به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، هنر نگارگری (مینیاتور) از هنرهایی است که جمال شناسی و کمال یابی را نمی توان تنها با حواس ظاهری شناخت بلکه باید چشم باطن بیدار باشد تا درک آن به خوبی امکان پذیرد و هنـرمنـد نگارگـر آنچه را که در پـرده خیـال دیده است به تصویر میکشد و خدا در مقام مصور صورت خیالی در ذهن هنرمند این تصویر را مجسم میکند.
نگار در ادبیات عرفانی ما ذات باریتعالی است و در ادبیات عاشقانه نیز به معشوق میگویند و در هنر نگارگری خداوند نگار حقیقی است و همه نگاهها به اوست و او نیز در صورتهای مختلف به جلوهگری میپردازد و با این تعریف نگارگر تصویر کننده جلوه حق است.
نگاره، نگارستان و نگارخانه از مشتقات نگارگری است و این کلمات که هر کدام معنی خاص خود را دارند به صاحب نام خود تقدس میبخشد زیرا هر کدام به نوعی جلوه حق یا جایی برای نمایش و یا نگهداری این جلوهها هستند.
رنگها در نگارگـری بر خـلاف تعـریف علمیشان یکسان هستند ولی مراتب دارند و طلا اوج تجلی رنگها و نقره اوج خفـای آنها هستند و رنگها در دو مقـام تلـوین و تمکیـن در اثر هنری جلوهگری میکنند.
نقاشی یا نگارگری ایرانی که به اشتباه مینیاتور نیز خوانده میشود شامل آثاری از دورههای مختلف تاریخ اسلامی ایران است که بیشتر به صورت مصورسازی کتب ادبی (ورقه و گلشاه، کلیله و دمنه، سمک عیار، و...)، علمی و فنی (التریاق، الادویه المفرده، الاغانی، و...)، تاریخی (جامع التواریخ، و...) و همچنین برخی کتب مذهبی، همچون، خاوران نامه است.
در راستای معرفی بیشتر هنر نگارگری، نمایشگاه هشتمین جشنواره ملی جلوههای رضوی در موزه هنرهای معاصر اصفهان در دورشته نقوش سنتی و نگارگری در حال برگزاری است و 35 اثر در نقوش سنتی و 31 اثر در نگارگری در آن به نمایش گذاشته شده است.
نشست تخصصی نگارگری و تذهیب با عنوان" فرم و فضا" امشب در خانه هنرمندان اصفهان برگزار میشود.
این نشست از ساعت 18 لغایت20، با حضور جمعی از اساتید مانند مجید صادقزاده، دانشجویان و هنرمندان رشتههای نگارگری، نقاشی و گرافیک برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما