امامزاده محمدبن اصغر(ع) بشرویه؛ مامن ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت(ع)

خبرگزاری شبستان: بقعه متبرکه امامزاده محمدبن اصغر(ع) در 12 کیلومتری غرب بشرویه خراسان جنوبی و در دامنه تپه های الله اکبر در غرب روستای هوگند واقع شده و مکانی زیبا، زیارتی و آرامش بخش برای زائران و گردشگران است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، این مکان مقدس در نزد مردم شریف شهرستان بشرویه و خارج از شهرستان دارای مقبولیت زیادی بوده و مردم در تمام ایام سال مخصوصا در بهار و تابستان و همچنین شب‏ های آن به جوار امامزاده مشرف و ضمن زیارت و نماز جماعت و قرائت ادعیه روح خود را تلطیف و از فضای تفریحی سالم آن نیز در جمع های خانوادگی کمال استفاده را می برند.


سمت چپ امامزاده نیز در فاصله نه چندان دور قلعه دختر مربوط به قرون گذشته بر بالای کوهی بلند مشاهده می شود که همراه با منطقه باستانی آن چشم انداز بسیار زیبایی را از طبیعت،خلق و از تلفیق دو بعد زیارتی و تفریحی این مکان مقدس، محیطی دلنشین را برای زائرین فراهم آورده است و از خود روستای هوگند که در سمت شرق آن می باشد کمتر از یک کیلومتر فاصله دارد.


در اواسط سال 1390 با تلاش های انجام شده از طرف اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بشرویه و هیات امنا، شجره نامه امامزاده محمدبن اصغر(ع) از مرکز دایره المعارف بقاع متبرکه استخراج و بعد از تحویل شد و طی مراسم باشکوهی در محل بقعه و با حضور انبوه مردم شهرستان از آن رونمائی شد و مشخص شد که این بزرگوار با 10 واسطه به امام حسن مجتبی(ع) منسوب بوده و مشخص شد که یکی از گوهرهای گرانبهای خاندان عصمت وطهارت(ع) که قرنهای متمادی مردم این دیار پروانه شمع وجودش بوده اند از فرزندان دومین امام شیعیان حضرت امام حسن مجتبی(ع) می باشند.


دل مشتاقان بقیع از همجواری و خدمتگزاری فرزند آن امام مظلوم و مدفون در بقیع سرشار از عشق و شادمانی گردیده است و اینک ضریح طلای این بزرگوار همچون نگینی نورانی در حلقه حضور مردم و طواف زوار دلسوخته اش می‏درخشد.


این مکان مقدس در نزد مردم شهرستان بشرویه و منطقه، دارای مقبولیت زیادی بوده و مردم در تمام ایام سال مخصوصاً در بهار و تابستان به‌ویژه در شب‌ها به جوار امامزاده مشرف و ضمن زیارت و نماز جماعت و قرائت ادعیه روح خود را تلطیف و از فضای سبز آن نیز در جمع‌های خانوادگی کمال استفاده را می‌برند.


هرساله قافله چند هزار نفری از مردم بشرویه و بخش‌ها و روستاهای اطراف در شهریورماه در جوار امامزاده و با نصب چادر اتراق کرده و با برگزاری مراسمات تعزیه‌خوانی و ادعیه و زیارات، شور و حال دیگری را پدید می‌آورند.


از امکانات این امامزاده می‌توان به بخش فعال فرهنگی ـ قرآنی بقعه که دارای امکاناتی نظیر رایانه و چاپگر و کتابخانه و همچنین انبار بقعه که دارای احتیاجات مسافران اعم از فرش، ظروف و چراغ و سایر وسایل مورد نیاز زائران و مسافران است، اشاره کرد.


این امامزاده از لحاظ تأسیسات و امکانات دارای هشت اطاق زائرسرا همراه با آشپزخانه و سرویس بهداشتی بوده و نیز سه محل پارکینگ برای خودروها و قسمت بازی کودکان نیز از دیگر امکانات موجود است؛ در سه طرف امامزاده سکوهای سیمانی همراه با سیستم نورپردازی مناسب و فضای سبز و مناسب تعبیه شده است‌.


به گزارش روابط عمومی اوقاف خراسان جنوبی، چشمه و قنات آب که بوسیله کانالی پوشیده شده از شمال بقعه به سمت پایین سرازیر و توسط جوی آب به داخل استخر سرازیر می‌شود که یک سهم از 12 سهم شبانه‌روز آن مربوط به امامزاده بوده که با آن درخت‌ها آبیاری و بقیه سهم اهالی روستا است و ضمناً آب شرب امامزاده توسط شبکه لوله‌کشی تأمین می‌شود.


از لحاظ اقلیمی مانند مناطق کویری دارای زمستان سرد و تابستان گرم می‌باشد ولیکن شب‌های بهار و تابستان، دارای هوای دلنوازی است؛ تعداد حدود 70 خادم افتخاری و یک نفر خادم ثابت و پنج نفر خادم فصلی در همه مراسم‌‌ها به زائران این امامزاده خدمت می‌کنند.


پایان پیام/

کد خبر 295132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha