عباسعلی فراهتی، دبیر کنگره حکیم آخوند کاشی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان با اشاره به تمدید مهلت ارسال آثار به کنگره آخوند کاشی تا "10 مهر" گفت: پنج محور شخصیت فردی، اجتماعی و علمی علامه، مکاتب فقهی، فلسفی و عرفانی در عصر آخوند کاشی، نقش علمی و عملی، سیره عملی و روش تربیتی و نقش حوزههای علمیه در رشد و پویایی علوم اسلامی و فعالیتهای اجتماعی از جمله موضوعات مقالات ارسالی به کنگره است.
وی تصریح کرد: علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال آثار میتوانند به پایگاه اینترنتی کنگره به آدرس http://hakimakhoondekashi.com مراجعه و یا با شماره تلفنهای 0361555973 ، 03615425252 و دورنگار 03615559730 تماس حاصل کنند.
به گفته وی،کنگره در روز اول همزمان با "25 مهر" از ساعت 8 صبح روز با زیارت شهید اردهال سلطانعلی بن محمد باقر(ع) آغاز می شود و پس از آن با ارائه حداکثر 5 مقاله و سخنرانی های اساتید حوزه و دانشگاه در معرفی شخصیت آخوند کاشی و تلاش های این عالم بزرگ در حوزه فلسفه و عرفان اسلامی تا اذان مغرب به پایان می رسد.
رئیس دانشگاه پیام نور کاشان، سخنرانی یکی از اساتید مسلّم حوزه و دانشگاه و متخصص در حوزه فلسفه و عرفان اسلامی را به عنوان سخنران ویژه کنگره یادآورشد و گفت: مراسم افتتاحیه در مصلی بفیه الله الاعظم کاشان از برنامه های روز دوم و محل برگزاری کنگره آخوند کاشی در" 26 مهر" است.
فراهتی، ساخت و پخش تیزر تبلیغاتی کنگره از شبکه های تلوزیونی و پخش ویژه برنامه هایی در معرفی هر چه بیشتر آخوند کاشی از شبکه های رادیویی از روز شنبه" 23 شهریور " را خاطرنشان کرد و گفت: هفته ای 2 نفر از اساتید حوزه و دانشگاه تا زمان تشکیل کنگره از رادیو معارف، سراسری و فرهنگ به شناسایی و آشنایی هر چه بیشتر مخاطبین با شخصیت آخوند کاشی می پردازند.
وی، تلاش تمامی پژوهشگران ، اساتید و محققان در برگزاری کنگره را ستودنی دانست و افزود: مقالات ارائه شده در کنگره و دیگر مقالاتی که در همایش ارائه نشدند و قابلیت چاپ دارند تا پایان آذرماه در قالب یک ویژه نامه منتشر می شود.
به گفته وی،به علت استقبال گسترده و علاقه مندی محققان و پژوهشگران علاقه مند به ارسال آثار درحوزه معرفی شخصیت والا و ارزشمند آخوند کاشی ارسال مقالات حتی بعد از برگزاری کنگره نیز تا پایان آذرماه ادامه دارد که این دسته از آثار ارسالی نیز در یک ویژه نامه دیگر جمع آوری و به چاپ خواهد رسید.
دبیر کنگره حکیم و عارف متاله آخوند کاشی آمادگی تمامی امکانات و خدمات رفاهی لازم برای پذیرایی از میهمانان و شرکت کنندگان که از سراسر کشور برای حضور یا ارائه مقاله در کنگره تشریف می آورند را اعلام کرد و گفت:تمهیدات لازم برای این کار مهیاشده است.
فراهتی با دعوت از همه محققان، علما، فقها و اساتید کشور در محفل علمی این آفتاب فروزان آسمان علم و عرفان و فقاهت گفت: بزرگداشت و نکوداشت علما و مفاخر ملی به عنوان رسالت فرهنگی به نسل امروز بویژه قشر جوان و دانشگاهی ضروری است.
عارف متأله ملا محمد کاشانی معروف به آخوند کاشی فیلسوف، حکیم، فقیه و عالم شیعی در سال 1249 در کاشان به دنیا آمد و مقدمات علوم را در زادگاهش پشت سر گذاشت، پس از آن راهی اصفهان شد و حکمت و فلسفه را نزد‹‹میرزا حسن نوری››و ‹‹محمدرضا صهبایقمشهای›› آموخت تا آنجا که در علوم عقلی به کمال رسید.
بزرگترین استادش علامه نامدار ، حکیم آقا محمد رضا قمشه ای بوده است . یکی دیگر از استادان وی ، محدث متبحر ، میرزا حسین نوری بود . مرحوم آخوند کاشانی دارای حالات معنوی و عرفانی بسیار عجیبی بوده و حکایات نقل شده از ایشان عمومابه حد تواتر رسیده است . وی معاصر و یار صمیمی حکیم جهانگیر خان قشقایی بوده و ارتباط قلبی خاصی با یکدیگر داشته و گویا هم بحث نیز بوده اند . بسیاری از علما و مراجع بزرگ در زمره شاگردان مرحوم آخوند بوده و از خرمن علم و عرفان او توشه گرفته اند که از جمله آنها می توان به مرحوم حاج آقا رحیم ارباب ، آیت الله بروجردی ، آقا سید حسن قوچانی مشهور به آقا نجفی و شهید سید حسن مدرس اشاره کرد.
وی سرانجام پس از 84 سال عمر با برکت همراه با سیر و سلوک الی الله در روز شنبه 20 شعبان 1333 هـ . ق دار فانی را وداع گفت و پیکر مطهرش در تخت فولاد در جنب « لسان الارض » مدفون شد که پس از آن مرحوم حاج محمد ابراهیم ملک التجار برای او تکیه ای احداث کرد و عده ای کثیر از فضلا و دانشمندان و حکما و شعرا و ارادتمندان در آن حوالی مدفون شدند.
پایان پیام/
نظر شما