حجت الاسلام والمسلمین عبداله امیدی فرد، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان اظهار کرد: امروزه در حوزه، کتاب های فقهی بیشتر مجل مورد رجوع هستند و متاسفانه کلام معصومین (ع) و کلام قرآن محور بحث ها قرار نگرفته اند.
وی با انتقاد از اینکه برخی اساتید و علما فکر می کنند فقط با تفسیر قرآن این مشکل حل می شود، گفت: راهکار حل این مشکل این است که نحوه استناد، ارجاع و استفاده ما از قرآن باید عوض شود تا این مشکل رفع شود.
امیدی فرد با بیان اینکه علمای سایر کشورهای اسلامی برای بحث و حرف های خود فقط از قرآن استفاده می کنند، تصریح کرد: چند سال پیش چند تن از علما از لیبی برای بحث های علمی و دینی به جامعه المصطفی (ص) آمده بودند و مدام برای هر گفته شان آیه مثال از قرآن می آوردند اما به جرات می توان گفت برخی از طلبه های ما شاید وقتی از درس یکی از بزرگان حوزه بیرون می آیند شاید معنی برخی آیات را ندانند چه برسد به این که استدلالش را بلد باشند و بخواهند در زندگی روزمره بکار گیرند.
این استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: اگر قرآن را منبع زندگی روزمره قرار دهیم و برای هر امری به قرآن رجوع کنیم و مسئولان نیز برای بیان دیدگاه هایشان به قرآن استناد کنند، وضع فرق می کند.
حجت الاسلام امیدی فرد درپاسخ به این سوال که آیا بروزرسانی معانی آیات قرآن در این روند می تواند موثر باشد، عنوان کرد: واژه های قرآن در ظرف زمانی محصور نیستند و این معجزه قرآن است، در حالی که ما وقتی شاهکار بزرگی مانند شاهنامه را می خوانیم کلماتش فقط فضای آن زمان را می رساند، در حالی که قرآن به گونه ای است که برای استدلال در هر زمان و مکان می تواند مورد استفاده قرار گیرد و خود به خود ظرفیت بروزرسانی دارد.
پایان پیام/
نظر شما