به گزارش خبرنگار شبستان، اصفهانی، سرپرست مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب در همایش طب سنتی از منظر یونسکو با بیان این مطلب گفت: اگر پزشکی چنین ویژگیای داشته باشد میتواند چون خدا شافی است او هم شافی باشد.
به گفته وی، این حالت اوج تجلی اخلاقی است که در نتیجه بازتاب صفات خداوندی نمود پیدا میکند.
وی با اشاره به اینکه در طب اسلامی- الهی میتوان از مجموعه تجربیات قرون گذشته استفاده کرده و پس از عبور آن از فیلترهایی همچون مطابقت با رهنمودهای حقدهنده، حلال و حرام و غیره پاسخگوی نیاز امروز و فردا باشد.
وی ادامه داد: معتقدیم قواعد فقهی پشتوانه تأمین سلامت است که از این قبیل میتوان به قاعده نفی سبیل، نفی عسر و حرج و رفع اضطراب و الضرر لاضرار و غیره اشاره کرد.
وی با تأکید بر اینکه بیمارنبودن سلامت است در حالی که نبودن بیماری نشان سلامت نیست، اظهار کرد: در طب جدید در برابر بیماری جسم مانند یک قی یا تب از مسکن و یا ضد قی استفاده میشود در حالی که این دو به عنوان دو نشان از فریاد قوه مدبره محسوب میشود و طب سنتی میگوید باید با جسم تعامل کرد.
وی معتقد است طب سنتی مقداری نیازمند اسباب مادی و مقداری نیز نیازمند اسباب معنوی، روانشناختی و اسباب ماوراءالطبیعه همچون دعا، اعتقاد و توسل به اعتقادات همه ملتهاست.
وی با تأکید بر اینکه طبیب سنتی که به روز جزا اعتقاد دارد میتواند قابل اعتماد باشد، گفت: اخلاق، خدامحوری، طب سنتی، احساس مسئولیت بههم آمیخته شدهاند که اگر طب سنتی اینگونه احیا شود در خدمت مردم خواهد بود.
اصفهانی خاطرنشان کرد: ما هزاران منبع غنی در این خصوص داریم که 13 هزار کتاب در دسترس است که 10 هزار جلد کتاب قابل ردیابی و دو هزار کتاب در حال احیاست.
پایان پیام/
نظر شما