هنوز جعفریان را در افغانستان بیشتر از ایران می‌شناسند

خبرگزاری شبستان: افخمی گفت:محمدحسین جعفریان، انسانی است که بلندی‌های افغانستان را پیموده و در بین مردم افغانستان صاحب شهرت است اما سوغاتی که از افغانستان به ایران آورده متأسفانه کمتر فرصت دیده شدن داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،پنجمین مراسم شب شاعر بزرگداشت شاعر، مستندساز و روزنامه نگار بی‌باک محمدحسین جعفریان عصر روز گذشته سه‌شنبه 26 اردیبهشت‌ با حضور چهره‌های شاخص فرهنگی هنری و ادبی کشور در نخلستان مؤسسه هنری رسانه‌ای اوج برگزارشد.

 

محمدحسین جعفریان نامی شناخته شده برای اهالی است

 در ابتدای این مراسم امیرحسین مدرس که اجرای این مراسم را برعهده داشت ضمن تبریک ایام ولادت حضرت علی بن موسی الرضا( ع) گفت: مبارزین زیادی در عرصه‌های مختلف داریم اما کسی که در تمامی عرصه‌ها توفیق کسب کرده باشد و جای پای خودش را محکم برداشته باشد کم داریم.

 

وی افزود: شاید جلسه امروز ما با نام عمومی شب شاعر برگزار شود اما کسی که این جلسه با نام برگزار شده است تنها شاعر نیست بلکه در حوزه مستندسازی و روزنامه‌نگاری، نقد در حوزه مدیریت فرهنگی محمدحسین جعفریان نامی برای اهالی هنر شناخته شده است.

 

مدرس خاطرنشان کرد: دریغا که این شناخته شدن محدود به این جامعه کوچک است، هنوز در کشورمان عادت نکردیم که فضای هنر با گستردگی انجام شود.

 

مدرس عنوان کرد:‌ اعلان فرهنگی به عقیده من به خصوص در سال‌های اخیر خیلی تفاوتی با اعلان فرهنگی به سبب محدودیت حوزه فرهنگ نداشته است. به سبب دوستی‌ام با محمدحسین جعفریان می‌گویم که انسانی که در اوج جوانی بلندی‌های افغانستان را پیموده باشد و در بین مردم افغانستان صاحب شهرت باشد، سوغاتی که از دوره جوانی‌اش از افغانستان آورده متأسفانه کمتر فرصت دیده شدن داشته است.

 

جعفریان یک گزارشگر صادق است

در ادامه این مراسم بهروز افخمی کارگردان سینما به بیان خاطرات گذشته‌اش با محمدحسین جعفریان پرداخت و گفت: من وقتی به اینجا می‌آمدم فکر می‌کردم که باید در مورد جعفریان چطور صحبت کنم، چون جعفریان از زمانی که من در مجله سوره با شهید مرتضی آوینی کار می‌کردم حضور داشت.

 

در ادامه افخمی اضافه کرد: جعفریان 11 سال از من کوچکتر است بنابراین نمی‌توانست از اول انقلاب باشد چون آن وقت 11 سالش بود.


وی با اشاره به فعالیتهای جعفریان عنوان کرد: این فعال بودن و حاضر بودن در صحنه و اینکه سعی کرده که با موضوع آشنا بشود یعنی اینکه از خودش چیزی نیاورده است و هر وقت حرف می‌زند آدم متوجه می‌شود که آن لحظات را از اول جنگ بیرون آورده است چون یک گزارشگر صادق است. شاید در سالهایی که هنوز جعفریان به سن بالایی نرسیده بود آوینی سعی می‌کرد گزارشگری را به جعفریان یاد بدهد.


این کارگردان خاطر نشان کرد:جعفریان مستندی را تولید کرده که من خیلی آن را دوست دارم، فیلمسازی‌اش فیلمسازی است که خطرات جانی و خطر در افتادن با بزرگان را دارد و این چیزی است که ما انتظار داریم ولی به نظر می‌رسد که این فقط کار آدم‌هایی است که برآورد درستی از شجاعت نداشته باشند به خاطر همین وارد معرکه می‌شوند. برای همین این‌ها در تاریخ شکل‌گیری یک مملکت نقش دارند برای همین مثل صاحبان تاریخ افغانستان او را به حساب می‌آورند.

 

وی افزود:هنوزجعفریان را در افغانستان بیشتر از ایران می‌شناسند. به هر حال من به عنوان یکی از کسانی که از 25 سال پیش که جعفریان برای من کوچولو بود تا الان که این بزرگی را به دست آورده دورادور شاهد زندگی و فیلمسازی‌اش بودم و امیدوارم بعد از من بعد از سال‌های زیادی مشغول نوشتن و تولید فیلم باشد.

 

جعفریان پل بسیار خوبی برای کارگشایی‌ها بین ایران و افغانستان است

در ادامه این مراسم محمدکاظم کاظمی شاعر افغان و اولین کسی که در فرودگاه مشهد بالای سر جعفریان حضور داشته، گفت: موضوعی که امروز من می خواهم درباره آن صحبت کنم فعالیت جعفریان در عرصه شعر افغانستان است.

 

کاظمی ادامه داد: اگرما فکر کنیم که ایران پنجره هایی رو به گیتی دارد بزرگترین پنجره آن به روی افغانستان است، در کل دنیا هیچ فرهنگی به اندازه افغانستان به ایران نزدیک نیست؛ متأسفانه باز اگر در بین پنجره‌هایی که از ایران به روی کشورهای دیگر گرفته شده است پنجره‌ای است که رو به افغانستان به علت مسائل سیاسی گوناگون تصویر مناسبی جلوی چشم مردم ایران نیامده است و کسانی که این غبار را می‌زدایند امثال جعفریان هستند.

 

کاظمی با اشاره به چاپ اولین کتاب جعفریان در افغانستان گفت: اولین کتابی که ایشان منتشر کرد «شانه‌های زخمی» بود که خیلی بازتاب داشت و بعد از آن ویژه‌نامه‌های افغانستان بود که می‌توانیم بگوییم دایره‌المعارف شعر افغانستان همان ویژه‌نامه‌هایی بود که جعفریان منتشر کرد. کارگشایی‌های جعفریان به لحاظ نفوذی که در ایران داشتند بسیار تاثیر گذار بود.

 

وی جعفریان را پل بسیار خوبی برای کارگشایی‌ها دانست و گفت: مورد دیگر حمایتی است که در زمان‌های مختلف از افغانستان شده است .حضور افغانستان در اولین جشنواره شعر فجر و دیدار با رهبری از موارد دیگری است که جعفریان انجام داده است و تنها به جعفریان تلقی نمی‌شود بلکه تشویق ارگان‌های فرهنگی کشور ایران است. ما با سفرنامه رضا امیرخانی آشنا هستیم علت آشنایی خوب امیرخانی با افغانستان جعفریان است.

 

صراحت جعفریان برای خیلی‌ها پذیرنده نبود

در ادامه محمد علی زم به ارایه سخنانی پرداخت و یاد آور شد: شکوه و برجستگی‌هایی زیادی در محمدحسین جعفریان وجود دارد. جعفریان فیلمساز و شاعر است .اما همه هنرهای وی در پرتو تفکر اوست. ایشان کسی است که در حال و در هرجا شعر نمی‌گوید. کسی نیست که شعرش بر پشتشان رودرو باشد. بابت این‌ها همه باید گفت الحمدالله به همه این اوصاف که قطع به یقین این ویژگی‌های ایشان الحمدالله دارد.


حجت الاسلام زم سپس عنوان کرد:محدودیت‌هایی که هنرمندان اهل درد بابت گرسنگی گرسنگان و محرومی محرومان دارند همان‌هایی که جعفریان‌های ما آن‌ها را ولی نعمت خودشان دانستند و از مردم نوشتند و خودشان از حق زندگی مردمی برای خودشان قائل نبودند. فقط باید گفت این الحمدالله‌ها معنای دیگری هم دارند که من از مثلی استفاده می‌کنم و می‌گویم مردمی بود که هر وقت تکه نان خشکی می‌خورد می‌گفت الحمدالله، دوستی از او پرسید و گفت نان خشک خوردن که الحمدالله گفتن نمی‌خواهد دوست دیگری گفت که این الحمدالله از هزار فحش بدتر است. آقای جعفریان یک مجاهد و مهاجر و متفکر است آنچه که من الان شنیدم از این مجلس فقط از افغانستان گفته شد. ایشان در کوزو و در جنگ‌های خودمان منشأ ایثار بودند.

 

وی افزود: این صراحت جعفریان برای خیلی‌ها پذیرنده نبود اما آن‌هایی که نمی‌پذیرفتند باعث آزردگی خاطر ایشان می‌شدند. فکر می‌کنم آقای جعفریان را در سال 63 یا 64 در جلسات شعر مشهد کارشان را شروع کردند. من در این سالها خیلی با ایشان محضور بودم که انتقاد می‌کردند ولی در کل این دوران ایشان را از همه اوقات ناراحت‌تر ندیدم که آن هم زمان شهادت احمد شاه مسعود بود که ایشان از افغانستان آمدند. امیدوارم که شرایط فرهنگی کشور ما شکرستانی باشد که شیرینی‌های آن درست به کام اهل آن مردم بیاید. امیدوارم جریان فرهنگی کشور ما پاره سنگش کلوخ نباشد که مردم ما پول شکر پرداخت کنند ولی خاک بخورند.
 

 محمد حسین جعفریان شایسته این بزرگداشت بود

در ادامه این مراسم سیدشهرام شکیبا طنزپرداز طی سخنانی گفت: من قرار نبود برای سخنرانی بیایم و گرنه مثل اجراهای تلویزیون کت شلوار هم دارم! خیلی به جاهای مختلف دعوت می‌شویم و از قبل خط‌کشی‌ها معلوم است. من امروز خیلی‌ها را دیدم و این واقعاً همان چیزی است که از بزرگترین فرد یاد گرفتیم به جدم قسم جذب حداکثری که آقا فرمودند همین کار جعفریان است. امیدوارم در هر برنامه‌ای که هر کدام دعوت می‌شویم تمامی این طیف‌ها را ببینیم.

 

این طنزپرداز عنوان کرد: حسین شایسته این بزرگداشت بود همانطوری که کسان دیگری که در این عرصه کار کردند شایسته هستند. اگر بتوانیم این اتفاق را شکل بدهیم روزهای خوبی در انتظار فرهنگ کشور خواهد بود. حسین پندها و اندرزهایی را که ما می‌گوییم اجرا می‌کند بخاطر همین عزیز است.

 

از خصوصیات محمد حسین روحیه دفاع از ارزشهای انقلاب، عشق به امام و صراحتش بود

در ادامه برادرجعفریان ،محمدحسن جعفریان در تقدیر از برادرش گفت: افتخاری است برای بنده به عنوان برادری برادر گرانقدرم، من به این وسعتی که دوستان صحبت کردند نبودم ولی خیلی از نزدیک با ایشان بودیم از دوران کودکی مشخص بود که ایشان از دیگر کودکان هم سنش متمایز است و روحیه ماجراجویی دارد. اسطوره ماجراجویی واقعاً تعبیر درستی است برای همین همه خانواده اورا یاری می‌کردند.

 

وی بیان کرد: از خصوصیات محمد حسین روحیه دفاع از ارزشهای انقلاب، عشق به امام و صراحتش بود. در هر مکانی که با هم بودیم عشق ایشان را به امام و مقام عظمی ولایت شدید بود که یکی از ویژگی‌های بارز ایشان بود. من خیلی خوشحالم که در این جلسه حاضرم و به برادری او افتخار می‌کنم.


پنجمین مراسم شب شاعر بزرگداشت شاعر، مستندساز و روزنامه نگار بی‌باک محمدحسین جعفریان عصر دیروز با حضور چهره‌های شاخص فرهنگی هنری و ادبی کشور در نخلستان مؤسسه هنری- رسانه‌ای اوج برگزار شد.
پایان پیام/
 

کد خبر 293894

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha