وقتی اقلام فرهنگی به مثابه مواد غذایی وزن کشی می شود

خبرگزاری شبستان: ناشران کردستانی با ابراز ناراحتی از سانسورهای سلیقه ‌ای از سوی برخی افراد و محدودیت ‌های غیرقانونی برای حضور در نماشگاه‌ های کتاب خواستار رفع این مشکلات شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، ناشران فعال کردستانی در جمع خبرنگاران رسانه‌ های گروهی استان از اعمال محدودیت ‌ها و سانسورهای سلیقه‌ ای ازسوی کارشناسان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز ناراحتی کرده و مسئولان ارشد سابق این وزارت‌ خانه را مسئول این مشکلات دانستند.


مسئول اتحادیه چاپ و نشر کردستان در این نشست اظهار کرد: اعمال ممیزی های سلیقه ای از سوی برخی گماشتگان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نهم و دهم بر کتب ادبی، هنری، فرهنگی، مذهبی و حتی علمی از سوی ناشران کردستانی موجب ناامیدی فعالان حوزه نشر استان شده است.


سعدی سجادی افزود: متأسفانه بارها ابن مشکل به وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت ‌های نهم و دهم گوشزد شد اما نه تنها نتیجه ‌ای حاصل نشد بلکه در چهارسال اخیر شاهد گسترش این محدودیت‌ ها بودیم.


وی خاطر نشان کرد: همه این محدودیت ها مغایر با منویات مقام معظم رهبری و مسئولان ارشد نظام اسلامی و قانون اساسی جمهوری اسلامی است و نمی ‌دانیم که این افراد چه هدفی را دنبال می ‌کنند.


وی افزود: وقتی همه کتاب‌ های منتشر شده ناشران کردستانی دارای مجوز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است دیگر چه بهانه‌ ای برای حضور آنان در نمایشگاه‌ های کتاب در دیگر استان‌ های کشور است.


سجادی خاطرنشان کرد: متأسفانه در استان نیز عزم جدی برای رفع این مشکل وجود نداشته و آقای استاندار به جای وساطت برای حضور ناشران استان در دیگر استان ‌های کشور باید این مشکل را برای همیشه رفع می ‌کردند و مسئولان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مهم وارد رایزنی و مکاتبه می ‌شدند و نظاره‌ گر نابودی و ورشکستگی ناشران استان نبودند.


مدیر عامل شرکت ناشران استان کردستان تصریح کرد: تا قبل از دولت نهم شاهد اختصاص کاغذ به ناشران بودیم که این مهم و حمایت ‌ها به سوی خرید کتاب از ناشران سوق داده شد اما باز هم ناشران کردستانی با تبعیض مواجه شدند و به جرأت می ‌توان گفت که ناشران کردستانی کمترین سهم را در خریدهای دولت نهم و دهم داشته ‌اند.
 

سجادی افزود: ناشران کردستانی با تمام این همه محدودیت ‌ها باز هم رسالت خویش را در راستای تعالی فرهنگ و ادب ایران اسلامی انجام داده و هم ‌اکنون نیر در غرب کشور حرف نخست را می ‌زنند و به صورت میانگین در سال حدود 100 عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف منتشر می‌کنند.

 

اعمال سلیقه های غیرکارشناسی در حوزه نشر اصلاح شود


افشین بهاری مسئول انتشارات کانی کردستان نیز در این نشست از اعمال سلیقه افراد غیرکارشناس و غیرمسلط بر فرهنگ، ادبیات، زبان و آداب و رسوم مردم کردستان در حوزه چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتقاد کرد و خواستار اصلاح این امر در دولت یازدهم شد.


بهاری خاطر نشان کرد: پس از گرانی ‌های دو سال اخیر و گران ‌شدن کاغذ و محدودیت ‌های داخلی، ناشران کردستانی برای فروش آثار منتشر شده خویش به دنبال بازارهای خارجی رفتند و خوشبختانه با موفقیت‌ های بزرگی هم مواجه شدند و بازار کشورهای افغانستان و عراق با کتب دارای مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ ناشران کردستانی مملو شد.
 

وی افزود: متأسفانه علی ‌رغم تأکیدات مسئولان ارشد نظام اسلامی مبنی بر گسترش مبادلات فرهنگی و گسترش دامنه فرهنگی ایران اسلامی در بین کشورهای همسایه و جوایز صادراتی برای صدور اقلام فرهنگی شاهد محدودیت‌ های سلیقه‌ ای از سوی مسئولان گمرک استان در سال گذشته و امسال هستیم و هم‌ اکنون کتب منتشره دارای مجوز استان باید همسان با سیب ‌زمینی و خیاز صادراتی وزن ‌کشی شده و نه تنها جایزه صادراتی و تسهیل صادراتی برای ناشران استان درنظر گرفته نمی ‌شود بلکه همچون یک فروشنده میوه و سبزیجات نیز با آن‌ها برخورد می ‌شود.

 

توزیع بن های کتاب در کشور کارشناسی شده و هدفمند باشد

ماموستا صالح شیخی مسئول انتشارات شیخی نیز از عدم پاسگویی مسئولان تأیید آثار منتشره در وزارت ارشاد و معطلی چندین ماهه درخواست ‌ها انتقاد کرد و افزود: بارها شاهد رد آثار علمی، فرهنگی، ادبی و مذهبی بوده ‌ایم که هیچ مغایرتی با قانون اساسی و خطوط قرمز نظام نداشته و فقط از سوی برخی افراد مورد اعمال سلیقه قرار گرفته است.


وی افزود: نه تنها تشویق‌ های صادراتی برای ناشران کردستانی قطع شده ‌است بلکه شاهد بی‌ برنامه ‌ای از سوی‌ مسولان ارشاد استان درخصوص توزیع بن‌ های کتاب در استان هستیم به گونه‌ ای که این بن‌ ها بیشتر در اختیار افرادی قرار می‌ گیرد که نه تنها دغدغه کتاب و کتاب ‌خوانی ندارند بلکه با مراجعه مکرر به ناشران و کتاب ‌فروشی‌ ها به دنبال نقدکردن این بن‌ ها هستند و این امر دردی را از ناشران استان دوا نمی ‌کند.


شیخی عنوان کرد: کردستان یک استان فرهنگی است و فقط در شهر سنندج بیش از 70 کتاب ‌فروشی مشغول به فعالیت هستند اما با این وجود نیز باز هم شاهد حضور برخی افراد از استان‌ های دیگر و برپایی نمایشگاه‌ ها و فروشگاه ‌های چندین ماهه در نقاط کلیدی هستیم که حتی آثار ناشران کردستانی را نیز در این نمایشگاه‌ ها نمی ‌توان یافت.


تعدادی دیگر از ناشران کردستانی در اختیار قراردادن مکان ‌های عمومی استان به افرادی در خارج از استان و عدم استفاده از آثار منتشر شده استان در این نمایشگاه ‌ها را محکوم کرده و خواستار پاسخگویی دستگاه‌ های خاطی در این خصوص شدند و اعلام کردند که بر اساس قانون برای برپایی هرگونه نمایشگاه کتاب باید با اتحادیه چاپ و نشر استان هماهنگ شود.


پایان پیام/

کد خبر 294447

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha