نظریه گزینش الهی امام به روایت آیت الله اراکی

خبرگزاری شبستان: امامت در قرآن: تبیین نظریه گزینش الهی امام به قلم آیت الله اراکی و مشتمل بر مباحثی همچون امامت و گزینش الهی امام در قران کریم روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کتاب «امامت در قرآن: تبیین نظریه گزینش الهی امام» نوشته آیت‏الله محسن اراکی با ترجمه سیدامید موذنی از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.
بنابر این گزارش، موضوع امامت در اسلام، تنها یک مسأله اعتقادی نیست، بلکه به واقع تعیین‏کننده مفهوم و همچنین واقعیت و مصداق تطبیقی اسلام است و این دو غیر از نتایج کلامی، فلسفی، فقهی و دیگر نتایجی است که در سطح مباحث آکادمیک از موضوع امامت به دست می‏آید.
نظریه نصّ (گزینش الهی امام)، زندگی فردی و اجتماعی انسان را به گونه‏ای با پروردگار متعال ارتباط می‏دهد که تمام رفتارهای ارادی و اختیاری او را دربر می‏گیرد و عبودیت را این‏گونه تفسیر می‏کند که انسان در تمام خواسته‏ها و انتخاب‏هایش، در مقابل اراده و خواست الهی تسلیم شود.
بر پایه این دیدگاه، خداوند، پروردگاری نیست که فقط با آداب و مراسم معمول پرستش شود و در گذشته‏های دور جا مانده باشد و نتواند در جهان و انسان امروز اثر بگذارد. خدای این نظریه، خدایی نیست که تنها به موعظه‏های آرام و سخن‏های نرم، بسنده کند تا مبادا عواطف مستکبران و ستمگرانی که به دلخواه هواپرستانه خود با مقدّرات انسانها بازی می‏کنند، جریحه‏دار شود.
این گزارش می افزاید: در مقابل نظریه نصّ، نظریه‏ای است که می‏پندارد خداوند پس از عصر وحی، از اراده زمین کناره‏گیری کرده و امور عالم را فرو گذاشته است و نقش‏آفرینی خداوند در رهبری و هدایت انسان، فقط به عصر رسالت محدود می‏شود.
بنا بر گزارش روابط عمومی دفتر نشر معارف اسلامی، این کتاب از سه گفتار آیت‏الله اراکی تشکیل شده است: مفهوم امامت از منظر قرآن کریم، امامت و گزینش الهی امام در قران کریم، نص بر امامان و گزینش الهی آنان در قرآن کریم.
شایان ذکر است، کتاب "امامت در قرآن" در 163 صفحه، قطع رقعی، شمارگان یک هزار نسخه و قیمت 3800 تومان به تازگی از سوی دفتر نشر معارف اسلامی منتشر شده است.

 پایان پیام/

کد خبر 297875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha