به گزارشخبرگزاری شبستان از مشهد،حجت الاسلام مهدوی مهر، رئیس مجتمع آموزش عالی جامعه المصطفی العالمیه مشهد در مراسم آغاز سال تحصیلی طلاب غیرایرانی مشهد اظهار کرد: امسال دوازدهمین سالگرد تاسیس جامعه المصطفی مشهد است و همه این توفیقات از تشعشعات نورانی امام رضا(ع) است.
وی افزود: ما باید گسستگی بین آموزش از پژوهش و فاصله بین آموزش و تربیت را پر کنیم چرا که از قدیم حوزه علمیه همواره همگام با تربیت و همراه با پژوهش بوده است.
رئیس مجتمع آموزش عالی جامعه المصطفی العالمیه مشهد ادامه داد: اگر به پیشینه حوزه و کتاب های به جا مانده از آن زمان بنگریم می بینیم که اکثر منابع پژوهشی است و به همین واسطه مشکل امروز ما در حوزه های امروز نبود کتب آموزشی است. لمعه و شرح آن، مکاسب، رسائل رویکرد همه این ها پژوهشی است.
حجت الاسلام مهدوی مهر خاطر نشان کرد: در وضعیت فعلی ما پژوهش بسیار کمرنگ شده است این که طلبه دروس را حفظ کند یک فاجعه است.
وی اضافه کرد: اگر ما نتوانیم سرمایه های جایگزینی برای شخصیت های علمی حوزه داشته باشیم محکوم به ورشکستگی هستیم. شیخ انصاری، آخوند خراسانی، و ... نباید جایگزینی داشته باشند و در این رابطه مخاطبین ما طلاب حوزه علمیه هستند.
این استاد حوزه علمیه اظهار داشت: ما در علم هم به معنای آموزش و هم به معنای پژوهش به اصالت های خود بازگردیم و آن ها را حفظ کنیم. درست که جامعه المصطفی یک دانشگاه بین المللی است و در برخی موارد رویکرد دانشگاهی دارد اما ما نباید آموزش های ارزشمند حوزه را از دست بدهیم.
وی با بیان اینکه به تعبیر امام خمینی (ره) روحانی باید طوری باشد که وقتی مردم او را می بینند به یاد رسول خدا بیفتند،تصریح کرد: اساتید باید زمزمه محبت و طلب باید سودای رشد و کمال داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: ما به دنبال این هستیم که در ملیت های مختلف مفاخری تربیت شوند که بتوانند امهات مسائل مردم را حل و فصل کنند.
در این مراسم همچنین حجت الاسلام قادری مدیر مدارس جامعه المصطفی مشهد گفت: اصالت های حوزوی نباید از بین بروند.
وی افزود: بالغ بر هزار سال است که حوزه علمیه با رویکرد آموزشی تربیتی فعالیت می کند و این مطلب موید این است که جامعه المصطفی به عنوان یک نهاد حوزوی باید رویکردی حوزوی و تربیتی داشته باشد، و نباید آن را با یک دانشکده الهیات اشتباه گرفت.
حجت الاسلام قادری با اشاره به این مطلب که در المصطفی در سهایی مثل قران و نهج البلاغه متون درسی اصلی هستند چرا که این ها منابع تربیتی انسان و جامعه انسانی هستند،عنوان کرد: اعتقاد ما بر این است که اگر در مباحث آموزشی حتی تفسیر قرآن موارد تربیتی لحاظ نشوند آن طلبه مهذب که مقصود و مراد ماست تربیت نشده است.
بنابر گزارش روابط عمومی جامعه المصطفی مشهد، رئیس مدرارس جامعه المصطفی مشهد خاطر نشان کرد: حوزه یعنی مصلح پروری و نه حتی صالح پروری. چراکه قرار است هرکدام از ما اصلاحی در جامعه ایجاد کنیم و بر همین اساس برنامه های ما باید برای مصلح پروری باشد.
وی تصریح کرد: تقاضای ما از طلاب این است که ایرادان و نقاط ضعف ما را هرچند کوچک به ما گوش زد کنند و ما از این امر استقبال می کنیم.
پایان پیام/
نظر شما