فرهنگ اسلام فرهنگ علم و دانش/ ولایتمداری شاخصه مردم گیلان

خبرگزاری شبستان: آیت الله سبحانی فرهنگ اسلام را فرهنگ علم، قلم، دانش و اندیشه خواند و اظهار کرد: در زمان کنونی به فرهنگ و علم اهمیت می دهند و جامعه باسواد می خواهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، آیت الله جعفر سبحانی، از مراجع عظام تقلید دقایقی پیش در مراسم افتتاحیه حوزه امیرالمومنین(ع) رشت اظهار کرد: اگر انسان بداند امروز چه شرایطی بر جهان حاکم است مسیر زندگی را تدبیر می کند تا اشکالی پیش نیاید.

 

وی ادامه داد: امام باقر(ع) و امام صادق(ع) با درک کاملی از شرایط زمان و در شرایطی که بعد از واقعه کربلا خشونت زیاد بود و جهاد امکانپذیر نبود و دادن خون ارزش چندانی نداشت در جامعه اسلامی با ایجاد نهضت فکری و تربیت شاگردان به تبلیع اسلام پرداختند.


آیت الله سبحانی افزود: امام باقر(ع) در زمینه ترویج اسلام یک زمینه خالی احساس کردند و اسلام وافعی را برای مردم بارگو کردند.

وی با بیان اینکه امام باقر(ع) در مسجد حضرت رسول یک حوزه علمیه ایجاد کردند، گفت: ایشان از دوران ضعف بنی امیه استفاده کردند و با تشکیل حوزه دینی در این مسجد، احادیث نبوی را برای مردم بازگو کردند.

 

این مرجع تقلید با تمایز فائل شدن بین شرایط دوران امام حسین(ع) و امام باقر(ع) اظهار کرد: دوران امام حسین(ع) دوران جهاد و دوران امام باقر(ع)زمان ابلاغ اسلام و حدیث رسول خداست.

 

وی با اشاره به ممنوعیت نوشتن احادیث رسول اکرم(ص) بعد از وفات ایشان و ترویج قصه گرایی در دنیای اسلام بیان کرد: از مشکلات تاریخ اسلام است که چرا نوشتن احادیث ممنوع می شود و کتب احادیث را می سوزانند اما قصه گفتن در مسجد رسول خدا آزاد می شود.

 

وی یادآور شد: در حدود 143 سال بعد از هجرت حدیث پیامبر(ص) بازگو نمی شود مگر به صورت قاجاق و فردی.

 

آیت الله سبحانی ادامه داد: بعد از امام صادق(ع) نهضت نقل حدیث گسترش بیشتری یافت تا حدی که 4 هزار شاگرد دانشمند در زمینه تفسیر، لغت، حدیث، کلام و علوم طبیعی در محضر ایشان تربیت شدند.

 

وی افزود:در زمان امام عسگری(ع) به بعد شیعه در نقاط محتلف دارای حوزه علمیه بودند.

 

این مرجع تقلید جهان تشیع، حوزه های علمیه خراسان، ری، قم و کوفه را از حوزه های علمیه بزرگ تاریح اسلام برشمرد و گفت: شیخ مفید بعدها حوزه علمیه کوفه را در بغداد احیا کرد که سید مرتضی، سید رضی و سلار دیلمی از شاگردان ایشان در حوزه بغداد هستند.

 

وی با بیان اینکه در قرن 14 دو حوزه نجف با قدمت هزار سال و حوزه علمیه قم درخشیدند، افزود: آثاری که از اسلام در دنیای کنونی می بینید به برکت این دو حوزه است و همه ما بدهکار حوزه علمیه قم هستیم.

 

آیت الله سبحانی تاکید کرد: مدرسه بین المللی امیر المومنین(ع) تجلی حوزه علمیه قم در گیلان است.

 

وی با بیان اینکه کشورهای آسیای میانه اکنون آزاد و به دنبال اسلام ناب واقعی هستند، گفت: ما باید آمادگی پذیرش افرادی که از اسلام علوی ناآگاهند را داشته باشیم تا آنان را جذب کرده و اصول و مبانی اسلام، ولایت و حدیث را به آنان بیاموزیم.

 

آیت الله سبحانی با بیان اینکه اسلام طرفدار علم است و بر خلاف تبلیغاتی که در دوران رضا خان و پهلوی می شد از علم فاصله ندارد، افزود: کلمه علم و مشتفات آن 779 بار در قرآن آمده که این بیانگر اهمیت اسلام به علم است.

 

وی فرهنگ اسلام را فرهنگ علم، قلم، دانش و اندیشه خواند و خاطر نشان کرد: در زمان کنونی به فرهنگ و علم اهمیت می دهند و جامعه باسواد می خواهد.

 

آیت الله سبحانی ولایتمداری گیلان را از نکات برجسته مردم استان برشمرد و گفت: اولین نقطه ایی که ولایت را به صورت گسترده پذیرفته گیلان بود.

 

وی اعلام کرد: امامزادگان متفرق در منطقه شمال بیانگر ولایت و محبت گیلان به اهل بیت(ع) است.

 

این مرجع تقلید با تاکید بر اینکه باید آثار اهل بیت(ع) را حفظ کنیم گفت: بجه های نادان کتاب خود را پاره می کنند در حالیکه یک فرد دانشگاهی به جمع آوری و حفظ علوم می پردازد.


وی در ادامه گفت: وهابیت در حکم بچه ای نادان است که اثر علما را از بین برده تا اثری از اسلام باقی نماند و عجیب این است که این کار را به بهانه توجید انجام می دهد.


آیت الله سبحانی اضافه کرد: مسیحیت به خاطر نبودن آثار به افسانه تبدیل شده است.

 

وی ابراز امیدواری کرد: حوزه ها و تربیت یافتگان حوزه علمیه امیر المومنین توحید وافعی را برای مردم بازگو خواهد کرد.

 

وی تاکید کرد:درس ولایت باید یک ماده تدریسی در مدرسه امیرالمومنین(ع) رشت باشد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 296717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha