نقش ایرانیان در انتخابات پارلمانی آلمان

آلمانی‌های ایرانی‌تبار با وجود داشتن ۵ نماینده در پارلمان آلمان مانند دیگر مهاجران فردا پای صندوق‌های رای می‌روند.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از فارس، بیشتر ایرانی‌هایی که حالا کارت شناسایی آلمانی دارند، طرفدار حزبی هستند که توجه جدی به موضوعاتی چون محیط زیست، رفاه اجتماعی و البته همگرایی و حمایت از مهاجران در این کشور دارد. این حزب، حزب سبز آلمان است که اقلیتی نسبتاً ضعیف را در پارلمان آلمان (بوندس‌تاگ) شامل می‌شود.

هم‌اکنون در پارلمان آلمان پنج نماینده ایرانی‌تبار و پنج نماینده ترک‌تبار حضور دارند. با این حال بد نیست بدانید که جمعیت مهاجران ترک در آلمان حدود 3 و نیم میلیون نفر است در حالی که جمعیت ایرانیان مقیم آلمان به زحمت به 200 هزار نفر می رسد. ایرانی ها در آلمان از جایگاه علمی بالایی برخودار هستند و اغلب دارای تحصیلات عالی هستند.

«امید نوری‌پور» یکی از نمایندگان است. در انتخابات گذشته نوری‌پور، یکی از نمایندگان ایرانی پارلمان آلمان از حزب سبزها، نماینده دوم ایالت هسن شد، یعنی نفر بعد از «یوشکا فیشر» وزیر خارجه قبلی آلمان!

بعد از کناره‌گیری فیشر از نمایندگی، امید نوری‌پور به پارلمان راه یافت و به سرعت جای خود را باز کرد. او در حال حاضر عضو کمیسیون دفاعی مجلس آلمان است و بسیاری از نشریات آلمان با او درباره مسائل کلان دفاعی و جنگ و صلح مصاحبه می‌کنند.

بر اساس آمارهای ارائه شده، ایرانیان بیشتر از سایر خارجی‌تبارها در انتخابات آلمان شرکت می‌کنند. تا 10-15 سال پیش حزبی که ایرانیان از آن حمایت می‌کردند، حزب سوسیال دموکرات بود. اما در سالهای اخیر به خصوص در میان نسل دوم ایرانی‌ها حزب سبزها طرفداران بیشتری پیدا کرده است.

شیوه رأی گیری

روز رأی گیری، دو تعرفه جدا در اختیار واجدان شرایط قرار می گیرد؛ یکی مربوط به انتخاب نمایندگان احزاب از شهرهای محل سکونتشان و یکی نیز مربوط به حزب مورد علاقه شان.همان طور که می دانید، رأی دوم مهمتر است چرا که حزبی که دارای بیشترین اقبال عمومی باشد، شانس معرفی صدراعظم آلمان را دارد.

بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها، تاکنون «آنگلا مرکل» صدراعظم کنونی آلمان از حزب دموکرات مسیحی، نسبت به رقیب خود «پیر اشتاین‌بروک» از حزب سوسیال دموکرات از شانس بیشتری برای تصاحب صندلی صدراعظمی آلمان برخوردار است.

تعداد نامزدهای مهاجران در انتخابات

در این دوره از انتخابات حدود 10 درصد از واجدان شرایط برای رأی دادن، یعنی چیزی حول و حوش 6 میلیون نفر، از گروه مهاجران‌اند که اصالتاً آلمانی نیستند.جالب اینجاست که مهاجران با 81 نامزد حدود 4 درصد از کاندیداها را به خود اختصاص داده‌اند. حزب سبزها بیشترین نامزدهای خارجی‌تبار را دارد و حزب سوسیال مسیحی اصلا نامزد مهاجر ندارد!

حزب سبزها 23 نامزد مهاجر، چپ‌ها و سوسیال دموکرات‌ها هر کدام 18 نامزد، لیبرال دموکرات‌ها 9 نامزد، حزب تازه تاسیس دزدان دریایی 7 نامزد و حزب دموکرات مسیحی (به رهبری آنگلا مرکل) 6 نامزد خارجی‌تبار دارند.

 

کد خبر 295042

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha