آیت الله رضا رمضانی گیلانی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، توجه به علم و دانش را از بحثهای مهم قرآن کریم دانست و اظهار کرد: در احدیث و روایات نیز جامعه دینی یک جامعه علمی و معرفتی معرفی شده است.
مدیر موسسه دینی هامبورگ آلمان با بیان اینکه باید بشر با دانش دین و شرح وظایفی که در مقام عمل با آن مواجه است، آشنا شود، گفت: تبیین و ترویج دانش دین بعد از پیامبر اکرم(ص) به ائمه(س) واگذار شده است.
وی با اشاره به فرصت پیش آمده در اواخر دوران امامت امام باقر(ع) و ابتدای امامت امام صادق(ع)، خاطرنشان کرد: در این دوران به علت اختلافات شدید بین بنی امیه و بنی عباس زمینه برای امام صادق(ع) فراهم شد تا با تربیت شاگردان دانشمند به تبیین دانش دین بپردازد.
آیت الله رمضانی گیلانی تاکید کرد: امام صادق(ع) به عنوان یک مرجع دینی، علمی و معنوی جایگاه ویژه در نزد عوام و خواص داشت.
وی در خصوص شبهه علت عدم قیام امام صادق(ع) با توجه به اختلافات بنی امیه و بنی عباس، اظهار کرد: اگر قیامی صورت میگرفت تربیت یافتگانی برای جریان سازی در جامعه اسلامی وجود نداشت که به تنویر افکار عمومی بپردازند و حق و باطل را در نزد مردم تمیز دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: برای قیام و حکومت بعد از قیام باید افرادی وجود داشته باشند تا در جوامع بشری، معارف دینی را تبیین کنند.
وی اذعان کرد: اگر چنین حرکتی صورت میگرفت دشمنان بسیج شده و با امام صادق(ع) معارضه میکردند و درصدد محو امام صادق(ع) بر می آمدند چراکه این نگاه را نسبت به ائمه(س) دیگر داشتند.
مدیرموسسه علمی هامبورگ آلمان تصریح کرد: حتی برخی ائمه(ع) به لحاظ جایگاه رفیع معنوی و علمی که در زمان خود دست به قیام نزدند مورد بیمهری حاکمان زمان قرار گرفتند.
وی علت دوم عدم قیام امام صادق(ع) را از بین رفتن بسیاری از معارف دین در نتیجه فعالیتهای ضد دینی بنی امیه دانست و گفت: در دوران امام صادق(ع) عدهای شعار حسبنا کتاب الله سر میدادند و نقش ائمه(س) در تبیین دین را زیر سوال میبردند.
آیت الله رمضانی گیلانی اضافه کرد: یکی از شرح وظایف پیامبر اکرم(ص) تفسیر قرآن بوده که بعد از ایشان این مسئولیت مهم به ائمه(س) که جایگاه علمی والایی داشتند سپرده شده است.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه بستر ترویج معارف از دست رفته، در زمان امام صادق(ع) فراهم شد و ایشان نیز به تربیت شاگردان بزرگ پرداختند، اعلام کرد: بسیاری از معارف فقهی و عمده مباحث فقهی مرهون نهضت بزرگ فکری امام صادق(ع) است.
پایان پیام/
نظر شما