به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، احمد کمالی، فرماندار اردکان، امروز (18 فروردین) در نشست شورای سلامت شهرستان که در سالن اجتماعات فرمانداری برگزار شد، با تقدیر از متولیان بحث سلامت شهرستان به دلیل ارائه برنامه های سند جامع سلامت به عنوان یکی از شهرستان های پیشرو در این موضوع، اظهار داشت: با وجود همه تلاش های صورت گرفته در این مسیر وضعیت نابسامان اتباع بیگانه افغانی و شیوع روز افزون مقوله اعتیاد به مواد مخدر صنعتی همچنان سلامت این شهرستان را به مخاطره می اندازد.
وی با بیان اینکه وضعیت نابسامان اتباع بیگانه افغانی به عنوان تهدید جدی برای نظام بهداشت و سلامت شهرستان است، تاکید کرد: تلاش شهرستان برای سامان سازی وضعیت مهمانشهر و اجرای قوانین محدود کننده به معنای ارائه خدمات رفاهی برای اسکان و ابقای افاغنه نیست.
کمالی، با اشاره به خدمات ارائه شده برای بهسازی وضعیت اتباع بیگانه شهرستان، تصریح کرد: امان سازی وضعیت مهمانشهر و اجرای قوانین محدود کننده در راستای پیشگیری از شیوع بیماری های واگیردار و عفونی و جلوگیری از انتقال آن توسط افراد ساکن در مهمانشهر به عنوان تضمین سلامت ساکنان این شهرستان است.
وی با تاکید مجدد بر معظل اعتیاد و شیوع آن در بین جوانان و اشاره به آمار نگران کننده ای که در این مورد وجود دارد، گفت: مبارزه با اعتیاد به عنوان یک بیماری مسری اجتماعی باید در سند جامع توسعه سلامت شهرستان لحاظ شده و به صورت ویژه به آن پرداخته شود و در پایان سال برآیند فعالیت های انجام شده در این مورد خاص به صورت گزارش به اطلاع مردم رسانده شود.
پور هاشمی، رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اردکان نیز در این نشست هدف از برگزاری این جلسه را تدوین برنامه های هفته سلامت دانست و گفت: همه ساله از ( 18 تا 24فروردین) در کشور ما به عنوان هفته ملی سلامت برنامه هایی اجرا می شود که روز 7آوریل یعنی روز جهانی سلامت آغاز برنامه های این هفته را شکل می دهد.
پور هاشمی، با اشاره به شعار جهانی روز سلامت مقاومت به داروهای ضد میکروبی را یک تهدید جهانی عنوان کرد و در این خصوص توجه اعضای شورا را به این موضوع معطوف داشت.
وی با توجه به مصرف بی رویه و روز افزون داروهای ضد میکروبی بین اقشار مختلف جامعه که از عواملی نظیر خود درمانی و عدم آگاهی برخی از پزشکان ناشی می شود، تاکید کرد: با همین روند مصرف دارو به جایی می رسیم که دیگر هیچ داروی ضد میکروبی وجود ندارد و در آن زمان مبارزه با میکروب های کشنده و بیماری هایی نظیر سل و مالاریا ی مقاوم به دارو، سخت و غیر ممکن می شود.
اعلایی، رئیس مرکز بهداشت اردکان نیز در این جلسه گزارشی از فعالیت های شورای سلامت در سال گذشته را ارائه کرد و گفت: در سال 89، پنج جلسه شورای سلامت با 48مصوبه برگزار شد که 73درصد این مصوبات اجرایی شده، 16درصد اجرا نشده و 8درصد در حال پیگیری است.
وی با تاکید بر همکاری بین بخشی برای استقرار کامل نظام سلامت، اذعان کرد: تحقق کامل اهداف سلامت در اجتماع یک همت جمعی و همگانی را می طلبد و رسیدن به این مهم تنها بر عهده وزارت بهداشت و درمان نیست بلکه همه بخش ها باید به صورت ویژه به این مقوله نگاه بیندازند.
قادری، رئیس بسیج جامعه پزشکان شهرستان اردکان نیز در این نشست با اعلام برنامه های هفته سلامت خواستار مشارکت تمامی دستگاه ها در برنامه های پیش بینی شده برای این هفته شد.
وی، برپایی همایش های ورزشی نظیر پیاده روی و کوهنوردی، برپایی جلسات سخنرانی و آموزشی در راستای سلامت، غبار روبی و عطر افشانی گلزار شهدا، دیدار با خانواده های شهیدان عرصه سلامت را از جمله برنامه های هفته سلامت در اردکان ذکر کرد.
پایان پیام/
نظر شما