به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، هفته آینده حسن روحانی رئیس دولت یازدهم برای اولین بار در کسوت رئیس جمهوری اسلامی ایران با سفر به نیویورک در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی خواهد کرد. پیش از روحانی اما هشت سال پیاپی رئیس دولت های نهم و دهم در این کنگره بی نظیر جهانی با حضور سران کشورهای دنیا سخنرانی کرد. سخنرانی که هر سال حاشیه هایی به دنبال داشت.
احمدی نژاد 8 سال در نیویورک چه گفت؟
سال اول: محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در سال 84 برای اولین بار راهی نشست سالیانه سازمان ملل متحد شد؛ وی در آن نشست با جسارتی مثال زدنی، نطق خویش را با دعای فرج آغاز کرد؛ دعایی که برای اولین بار در مجمعی بین المللی طنینانداز میشد و به گوش جهانیان میرسید.
احمدی نژاد در مواضعی شجاعانه و صریح به انکار قضیه هولوکاست پرداخت و به تبعیت از سخن بنیانگذار کبیر انقلاب، خواهان حذف رژیم اشغالگر قدس از نقشه جغرافیا شد.
سال دوم: سال 1385 دومین حضور احمدی نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل بود؛ وی در دومین سخنرانی خویش در سازمان ملل به مباحثی همچون گسترش بیوقفه سلاحهای اتمی، میکروبی و شیمیایی، اشغال کشورها و توسعه درگیریها، عدم رعایت حقوق اعضای سازمانهای بینالمللی و نیاز حیاتی و فوری شورای امنیت به مشروعیت و کارآمدی پرداخت.
احمدینژاد در سخنرانیاش به مسئله شکلگیری رژیم صهیونیستی اشاره کرد؛ اگرچه در این سخنرانی وی صراحتاً مسئله هولوکاست را زیر سوال نبرد اما با مطرح کردن این موضوع واکنش رسانهها را برانگیخت.
سال سوم: سال 86 سومین حضور احمدی نژاد در مجمع عمومی سازمان ملل بیتردید در حاشیه حضور و سخنرانی وی در دانشگاه کلمبیا قرار گرفت.
سازماندهی دقیق و پرحجم آمریکایی - صهیونیستی برای توهین به ملت و دولت جمهوری اسلامی در محیطی که خیلی دقیق انتخاب شده بود؛ دانشگاه، آن هم دانشگاه کلمبیا با آوازهای جهانی و قدمتی طولانی. مخالفان دولت جمهوری اسلامی و حامیان پر و پا قرص صهیونیسم در بیرون از محوطه دانشگاه از ساعتها قبل منتظر ورود احمدی نژاد بودند و در داخل سالن نیز سناریوی پلید دیگری در شرف اجرا بود.
رئیس دانشگاه کلمبیا «لی بولینگر» که بعد از این واقعه در نزد ایرانیان به شهرتی نه چندان مطلوب و مثبت دست یافت در سخنانی که از روی یک نوشته قرائت شد در ابتدای این جلسه و قبل از سخنان رئیسجمهور کشورمان در حالی که مورد تشویق حضار قرار گرفت رئیس جمهوری اسلامی ایران را «دیکتاتور حقیر» خطاب کرد و در پایان سخنان خود نیز گفت که آرزو داشتم بهتر میتوانستم از پس احمدی نژاد برآییم.
تمام این فضاسازیها و توهینها برای آن بود که تمرکز ذهنی محمود احمدی نژاد بهم ریخته و احیاناً وی در واکنش به این توهینها اقدام به ترک سالن کرده و یا واکنش شدید دیگری نشان دهد اما اقدام محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران به نحوی بود که خود بولینگر بعد از این مراسم در اظهارنظری گفت: کاش از احمدینژاد دعوت نمیکردم.
"لی بولینگر" رئیس جنجالی دانشگاه کلمبیا که با دعوت از رئیس جمهوری کشورمان برای سخنرانی در این دانشگاه و اظهارات اهانتبار علیه وی مورد توجه محافل داخل و خارج قرار گرفته بود طی سفری که برای شرکت در مراسم جشن فارغالتحصیلی بینالمللی دختران به پاریس رفته بود در مصاحبهای تلفنی با آسوشیتدپرس درباره اینکه چه میشد اگر مراسم سخنرانی در دانشگاه کلمبیا بدون حضور مردی برگزار میشد که هولوکاست را زیر سوال برده است، آرزو کرد اصلا آن تحولات پیش نمیآمد.
وی تأکید کرد: «بعضی اوقات از خودم میپرسم چه خوب میشد اگر این اتفاق نمیافتاد؟ و باید بگویم آری خوب میشد. اینجوری سپتامبر بهتری میداشتیم. محمود احمدی نژاد در ابتدای سخنان خود در دانشگاه کلمبیا در واکنش به توهینهای رئیس دانشگاه گفت: من توهینهای ایشان را در وهله اول نه به خودم بلکه به جمع حاضر میدانم که آنها را فاقد درک فهم تصور کرده است.
رسم ما به گونه دیگری است و اگر کسی را برای سخنرانی در دانشگاه دعوت میکنیم برای مخاطبین حداقل درک را قائلیم و بنا را بر این نمیگذاریم که باید ابتدا مخاطبین را واکسینه کنیم که این سخنان با تشویق شدید حضار روبرو شد؛ سفر سوم رئیس جمهور به آمریکا و نتایج آن به گونهای بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس جمهور با ایشان پس از این سفر، آنرا سفری خوب، پُر برکت و مایه سرافرازی ملت ایران خواندند.
سال چهارم: احمدی نژاد در سال 87 در جریان چهارمین سفر خویش به سازمان ملل متحد و سخنرانی در این مجمع بینالمللی نیز به مباحثی همچون جهان، انسان، آزادی و عبودیت و عدالت پرداخت.
رئیس جمهوری طی چهارمین سخنرانی خویش در سازمان ملل اظهار داشت: من به صراحت اعلام میکنم که ملت ایران و بسیاری از ملتها و دولتها با این نگاه و عملکرد سلطه گران جهانی مخالفند.
وی افزود: برپایی عدالت نیازمند انسانهایی است که در درون خود به اعتدال و عدالت رسیده باشند و خوی برتری جویی را مهار و خصلت فداکاری و خدمتگزاری به نوع بشر را متجلی کرده باشند که تحقق کامل و تمام عیار آن جز در سایة حاکمیت انسان صالح و کامل، عبد خدا و موعود پیامبران الهی میسر نیست؛ همچنین رئیس جمهور در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CNN اعلام کرد که ما با یهودیها مشکلی نداریم اما صهیونیستها دین ندارند.
سال پنجم: محمود احمدی نژاد در سال 88 و طی پنجمین سخنرانی خویش در مجمع عمومی سازمان ملل مسایل جهان، چالشها و مشکلات در بخشهای سیاسی و اقتصادی را مطرح کرد.
رئیس جمهور طی سخنرانی خویش در مجمع عمومی سازمان ملل مهمترین مسایل روز مطرح و راههای برون رفت از مشکلات جهان امروز را ارایه دیدگاههای انسانی عنوان کرد.
وی با تأکید بر اینکه ما معتقدیم صلح و امنیت فقط از طریق ترویج یکتاپرستی ایجاد خواهد شد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آماده شنیدن نظرات و دیدگاههای دیگران بوده و امیدواریم به زودی سرنوشت محقق شده برای بشریت اتفاق بیفتد.
سال ششم: احمدینژاد در سال 89 در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پنج پیشنهاد مهم را برای حل مشکلات اصلی نظام بینالملل مطرح کرد.
این پیشنهادها عبارتند از:
1. پیشنهاد میشود که سازمان ملل درباره 11 سپتامبر یک گروه حقیقت یاب مستقل تعیین نماید تا بعدها عدهای اظهار نظر دربارۀ آن را ممنوع نکنند.
2. پیشنهاد میشود که سال 2011 سال خلع سلاح اتمی و ˈ انرژی هستهای برای همه و سلاح هستهای برای هیچکسˈ اعلام شود.
3.یشنهاد میشود طی یک سال و در یک نشست فوقالعاده، مجمع نسبت به اصلاح و نهایی کردن ساختار سازمان اقدام کند. جمهوری اسلامیایران در این زمینه پیشنهادات روشنی دارد و آماده مشارکت سازنده و فعال است.
4- پیشنهاد میشود برای تحقق گفتوگوی سازنده همه ساله کرسی مناظرات آزاد در صحن مجمع برپا شود.
احمدی نژاد در سفر خود به نیویورک برنامههای متعددی برا مصاحبه با خبرنگاران خارجی داشت؛ او در مصاحبههای خود با رسانههای آمریکایی گفت در صورت بروز جنگ بین ایران و امریکا این جنگ حد و مرزی نخواهد داشت.
سال هفتم: سخنرانی محمود احمدی نژاد سال 90 در اجلاسیه شصت و ششم سازمان ملل متحد؛ بازهم تاب برخی هیئتهای غربی را طاق کرد؛ چنانچه با طرح مجدد شبهاتی درباره هولوکاست و مسببان اصلی حادثه 11 سپتامبر؛ صحن علنی اجلاس را ترک کردند.
رئیس جمهوری در این اجلاس با تأکید بر اینکه آزادی حقیقی، عدالت، حق انتخاب، عزت، رفاه وامنیت پایدار حق همه ملتهاست، اظهار داشت: کسب این ارزشها نه از طریق اتکاء به مدیریت ناصالح جهانی موجود و یا دخالت مستکبران و یا از مجرای تفنگ نیروهای ناتو بلکه در سایه استقلال و پذیرش حقوق متقابل و همدلی و همکاری بدست خواهد آمد.
سال هشتم: در سال 91 محمود احمدینژاد که آخرین سخنرانی خود به عنوان رئیسجمهور ایران را در سازمان ملل متحد ایراد میکرد، در سخنان خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از «ساختار انحصاری قدرت جهانی و سلطهگری کشورهای قدرتمند» انتقاد کرد و با استفاده از تعابیری شاعرانه اشارههایی آخرالزمانی به وضعیت نامطلوب جهان کرد و نقدهایی کلی درباره مشکلات جهانی بیان کرد. وی همچنین سخنانش را در این جلسه با عبارت زنده باد بهار به پایان رساند.
پایان پیام/
نظر شما