هسته های پژوهشی مساجد باید ایجاد کننده تحول فرهنگی در جامعه باشند

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور با بیان اینکه پژوهش نیازی ضروری برای محتوا بخشی به فعالیت کانون های مساجد است، گفت: هسته های پژوهشی مساجد باید بتوانند تحول فرهنگی ارزشمند درجامعه ایجاد کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، محمد رضا جعفری، امروز "18 فروردین"در جلسه توجیهی هسته های پژوهشی استان اصفهان در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی و هنری صائب با اشاره به نامگذاری  سال 90به نام جهاد اقتصادی اظهار داشت: یکی از اهداف این نامگذاری مقابله در برابر تحریم های دشمنان است و برای ایستادگی در برابر دشمنان همین رهنمود جهاد اقتصادی کافی است.

 

جعفری تاکید کرد: هسته های پژوهشی به عنوان یکی از فعالیت های جدی مساجد باید مورد توجه جدی قرار گرفته و توسعه کمی و کیفی پیدا کند.

 

وی با تاکید بر اینکه این هسته ها باید دارای بازخورد مثبت در جامعه باشند، خاطر نشان کرد: اگر انتظار تغییر رفتار در جامعه را داریم ابتدا باید تغییر نگرش ایجاد کنیم.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور مبنای تغییر نگرش را آموزش دانست و گفت: باید برای آموزش الویت ها را بشناسیم که این امر به معنای پژوهش است، بنابر این پژوهش مبنای آموزش، آموزش مبنای تغییر نگرش و تغییر نگرش مبنای تغییر رفتار است.

 

وی تصریح کرد: هسته های پژوهشی مساجد باید بتوانند تحول فرهنگی  ارزشمند در جامعه ایجاد کنند.

 

جعفری، انجام پژوهش را نیاز ضروری برای محتوا بخشی به فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد دانست و گفت: هسته های پژوهشی باید برنامه های پرمحتوا برای کانون ها طراحی کنند تا فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد از فعالیت تبلیغاتی صرف خارج شود.

 

وی تاکید کرد: هسته های پژوهشی در مساجد به دنبال ایجاد پژوهش های فاخر نیستند و در حال حاضر  تشکیل هسته های مطالعاتی و آشنا شدن با اصول پژوهشی از نیازهای و الویت های اولیه در این زمینه است.

 

جعفری یادآور شد: تحقیق و پژوهش بر روی موضوعات بومی، محلی و منطقه ای از الویت های پژوهش در مساجد است و باید ضرورت های عناوین پژوهشی و آسیب شناسی فعالیت مساجد مورد توجه قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه 95 درصد پژوهش های انجام شده در سراسر کشور کتابخانه ای است، گفت: باید به سمت پژوهش های میدانی برویم تا بهتر نتیجه بگیریم.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور اولین تاثیر و نتیجه انجام پژوهش را برای خود پژوهشگر دانست و بیان کرد: اثرات بعدی پژوهش می تواند تولید علم برای جامعه باشد.

 

وی بر توجه بیش از پیش به خرده فرهنگ ها اشاره کرد و اظهار داشت: برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن باید خرده فرهنگ های بومی و محلی شناسایی، معرفی و تقویت شوند تا به دست فراموشی سپرده نشوند و این موضوع می تواند یکی از عناوین مهم پژوهشی باشد.

 

جعفری تاکید کرد: وجود خرده فرهنگ های منطقی، می تواند محافظی در برابر تهاجمات فرهنگی و مانع از بین رفتن فرهنگ های اصیل باشد.

 

گفتنی است،‌استان اصفهان دارای 62 هسته پژوهشی فعال است.

 

پایان پیام/

 

 

 
 

کد خبر 29320

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha