فلاحتپیشه، کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان در تحلیل تعبیر نرمش قهرمانانه در بیانات مقام معظم رهبری گفت: به نظرم این تعبیر به نوعی تعریف واقعگرایانه از دیپلماسی در سفر روحانی به نیویورک است.
وی ادامه داد: این تعبیر هم در مقابل غرب و هم در مقابل جریان داخلی بیان شده است و به این معنی است که در دیپلماسی حتما نباید به دنبال برد کامل باشیم و نگاه برد-برد هم خوب است.
فلاحتپیشه با اظهار اینکه دیپلماسی میل به توافق دوجانبهداشتن است، تصریح کرد: مقصد مقام معظم رهبری از بیان این نکته این است که دنبالکردن دیپلماسی منافع کشور منعی ندارد اما نباید در آن از اصول عدول کرد.
نماینده مردم اسلامآباد غرب در مجلس هشتم شورای اسلامی با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری در سال 75 در خصوص نرمش قهرمانانه خاطرنشان کرد: در آن زمان سیدمحمد خاتمی این نرمش را در دیپلماسی خود به کار گرفت اما طرف مقابل آمادگی لازم را نداشت تا جایی که کلینتون بعدا از این نرمش به عنوان از دست دادن فرصتها یاد کرد.
وی افزود: پس از آن محمود احمدینژاد در نگاه دیپلماسی خود هیچ نرمشی به کار نگرفت و باعث به وجود آمدن تحریمها بر علیه ایران شد تا جایی که فروش نفت خام ایران از 2 میلیون و 600 هزار بشکه به یک میلیون و 800 هزار بشکه کاهش یافت.
فلاحتپیشه در خصوص به کار گرفتن نرمش قهرمانانه از سوی روحانی در دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: این نرمش در سیاست روحانی با شکلگیری مواضع و نگاههای اعتدالی وی و حتی دیداری که با سپاه داشته به کار گرفته شده است تا جایی که وی تلاش میکند از به وجود آمدن شرایطی که برای محمد خاتمی ایجاد شد، پیشگیری کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در خصوص مشکلات به وجود آمده در زمان محمد خاتمی یادآور شد: خاتمی به این دلیل که خودش را نتوانست نماینده تمام گروههای ایران معرفی کند و آن هم به دلیل درگیریهای جناحی بود نتوانست در بکارگیری نرمش قهرمانانه موفق شود.
وی یادآور شد: در سال 1375 محمدجواد لاریجانی در سازمان ملل مبحثی را در خصوص رفع تنش ارتباط ایران در غرب از سوی اصولگرایان به کار گرفت و همین امار باعث شد اصلاحطلبان آن را اهرمی بر علیه ناتو در انتخابات مبنی بر اینکه این یک مانور انتخاباتی است، استفاده کنند و در سال 76 راستها همین اقدام را با محمد خاتمی انجام دادند و با رفع تنشهای ارتباط ایران و غرب از سوی خاتمی مخالفت کردند.
فلاحتپیشه در خصوص نگاه دیپلماتیک احمدینژاد نیز خاطرنشان کرد: احمدینژاد هم از رویههای قبلی خارج شد و هیچکدام از نگاههای دیپلماسی گذشته را قبول نداشت.
وی افزود: اما روحانی به گونهای تلاش میکند که خودش را نماینده همه اقشار ایران در خارج از کشور معرفی کند و از فضای تنشزدایی به صورت کامل با استفاده از نرمش قهرمانانه بهرهمند شود.
پایان پیام/
نظر شما