به گزارش خبرگزاری شبستان ، اگرچه ایالات متحده آمریکا مداخله نظامی خود در لیبی را به بهانه کمک به مردم این کشور توجیه کرده است اما به گفته تحلیلگران سیاسی حمله آمریکا و اروپا به لیبی هیچ ارتباطی به حمایت از هیچ کس ندارد.
این تحلیلگران معتقدند که این اقدام را تنها می توان به عنوان واکنش غرب به قیام های مردمی در مناطق استراتژیک و دارای منابع غنی در جهان و به منظور آغاز جنگی جدید علیه رقیب امپریالیستی جدید خود یعنی کشور چین تلقی کرد.
باراک اوباما اولین رییس جمهور سیاه پوست آمریکاست که بدون توجه به به رعایت حقوق هم نژادهای خود تصمیم گرفت تا به لیبی که یکی از کشورهای آفریقایی است حمله کند.
حمله اوباما به لیبی از سوی یکی از ستادهای نظامی انجام می شود که در سال 2007 میلادی برای جلوگیری از دسترسی مردم فقیر آفریقا به منابع طبیعی و غنی این قاره و به منظور جلوگیری از گسترش سریع تاثیر تجاری چین تشکیل شد زیرا لیبی ، آنگولا و نیجریه از جمله تامین کننده های اصلی نفت برای چین هستند.
در حقیقت دولت آمریکا با همان ادعای مداخله انسان دوستانه در کوزوو برای ایجاد بزرگ ترین پایگاه نظامی آمریکا در اروپا به بهانه جلوگیری از نسل کشی و جنایت های قذافی ، رهبر دیکتاتور لیبی علیه مردم خود در اندیشه ایجاد بزرگ ترین پایگاه نظامی در آفریقاست.
به گفته تحلیلگران سیاسی کمک به مردم لیبی شاید بهترین بهانه ای باشد که آمریکا برای حمله به لیبی سال ها به دنبال آن بود زیرا آنچه برای آمریکا و متحدان غربی اش غیر قابل تحمل است ماهیت نظام حاکم در لیبی نیست بلکه استقلال این کشور و ناتوانی آمریکا برای بهره برداری از آن بود که تحمل لیبی را برای دولتمردان آمریکایی سخت کرده بود و به همین دلیل شرایط کنونی را بهترین موقعیت برای رسیدن به منافع خود دیدند.
آنچه آمریکا ، فرانسه و انگلیس برای به دست آوردن آن در لیبی تلاش می کنند در واقع درست مغایر با خواسته مردم این کشور برای رسیدن به آزادی و دموکراسی است.
در حالی که مردم ، دموکرات ها و ملی گرایان لیبی تلاش می کنند تا کشور خود ر ا از چنگال دیکتاتورهای داخلی و خارجی نجات دهند واشنگتن، لندن و پاریس می کوشند تا خاطره آنچه در روزهای اول ژانویه در تونس و مصر پیش آمد را از ذهن مردم لییبی خارج کنند و اجازه ندهند تا آنها با تلاش خود به آزادی و دموکراسی حقیقی دست پیدا کنند.
این طرح متحدان غربی نه تنها برای گرفتن استقلال لیبی بلکه برای حفظ قدرت خود هم در کشورهای عربی و هم در قاره آفریقا می باشد همانطور که آنها تمام تلاش خود را می کنند تا با دروغ پردازی های گوناگون قدرت خود در خاورمیانه را از دست ندهند.
بنابر گزارش گلوبال ریسرچ ،از جمله اقدامات مقام های غربی در این زمینه می توان به واکنش دیوید کامرون ، نخست وزیر انگلیس اشاره کرد که با فروش سلاح به علی عبدالله صالح ، دیکتاتور یمن اجازه نداد تا او در قتل عام مردم این کشور که به دنبال ریشه کن کردن دیکتاتوری در این کشور بودند تنها بماند.
در حقیقت می توان گفت که اقدامات دیوید کامرون و دیگر مقام های غربی ارمغانی جز جنگ و گسترش نژاد پرستی برای مردم لیبی و دیگر ملت هایی که برای آزادی به پا خواسته اند ندارد حتی اگر با ترفندهای مختلف بخواهند این اقدامات را نوعی واکنش انسان دوستانه جلوه دهند.
نظر شما