مخالفت مجلس با ممنوعیت اشتغال همزمان پزشکان در مراکز درمانی و غیردولتی

خبرگزاری شبستان: ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 2 مهر نمایندگان به منظور تأمین نظر شورای نگهبان طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل را بررسی و اصلاح کردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز سه‌شنبه 2 مهر نمایندگان به منظور تأمین نظر شورای نگهبان طرح ممنوعیت اشتغال به بیش از یک شغل را بررسی و اصلاح کردند. نمایندگان ماده 5 این طرح را که مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود مجددا برای بررسی دقیق‌تر به کمیسیون ارجاع دادند.

در ماده 5 ذکر شده است اشتغال همزمان پزشکان پیمانی و یا رسمی مراکز آموزشی-درمانی دولتی و عمومی غیردولتی در سایر مراکز تشخیصی، آموزشی- درمانی و بیمارستان‌های خصوصی و خیریه ممنوع است.

در ادامه، نمایندگان پیشنهاد حذف این ماده را مطرح کردند که وزیر بهداشت نیز در موافقت با این پیشنهاد حذف گفت: یکی از مشکلات عمده‌ای که ما در مراکز بهداشتی و درمانی داریم کمبود نیروی انسانی است که این عدم استقبال به‌ویژه در پزشکان و پیراپزشکان در مناطق دوردست بسیار بیشتر است.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به مشکلات منابع و کمبود اعتبارات در بخش بهداشت و درمان گفت: پزشکان ما در مناطق دوردست و محروم و به‌ویژه در سیستان و بلوچستان دریافتی ماهیانه‌شان کمتر از یک میلیون و 400 تومان است و همین حقوق نیز بیش از چند ماه است که به پیراپزشکان و پرستاران پرداخت نشده است.

وی بیان کرد: با این مصوبه کاری که شما می‌کنید این است که کسی که در منطقه محروم کار می‌کند خدمت به مردم این منطقه را رها کند و جذب بخش خصوصی شود.

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه بهتر است همه پزشکان را با یک چوب نزنیم، گفت: متأسفانه بیمارستان‌های دولتی ما فاقد تجهیزات و نیروی انسانی هستند و ما در حال حاضر 160 هزار نفر پرسنل کم داریم و بایستی فکر اساسی برای بیمارستان‌های دولتی کنیم، تا تعرفه‌های آنها به سمت واقعی‌شدن پیش نرود فاصله بین بخش خصوصی و دولتی بهتر نمی‌شود.

وی تأکید کرد: ما در قانون برنامه پنجم این قانون را داریم و با دایمی‌شدن آن پزشکی که در مراکز دولتی کار می‌کند از نظر معیشتی دچار مشکلات فراوان می‌شود و ما مشکلات کارکنان ستاد وزارت بهداشت را با این مصوبه بیشتر می‌کنیم.

قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: با این مصوبه کمبود نیروی انسانی که دغدغه اساسی ماست، تشدید می‌شود.

در ادامه، مسعود پزشکیان در مخالفت با حذف این ماده گفت: وظیفه وزارت بهداشت دفاع از حقوق بیماران است چرا می‌خواهیم فکر می‌کنیم که پزشکی دکان‌بازی است و اینکه پزشک باید 10 جای دیگر نیز دکان بزند، کاری نکنید که برای مردمی که مسئولیت‌شان را به عهده دارید مشکلات ایجاد شود.

وی بیان کرد: در کشور آمریکا یک پزشک حق ندارد به جز بیمار خودش برای کس دیگری وقت بگذارد ولی در این مصوبه ما می‌خواهیم این اجازه را به پزشکان بدهیم که صبح یک جا کار کنند، عصر یک جا و شب یک جای دیگر و معلوم نیست مریضی که صبح پزشک دیده است و ظهر دچار عارضه شده است، تکلیف‌اش چیست؟

پزشکیان تأکید کرد: به عهده گرفتن مسئولیت بیمار و سلامتی کامل آن به عهده پزشک است و من تعجب می‌کنم از وزیر بهداشت که مسئولیت اجرای این قانون را به عهده دارد از حذف آن دفاع می‌کند.

وی اضافه کرد: برخی پزشکان می‌گویند بیمار را صبح به بیمارستان بیاورید ولی وقتی بیمار برای معاینه می‌رود به وی می‌گویند به مطب دکتر مراجعه کن و وقتی به مطب مراجعه می‌کند باید پول هنگفتی بابت ویزیت بدهد، چرا بیمارستان‌های دولتی ما صبح‌ها مریض‌ها را نمی‌بینند، چرا می‌خواهیم با دست خودمان این مشکلات را برای بیماران بیشتر کنیم، این موضوع منطقی نیست و بهتر است به حذف آن رأی دهیم.

پایان پیام/


 

کد خبر 295799

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha