به گزارش خبرگزاری شبستان، محمد حسین حیدری از عکاسان پیشکسوت جنگ که در پنجمین نشست تخصصی عکاسی باشگاه هنرمندان فرهنگ فیلم تهران با موضوع "عکاسی و عکاسان دفاع مقدس" سخن می گفت با اعلام مطب افزود: عکسهای که در حال حاضر موجود است به 3 گروه می توان تقسیم کرد که گروه اول به لحاظ کیفیت تصویری و گروه دوم به لحاظ کیفیت موضوعی آثار بهتری هستند. هر چند گروه سوم هم از لحظات نابی عکاسی کردهاند، اما به خاطر ضعف سواد آکادمیک در زمینهی عکاسی، بیشتر عکسها کیفیت لازم را ندارند.
وی گفت: عکسهای جنگ به عنوان بخشی از عکاسی مستند، نشاندهنده سبک زندگی و واقعیتهای آن دورهی خاص است. ما در این عکسها به نوعی تیپنگاری دست پیدا کردهایم که برای استفاده در فیلمها و سریالهای جنگی مناسب است.
وی همچنین با ابراز گلایه از کارگردانان فیلم و سریال حوزه دفاع مقدس گفت: متاسفانه در اکثر فیلمهایی که با موضوع دفاع مقدس ساخته میشوند، شاهد تیپسازیهایی هستیم که به هیچ وجه با واقعیتهای آن زمان همخوانی ندارد. در حالی که کارگردانان میتوانند با استفاده از عکسهای به جا مانده از آن دوره فضای واقعیتری را برای مخاطب ترسیم کنند.
در این نشست به نقد و بررسی عکاسی در هشت سال دفاع مقدس و جایگاه و تأثیر آن به هنر عکاسی، چگونگی شکل گیری عکاسی جنگ و معرفی عکاسان جنگ ایران پرداخته شد.
پایان پیام/
نظر شما