چهارمین همایش بزرگ کشوری و استانی عاشوراییان استان فارس برگزار می شود

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس از برگزاری چهارمین همایش بزرگ کشوری و استانی عاشوراییان شامل نمایش مذهبی، پرده خوانی،تعزیه و چاووش خوانی با آغاز ماه محرم در شیراز خبر داد.

 دکتر منصور طبیعی با اشاره به رشد 50 درصدی برنامه های اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در دو ماه محرم و صفر امسال به خبرنگار شبستان گفت: در مجموع یکهزار نمایش مذهبی، پرده خوانی، تعزیه و چاووش خوانی در سطح استان برگزار می شود که برنامه های ارائه شده علاوه بر مرکز استان همزمان در 27 شهرستان و در چهار بخش همایش کشوری شیراز همایش کشوری لامرد همایش استانی کازرون و همایش سراسری استانی است.
 

 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با اشاره به حجم وسیع اجرای برنامه های تهیه شده در روستا های استان گفت: برنامه های ارائه شده یک حرکت بی نظیر مردمی است و در هیچ یک از استان های کشور این تعداد برنامه در این دو ماه اجرا نمی شود.
 

وی با تاکید بر گستردگی محدوده این برنامه ها گفت: برنامه های پیش بینی شده بسیاری از مدارس ادارات، دانشگاه ها، محلات پادگان های نظامی مساجد و حسینیه ها را در بر می گیرد.
 

طبیعی گفت: امروز با تلاش صورت گرفته هنر های ملی و مذهبی در استان با چنان شکوه و گستردگی اجرا می شود که گردی که طی سالیان مختلف بر چهره این گنجینه های ارزشمند نشسته بود، زدوده شده و مردم فرهنگ دوست استان فارس یکبار دیگر این فرصت را یافته اند که به راحتی و در جای جای این خطه پهناور شاهد اجرای این برنامه ها باشند.
 

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، زنده نگه داشتن آیین های با ارزشی همچون پرده خوانی را از دستآورد های همایش های پیش بینی شده دانست و افزود: دیری نیست که در شیراز مردم طی دو ماه محرم و صفر امکان تماشای 10 تا 20 اجرای تعزیه را داشتند اما طی چهار سال گذشته تعداد اجرا ها در این دو ماه به 200 اجرا افزایش پیدا کرده است.
 

وی اضافه کرد: شاید دردآور باشد که در سالیان نه چندان دور این هنر عظیم فقط در دارالرحمه شیراز و در کمال غربت اجرا می شد ولی امروز در همه محلات و مساجد قابل اجراست.
 

طبیعی حفظ و نگهداری تعزیه، به عنوان یکی از شاخص ترین آئین های نمایشی را ضرورری دانست و گفت: باید مرکز حفظ و اشاعه تعزیه به وجود آید، جایی که وظیفه و مسئولیتش فقط گردآوری، تحقیق و پژوهش درباره تعزیه و حمایت و هدایت تعزیه خوانان باشد. 
 

وی با تاکید بر حمایت از نمایش های آئینی و مذهبی خاطرنشان کرد: در کشور ما بارز ترین و جامع ترین نمایش آئینی، تعزیه یا شبیه خوانی است که به عنوان یک نمایش آئینی خاص باید از آن حمایت شود زیرا روضه خوانی، شمایل گردانی، مناقب خوانی، نقالی، پرده خوانی و تعزیه همگی در تکامل یکدیگر موثر بوده اند و اگر هر یک مورد حمایت قرار نگیرد، قطعا آسیب های جدی به مجموعه آنها وارد می شود.
 

این استاد جامعه شناسی با اشاره به نوع ارتباط ویژه تماشاگر با تعزیه گفت: چون تماشاگر تعزیه، برای عزاداری امام حسین(ع) و یاران او اجرا می شود بالطبع همدلی و همراهی با تعزیه خوان و اطرافیان برقرار می شود که خود در ترویج فرهنگ وحدت موثر خواهد بود.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 2961

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha