به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم سیزدهمین جشنواره کتاب سال "سلام" عصر روز گذشته (13 آذر )با حضور شعرا، نویسندگان، تصویرگران و ناشران در ساختمان پژوهش و برنامه ریزی آموزش و پرورش برگزار شد.
در آغاز این مراسم علی اکبر اشعری، مشاور فرهنگی رییس جمهور و ریاست کتابخانه ملی ضمن تبریک به مناسبت برگزاری سیزدهمین جشنواره سلام گفت: برگزاری این جشنواره حرکت خوبی است که موجب ارتقای ادبیات دینی کودک و نوجوان است.
وی افزود: همانگونه که نهالی به مرور زمان سایه گسترده خود را بر روی زمین می گستراند، جشنواره های فرهنگی ما نیز باید چنین باشد به ویژه جشنواره ای که سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می کند باید گستردگی بیشتری داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: سه نشریه، "سلام بچه ها"،" پوپک" و "سنجاقک" از زمانی که آغاز به کار کرد تا به امروز باید گستردگی بیشتری پیدا کند، من زمانی که به سفرهای خارجی می روم فکر می کنم که چقدر جای این گونه کارها در آنجا خالی است و می شود این کارها را گسترش داد چرا که گسترش فعالیت های از این دست حتی موجب گسترش زبان فارسی نیز می شد بنابراین من در اینجا از سازمان تبلیغات اسلامی تقاضا می کنم که حوزه فعالیت های خودشان را در سراسر دنیا گسترش دهند.
در این ادامه این برنامه محمود پوروهاب دبیر جشنواره کتاب سال "سلام" نیز عنوان کرد: این جشنواره متعلق به همه هنرمندان ادبیات کودک است و در این جشنواره طبق روال گذشته از سه چهره پیشکسوت نیز تقدیر و تجلیل به عمل می آید.
وی اظهار کرد: ما در این دوره از همه ناشران کودک و نوجوان دعوت به عمل آوردیم که در این جشنواره شرکت کنند و بیشتر ناشران منهای عده کمی در این جشنواره شرکت کردند و حتی برخی گلایه مند بودند که چرا آنها در این جشنواره برگزیده نشده اند.
در این مراسم از محمود حکیمی، حمید گروگان، پروین علی پور به عنوان چهره های پیشکسوت ادبیات کودک و نوجوان تقدیر و تجلیل شد.
همچنین در بخش داستان تالیفی و ترجمه در حوزه نوجوان، کودک و خردسال 313 اثر مورد ارزیابی قرار گرفت که از این بین 72 اثر به مرحله دوم راه یافت و 8 اثر به عنوان بهترین آثار برگزیده و 3 اثر به عنوان اثر برتر ویژه انتخاب شدند.
در بخش ترجمه داستان کودک نیز کتاب "تجربه های کودکی" به قلم زینب رضایی از نشر پیدایش و کتاب "یک داستان محشر" به قلم نسرین وکیلی از نشر مبتکران، لوح تقدیر و جایزه نقدی دریافت کردند.
در حوزه ترجمه داستان نوجوان کتاب "آقای گام و بلورهای قدرت" ترجمه رضی هیرمندی از نشر چرخ فلک موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه شد.
در حوزه داستان تالیفی خردسال کتاب "چی داری می گی"، از نشر شهر و در حوزه کتاب تالیفی کودک کتاب 10 جلدی "قصه بازی، شادی" به قلم دکتر مرتضی خسرونژاد از انتشارات به نشر و همچنین کتاب "خداحافظ راکون پیر"، از انتشارات کانون پرورش فکری به قلم "کلر ژوبرت" نیز شایسته دریافت لوح تقدیر و جایزه شدند.
کتاب "شبگرد ناشی" به قلم مصطفی خرامان از انتشارات نشر شهر، کتاب "قصه هامون و دریا"، از انتشارات منادی تربیت نیز در حوزه داستان تالیفی عنوان برتر گرفتند.
همچنین هیئت داوران کتابهای "سه کتاب پشت دیوار مدرسه" از حمیدرضا داداشی، "آدم برفی" از بهناز ضرابی زاده از انتشارات عروج و کتاب "55 افسانه ترکمنی" به قلم عبدالصالح پاک از نشر قدیانی را به عنوان بخش ویژه داستانی برگزیدند.
در بخش داستان تالیفی و ترجمه آیینی 50 کتاب مورد بررسی قرار گرفتند که 12 عنوان کتاب به مرحله نهایی راه پیدا کردند و از این میان 3 اثر به عنوان آثار برتر انتخاب شدند.
در بخش شعر نیز 63 عنوان کتاب را مورد بررسی قرار دادند که از این تعداد 14 اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرد و سرانجام 7 اثر به عنوان آثار برتر انتخاب شدند که سه اثر به عنوان اولین اثر برتر معرفی می شوند.
و در نهایت در بخش تصویری کتاب کودک و نوجوان از بین تمام کتابهای ارسال شده در مجموع 442 اثر مورد بررسی هیئت داوران قرار گرفت که از این میان 32 اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرد و سرانجام 8 عنوان اثر در زمینه تصویرگری کتاب برگزیده شدند.
پایان پیام/
نظر شما