سوغات روحانی از نیویورک:اقتدار و دیپلماسی

خبرگزاری شبستان: دولت جمهوری اسلامی ایران در هفته گذشته درگیر سفر رییس جمهور به نیویورک بودند. صحبت تلفنی دو رییس جمهور نیزجنجال خبری به پا کرد.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، یکی از نمایندگان حاضر در جلسه مشترک دولت و مجلس به بیان جزئیاتی از مکالمه تلفنی رؤسای جمهور ایران و آمریکا از زبان روحانی پرداخت.
تعامل دولت و مجلس به رفع مشکلات مردم می‌انجامد/ فضای صمیمی جلسه مشترک 2 قوه
رئیس فراکسیون اصولگریان مجلس با اشاره به جلسه امشب دولت و مجلس گفت: اولین دیدار رسمی مسئولین 2 قوه در فضای صمیمی و محترمانه برگزار شد و تعامل میان آنها به رفع مشکلات مردم می‌انجامد.
گزارش روحانی از سفر به قرقیزستان و آمریکا در نشست مشترک مجلس و دولت
نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از ارائه گزارش رئیس‌جمهور از سفر به قرقیزستان و آمریکا در نشست مشترک دولت و مجلس خبر داد.
سید احمدرضا دستغیب نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این نشست مشترک حسن روحانی رئیس‌جمهور گزارشی از سفر اخیر خود به قرقیزستان برای شرکت در اجلاس شانگهای و نیز سفر به نیویورک برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه داد.
وی افزود: همچنین رئیس‌جمهور در این نشست مشترک مطالبی را درباره مسائل جاری کشور و تعامل مجلس و دولت مطرح کرد.
برای ما تغییر رفتار غرب مهم است نه تغییر لحن/ایران از مواضع بحق خود عقب‌نشینی نمی‌کند
مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور با غیرقانونی و غیرانسانی خواندن تحریم‌های اعمال شده غرب علیه کشورمان، گفت: ایران به هیچ وجه از مواضع به حق خود دست بر نخواهد داشت.
حسام‌الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور درباره دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به نیویورک شب گذشته در گفتگوی ویژه خبری درباره سفر رئیس‌جمهور به نیویورک اظهارداشت: سفر رئیس جمهور به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیازمند یکسری از هماهنگی‌ها و اطمینان‌های لازم برای موفقیت بود، به گونه‌ای که تا زمانی که ملاقات‌های لازم قطعی و برنامه‌ها به صورت رسمی اعلام نشد، رئیس‌جمهور تصمیمی برای حضور در مجمع عمومی نداشت.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه پیام هیات اعزامی به نیویورک به صورت عینی در مجمع و در ملاقات‌های دیگر چگونه منتقل شد، افزود: پیام ایران به جهان در این برنامه این بود که ایران طالب و منادی صلح است.
مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران قربانی خشونت است، گفت: جمهوری اسلامی ایران خواستار جهان عاری از سلاح هسته‌ای است و این پیام به گونه‌ای طراحی شده است که گفتمان مناسبی در آن لحاظ شده باشد.
ایران در موضوع پرونده صلح آمیز هسته‌ای آماده رفع نگرانی بر اساس حقوق متقابل است
رییس جمهور اسلامی ایران در دیدار با نخست وزیر اسپانیا گفت: ایران در موضوع پرونده صلح آمیز هسته‌ای همواره بر اساس معیارهای قانونی عمل کرده و آماده رفع نگرانی بر اساس حقوق متقابل است.
ییس جمهور خاطرنشان کرد: ایران در موضوع پرونده صلح آمیز هسته‌ای همواره بر اساس معیارهای قانونی عمل کرده و آماده رفع نگرانی بر اساس حقوق متقابل است.

روحانی گفت: تحریم های وضع شده بر علیه ایران، تحریم های کور است و تحریم کنندگان نیز به این مهم رسیده اند که این تحریم ها نتیجه معکوس دارد.
رییس جمهور در مورد بحران سوریه خاطرنشان کرد: همه باید کمک کنند که بحران در سوریه و کشتار مردم بی گناه خاتمه یابد.
دستور روحانی برای بررسی برقراری خط پروازی مستقیم بین ایران و آمریکا
سرپرست شورای عالی ایرانیان خارج از کشور از دستور رئیس‌جمهور برای بررسی چگونگی برقراری خط پرواز مستقیم بین ایران و آمریکا خبر داد.
ترکان گفت : دکتر روحانی بابیان اینکه ایرانی بودن، مهم ترین نقطه مشترک برای تمام ایرانیان است، تاکید کردند دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور بایستی به کلیه ایرانیان اعم از یهودیان ،مسیحیان، زرتشتیان و مسلمانان ایرانی به بهترین نحو خدمات بدهد.
ترکان تسهیل رفت و آمد و ارتباط ایرانیان مقیم خارج به کشور را یکی دیگر از محورهای سخنان رییس جمهور اعلام و افزود : ایشان در راستای رفع مشکلات رفت و آمد هموطنان مقیم امریکا، دستور بررسی چگونگی برقراری خط پرواز مستقیم بین ایران و ایالات متحده آمریکا را صادر کرد.
سرپرست شورای عالی با اشاره به موافقت رییس جمهور بر باقی ماندن دبیرخانه شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در مجموعه نهاد ریاست جمهوری گفت : انتظار رییس جمهور از دبیرخانه این است که با اصلاح ساختار و چابک سازی مجموعه، در زمینه ارائه خدمات و برقراری ارتباط و تسهیل امور هموطنان مقیم خارج بیش از پیش تلاش کند.
روحانی: تمرکز اصلی در گفتگو با اوباما حفظ حقوق هسته‌ای ایران بود
رئیس‌جمهور تصریح کرد: تمرکز و اولویت اصلی در گفت‌وگو با اوباما بر حفظ حقوق هسته‌ای کشورمان بود و تسریع در رفع موانع موجود، مورد تفاهم طرفین قرار گرفت.
رییس‌جمهور در ابتدای این جلسه، ضمن تشریح برنامه‌ها و اهداف مورد نظر سفر خود به نیویورک به منظور شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار داشت: دولت تدبیر و امید در چارچوب سیاست‌های مقام معظم رهبری، مجری خواست مردم است و بر تعهداتش نسبت به مردم و تحول در مناسبات خارجی که یک خواست و مطالبه ملی است، پایبند است و در این سفر با حفظ مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران، پرهیز از تندروی‌ها و با رعایت اخلاق و ادب در مناسبات، همین اهداف را تعقیب می‌کرد.
روحانی افزود: دولت خود را مدافع منافع عمومی می‌داند و برای تحقق مصالح ملی تلاش خواهد کرد.
رییس‌جمهور با تقدیر از مردم شریف ایران، تصریح کرد: انتخابات ایران نگاه دنیا را به خود تغییر داده و فضای بسیار خوبی برای شنیدن پیام‌های برحق جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است و برنامه‌هایی که در این سفر دنبال شد، فرصتی برای تبیین این مواضع بود.
بررسی طرح انحلال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
طرح انحلال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به طور جدی در دولت در دست بررسی است و این در حالی است که با وجود گذشت نزدیک به دوماه از تشکیل دولت یازدهم، همچنان این معاونت بدون سرپرست در حال فعالیت است.
این معاونت علاوه بر حمایت از فعالیت های مهم علمی و تحقیقاتی، وظیفه حمایت از نخبگان در قالب بنیاد ملی نخبگان را نیز بر عهده دارد.

معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری از سال 1385 به ریاست صادق واعظ زاده کار خود را آغاز کرده است و پس از آن نیز نسرین سلطان‌خواه سکان هدایت این مجموعه را بر عهده گرفته بود.
ارائه گزارش دستغیب از سفر روحانی و همراهانش به نیویورک
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: از نقاط قابل توجه در این جلسات فعال بودن تمام اعضا بود اگرچه آقای روحانی در این جلسات در کانون توجه قرار داشت اما هیئت همراه وی نیز فعال بودند و گاه جلسات حاشیه‌ای فراوانی نیز برگزار می‌شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح‌کرد: سخنرانی آقای روحانی در سازمان ملل مهم‌ترین قسمت برنامه سفر به نیویورک بود چرا که سخنان وی مورد توجه افکار عمومی، پژوهشگران و تحلیلگران قرار گرفت.
دستغیب تبیین صحیح از شرایط کنونی جمهوری اسلامی، مباحث در مورد مداخله نظامی و دخالت کشورهای غربی و ترسیم صحیح از عنوان تروریسم را از مهم‌ترین ویژگی‌های سفر پنج روزه رئیس جمهور به نیویورک دانست.
چند نکته درباره تماس تلفنی اوباما با روحانی
گفت و گو با آمریکا در موضوع هسته ای به معنای این نیست که دو طرف وارد فرآیندی از مذاکرات شده اند که خاتمه آن، تبدیل دو دولت «متخاصم» به دو دولت «متحد» است. چه، حجت الاسلام روحانی بر خلاف برخی گذشتگان چنین نگاهی به آمریکا ندارد.
وحانی در تهران: مکالمه تلفنی با اوباما تقاضای کاخ سفید بود/ از اصول، آرمان‌ها و عزت ملی عدول نمی‌کنیم
رئیس‌جمهور با بیان اینکه مکالمه تلفنی با اوباما به تقاضای کاخ سفید بود، گفت: هنگام حرکت به سمت فرودگاه از طرف اوباما با موبایل نماینده ما تماس گرفته و مکالمه با رئیس‌جمهور آمریکا انجام شد.
روحانی افزود: وقتی وارد نیویورک شدیم این بحث بیشتر مطرح شد اما زمان کافی برای انجام دیدار به صورت دلخواه و مفید و بیان کامل نظرات نبود و لذا این دعوت را نپذیرفتم.
وی تصریح کرد: البته رسانه‌های آمریکایی سر و صدا کردند که آمریکا تحقیر شد و ما دعوت آنها را رد کردیم اما علت هماهنگ نشدن برنامه‌ها بود.
رئیس‌جمهور گفت: بین ایران و آمریکا مسائل فراوانی وجود دارد و 60 سال است آمریکایی‌ها به ویژه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با ایران تنش‌ها و تخاصم‌هایی دارند.
جنایت نازی ها دلیلی بر آوارگی 60 ساله یک ملت نیست
رییس جمهور اسلامی ایران با اشاره به این که جنایات نازی ها علیه مسیحیان، یهودیان و مسلمانان بود، گفت: اگر جنایتی توسط نازی‌ها رخ داده دلیلی نمی‌شود که گروهی 60 سال یک ملتی را آواره بکنند،
جنبش عدم‌تعهد با تحریم‌های یکجانبه علیه اعضای خود مخالفت است
رئیس دوره‌ای جنبش عدم تعهد گفت:جنبش عدم تعهد بارها با تحریم‌های یکجانبه علیه اعضای خود مخالفت کرده است؛ ما باید روش‌های خلاقانه‌ای طرح کنیم تا مانع سوءاستفاده از مکانیسم شورای امنیت برای اعمال تحریم‌های غیرقانونی بر دولت‌های عضو شویم.
ویژگی جنبش عدم تعهد در توانایی آن بر گردهم آوردن شمار فزاینده ای از کشورها بوده که علی رغم وجود تفاوتهای ایدئولوژیک، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در بین آنها، اصل اساسی و اهداف عمده جنبش را پذیرفته و آمادگی خود را برای تحقق آنها نشان داده اند. از نظر تاریخی، کشورهای عضو جنبش، ثابت کرده اند که توانایی غلبه بر این تمایزات و ایجاد زمینه های مشترک برای اقداماتی را دارند که می تواند به همکاری و اعتلای ارزشها و منافع مشترک منجر شود. جنبش عدم تعهد از نظر کمک به آرمانِ جهانِ در حال توسعه و تلاش برای به هم نزدیک کردن کشورهای جنوب و تسهیل گفتگو و تفاهم بین آنها، اقدامات موثری انجام داده است.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 298791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha