی آنها نمایش خود را اجرا می کردند و بعد از مدتی در شبستان های مساجد به اجرا پرداختند.


و ی خاطرنشان کرد: در فاصله زمانی 20 سال با تلاش هنرمندان و اهالی عرصه نمایش شهرستان سنندج صاحب پنج سالن تئاتر می شود و لذت تئاتر را به مردم چشاندند.

صادقی در ادامه  به بیان ویژگی های تئاتر خیابانی پرداخت و گفت: موضوع تئاترهای خیابانی باید اجتماعی و گروهی باشد و به سرعت وارد اصل مطلب شود.


وی یکی دیگر از ویژگی های تئاتر خیابانی را درگیر کردن توده های مردم با موضوع مطرح شده ذکر کرد و اظهارداشت:در تئاتر خیابانی باید ضمن حفظ روحیه انتقادی معضلات مردمی مطرح تا وجه اجتماعی کار حفظ شود.


وی عنوان کرد: اجرای تئاتر در بین مردمی که فاقد تماشاخانه های تئاتر هستند بزرگ ترین و موثرترین اقدام چنین جشنواره هایی در سطح ملی و بین المللی ست.


داور هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان افزود: براساس آمارتوسعه انسانی سازمان ملل در سبد روزانه هر خانوار ایرانی میزان هزینه ای که برای فرهنگ و هنر یعنی کتاب، روزنامه،موسیقی و غیره می کنند 3.2 درصد است.


صادقی با اشاره به اینکه تولید فرهنگی در میان ایرانی ها جایگاه بالایی ندارد، خاطرنشان کرد: متاسفانه هفت هنر در میان ما ایرانی ها مورد توجه و اهمیت نیست.


وی با بیان اینکه کل توده های مردم کشور ما هنوز سنتی اند و وارد مدرنیته نشدند، بیان داشت: توسعه تئاتر یکی از راه های مدرنیته کردن مردم است.


وی مهم ترین عملکرد و وظیفه هنرمندان عرصه تئاتر خیابانی را آشنا کردن توده های مردم با تئاتر و برقراری ارتباط با آنها خواند و
 اضافه کرد: یکی از راه های توسعه اندیشه داشتن زبان مشترک است و تئاتر هم یکی از این زبان هاست.


صادقی، معرفی تئاتر مردمی، موثر، جذاب و زیبا به توده مردم را مهم ترین کار هنرمندان نمایش های خیابانی ذکر کرد و از اهالی تئاتر شرکت کننده در این کارگاه آموزشی خواست بین تئاتر خرده نمایش های میدانی، تئاتر محیطی و صحنه و خیابانی تفاوت قائل شوند.


وی اظهارداشت: متاسفانه بیشتر نمایش هایی که امروز در این جشنواره به اجرا درآمدند متعلق به تئاتر صحنه ای بود تا خیابانی.


وی انتخاب متن در تئاتر خیابانی را بسیار حائز اهمیت دانست و بیان داشت: متن باید به خوبی با مردم ارتباط برقرار و نظر آنها را جلب کند.


این مدرس دانشگاه ذات تئاتر خیابانی را وارد کردن تلنگر و شک به مخاطبان خواند و اظهارداشت: در تئاتر خیابانی باید در کمترین زمان ممکن بیشترین مطلب را با شک و ضربه به مخاطب منتقل کرد البته این تلنگر نباید در قالب خشونت باشد باید بسیار خلاقانه اعمال شود.


وی با تاکید بر اینکه داشتن تکنیک اساس کار بازیگران تئاتر است، افزود: بازیگر حق ندارد فقط با احساسش کار کند بلکه بیشتر باید با مغزش اجرا کند.


وی تداوم ریتم در نمایش را یکی از راه های حفظ رابطه با مخاطب خواند و خاطرنشان کرد: ریتم دارای دو حالت درونی و بیرونی است که ریتم درونی شامل شدت کنش و واکنش قهرمانان نسبت به یکدیگر است.


داور هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان در ادامه مطلب فوق افزود: ریتم بیرونی هم کل عناصر یعنی دکور، موسیقی، لباس بازیگران و غیره را شامل می شود.


صادقی طنز را مهمترین ویژگی تئاتر خیابانی در تمام جهان ذکر کرد و اظهارداشت: توده های مردم نیاز به شادی دارند و زبان طنز را بیشتر می فهمند.

 

 

 پایان پیام/ 

کد خبر 298952

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha