به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، کوروش پرند،رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای در مراسم امضای تفاهمنامه همکاریهای مشترک به سازمان فنی و حرفهای با وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور متولی ارایه آموزشهای غیررسمی است و این آموزشها در حوزههای صنعت، خدمات و کشاورزی ارایه میشود.
وی افزود: این آموزشها، سازمانیافته و مبتنی بر نیاز بازار کار است که گواهینامه مهارتی ارایه میدهد.
وی افزود: باید مدارک و گواهینامههای اعتباری نظام غیررسمی با نظام رسمی همسانسازی شود، از این رو در بحث نظامنامه سلایق حرفهای وجود دارد که یک فرد علاوه بر گواهینامه مهارت ،اخلاق حرفهای را هم فرا میگیرد.
پرند با اشاره به یادگیری مادامالعمر اظهار کرد: کارگاه آموزشی را با همکاری یونسکو در مهرماه برگزار خواهیم کرد که در بحث یادگیری مادامالعمر مؤثر است.
وی خاطرنشان کرد: امروزه فرهنگ کار تبدیل به فرهنگ مدرکگرایی شده است در صورتی که در نظام صلاحیت حرفهای مهارت اولویتدار هستند.
پرند با بیان اینکه از مجموع 2 هزارو 157 رشته تحصیلی در کشور یک میلیون و 500 هزار دانشجو تنها در 20 رشت متمرکز شدهاند، خاطرنشان کرد: این مسئله یکی از مشکلاتی است که نظام آموزشی کشور دارد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای ادامه داد: رشته حقوق، حسابداری، عمران، کامپیوتر، مدیریت دولتی، بازرگانی، صنعتی، علوم تربیتی، الهیات و معارف اسلامی، معماری و نقشهکشی، زبان انگلیسی و علوم اجتماعی و پژوهشگری از بیشترین رشتههایی هستند که دانشجو دارند.
وی با بیان اینکه 70 درصد آموزشها نظری و 30 درصد مهارتی است، تصریح کرد: آمادهسازی افراد برای کار و در حین کار یکی دیگر از برنامههایی است که برای ارتقای بهرهوری نیروی کار دنبال میکنیم؛ این تفاهمنامه در این راستا در حرکت است.
پایان پیام/
نظر شما