به گزارش خبرنگار شبستان، علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزیر بهداشت در همایش روز جهانی سالمند گفت: چگونگی کند کردن فرایند پیرشدن و حفظ سلامتی است این کندی از جمله دغدغه بشر محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه می شود سالمند بانشاط باشد اظهار کرد: پیامبر اکرم برای جزء معنوی وجود انسان و تزکیه آن آمده است و با افزایش سن باید این بعد وجودی انسان به کمال برسد.
وی با اشاره به اینکه در دهه اول انقلاب به ازای هر هزار نفر 35 نفر به جمعیت اضافه می شد گفت: افزایش تولد باعث رشد سریع جمعیت شد و مسئولان دریافتند که این رشد، جمعیت را در آینده دوبرابر کرده و امکانات اجتماعی را با مشکل مواجه می کنند.
وی خاطرنشان کرد: این رشد جمعیت با خود سیرسالمندی را نیز بنابراین باید برای سالمندان هم امکانات داشته باشیم و همانطور که بیمارستانهای تخصصی کودکان افزایش پیدا کرده اند باید بیمارستانهای فوق تخصصی سالمندان را نیز داشته باشیم.
به گفته سیاری سرعت شهرنشینی در ایران 6 برابر جاهای دیگر دنیا شده است.
وی افزود: در سالهای اخیر تولد نوزادان در از 35 در 1000 به 16 در هزار رسید که باعث شد رهبری درخصوص کاهش جمعیت شد و وزارت بهداشت ماموریت پیدا کرد تا درخصوص این مورد سیاست هایی را اعمال کند.
وی درخصوص چرایی افزایش جمعیت اظهار کرد: علاوه بر افزایش تولد در کشور کنترل مرگ و میر نیز در دستور کار قرار گرفت و مرگ و میر کودکان که به ازای هر 1000 تولد 100 کودک به علت بیماری سرخک، کزاز و دیفتیری جان خود را از دست می دادند کنترل شد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت تصریح کرد: در سال 64 تنها 34 هزار کودک بر اثر اسهال جان خود را از دست دادند و در حال حاضر تمام همت ما این است که مادرانی سلامت داشته و نوزادان را زنده نگه داریم.
به گفته سیاری کنترل بیماری، جلوگیری از مرگ نابهنگام ارایه خدمات سلامتی به مادران و تدوین برنامه برای جامعه سالمندان از وظایف وزارت بهداشت محسوب می شود.
وی ادامه داد: سندی را در وزارت بهداشت تنظیم کرده ایم که براساس آن برای سالمندان سیاستگذاری هایی صورت گرفته که نیاز به تصویب دولت دارد چرا که مشکل سالمندی فقط جسمی نیست و نیاز به حمایت های معنوی و اجتماعی نیز دارد.
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه خانواده هایی که دارای سالمند هستند باید حمایت شوند گفت: طبق برنامه پنجم توسعه مسئولیت داریم برای اقشار و گروههای مختلف برنامه داشته باشیم.
سیاری گفت: نسخه ای آورده ام که اگر سالمندان به ان عمل کنند حداکثر ده سال به عمر آنها افزوده می شود.
وی توضیح داد اولین نکته تحرک که هر فرد روزانه متعهد شود یک ساعت پیاده روی با سه شرط؛ آنقدر تند باشد تا فرد عرق کند، ضربان قلب باید تند بزند و در حین تند راه رفتن فرد باید قادر به تکلم باشد.
وی دومین نکته را اصلاح عادات قضایی برشمرد و گفت: افراد باید در برنامه قضایی خود از قضاهای پخت کرده و روغن جامد استفاده نکرده و میزان نمک و چربی را در برنامه غذایی کاهش دهد.
به گفته معاون بهداشتی وزیر بهداشت کنترل استرس و عدم استفاده از سیگار، قلیان و الکل نیز از دیگر توصیه های پزشکان در این خصوص است.
پایان پیام/
نظر شما