جنس ادبیات شهریار معجزه و قرآن است

خبرگزاری شبستان: علیرضا قزوه درمقایسه شعر شهریار با ادبیات غرب،گفت: بسیاری از آثار ادبی جهان که با ترجمه وارد مرزهای ما می شوند از جنس سحروجادو هستند اما ادبیات شهریار از جنس قرآن است.

به گزارش خبرنگار شبستان مراسم گرامیداشت روز شهریار شامگاه گذشته در تالار سوره حوزه هنری با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب برگزارشد.


در این مراسم علیرضا قزوه شهریاررا از جنس نور و روشنایی معرفی کرد و گفت: شهریار در لحظه های آخر خوب زندگی کرد و ما عاقبت به خیری را در آن لحظه ها دیدیم. بسیاری از افراد می خواستند که عاقبت به خیر شوند ولی نشدند. شهریار عاقبت به خیرشد.


وی با بیان اینکه انقلاب تاثیرعجیبی بر شهریار گذاشت ادامه داد: من کتاب« انقلاب در شعر شهریار» را در سالهای پیش خواندم. شهریار زیباترین شعر را شعار مردم می دانست و این بسیار با ارزش است.


وی در ادامه با بیان اینکه بسیاری ما را متهم می کردند که شعرهای شعاری می گوییم،عنوان کرد: تعریف تازه ای برای شعار را از استاد شفیعی کدکنی شنیدم که می گفت" شعار یعنی شعر ناب" و شعاری که مردم می گویند شعرناب است.

 

قزوه گفت: شاید در روزگار پیش از انقلاب نوع دیگری از شعر را شعر ناب خطاب می کردند اما ناب ترین شعر، شعری است که از ضمیرمردم برخاسته است و شهریار نیز شعر ناب را چنین تعریف می کرد.


وی با اشاره به اینکه چیزی که پرچم می شود شعرنابی است که مردم می گویند افزود: تحول و انقلابی درون این بزرگمرد است که رنگ عوض نکرد اما دل عوض کرد. بسیاری از افراد رنگ عوض کردند .


مسول آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به اینکه شهریار همراه با شعرش حرکت می کند، تاکید کرد: شعر شهریار برای او و او برای شعرش آیینگی می کند.سوز و گداز شهریار علاوه بر اینکه از زندگی اش است تحت تاثیر غزل های سعدی است.


وی ادامه داد: کسی که سعدی را با تمام وجود لمس کرده بود شهریار بود. ارزش استاد بیشتر به این دلیل بود که به استقبال سعدی و حافظ می رفت و شاعران بزرگ خود را در همین استقبال ها نشان می دهند. اگر ما چند پله در شعر فارسی داشته باشیم که حافظ و سعدی بر آخرین پله ایستاده باشند می توانم بگویم که شهریار به پله آخر هم نزدیک می شود.


مدیر دفتر آفرینش های ادبی با اشاره به اینکه در روزگار سخت و تلخی زندگی می کنیم زیرا غرب سعی دارد جادو را در ادبیات ما معرفی کند ،گفت: بسیاری از آثار ادبی جهان که با ترجمه وارد مرزهای ما می شوند از جنس سحر و جادو هستند. اما جنس ادبیات شهریار معجزه و قرآن است. به قول خود شهریار "هنر را باید الهامی /که سرساید به پای وحی/ وگرنه شهریاران هم/ به حرمانش نمی ارزند".


وی ادامه داد: جنس ادبیات شهریار از جنس سرساییدن به پای وحی است. از جنس ادبیاتی است که حافظ ز بر بخواند در چهارده روایت. ادبیات حاکم در فیلم های هالیوود نیز از جنس جادوست که می خواهند از این طریق خود را بزرگ جلوه دهند.


وی با بیان اینکه ادبیات استاد شهریار ادبیات قرآنی و ریشه دار است افزود: راز موفقیت تمام قله های شعر فارسی نیز همین است. مولانا، حافظ، سعدی، فردوسی تمام این شاعران برای حضرت ختمی مرتبت و حضرت علی (ع) شعر سرودند.


این شاعر گفت: شهریار مقام بزرگ بابایی را دارد. بابایی واقعی کسانی بودند که مکتبی درست را داشتند ، شاگردانی را پرورش دادندو اهل دستگیری بودند. هر کسی که بابایی نمی شود. شهریار اهل قبله و سجده و سجاده بود پس این شاعر می تواند بابای ادب فارسی و حیدربابا محصول او باشد.
پایان پیام/
 

کد خبر 293539

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha