محمد رضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشوردر آستانه برگزاری آیین اختتامیه همایش علمی پژوهشی" تجلی نماز و مسجد در فرهنگ رضوی"به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: مساجد هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی یکی از اصلی ترین و باقدمت ترین و اثرگذارترین مراکز فرهنگی هستند.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بیان داشت: قداست از ویژگی های انحصاری مسجد است چرا که فضای دیگری قداست مسجد را ندارد.
وی افزود:کارکرد های مسجد در ابعاد عبادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، تعاون و نظامی است و اصلی ترین کارکرد مسجد بعد از کارکرد عبادی کارکرد اندیشه است.
جعفری با اشاره به این مطلب که مسجد مرکز اصلی است برای ذائقه سازی و تبیین و تشریح مسائل اعتقادی و فرهنگی است، افزود: در حال حاضر بخشی از کارکرد ها مورد توجه قرار گرفته اند علی الخصوص در مساجدی که دارای امام جماعت و کانون فرهنگی و هنری هستند.
جعفری خاطرنشان کرد:مسجد با فضایی که برآن حاکم است اجازه فعالیت غیر دینی در آن داده نمی شود مساجد ضرار وجود دارند اما تعداد آنها بسیار اندک است.
وی به مسئله مسجد طراز اسلامی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است اشاره کرد و افزود: هنگامی که مسجد به طراز اسلامی خودش برسد فرد و جامعه نیز به طراز اسلامی خود نزدیک می شوند بنابراین مسجد زمانی به طراز اسلامی نزدیک می شود که عمران معنوی مسجد مورد توجه قرار قرار گیرد.
جفری در همین زمینه افزود:در مسجد طراز اسلامی 4 محور مکان طراز اسلامی، امام طراز اسلامی، ماموم طراز اسلامی و فعالیت طراز اسلامی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه نماز نشانه عبودیت است خود قرآن می فرمایند " ان الصلوه تنها عن الفحشاء و المنکر" لفظ " ان" برای تاکید و یقین است، افزود: جامعه زمانی می تواند در مسیر سعادت قرار بگیرد که دارای امنیت باشد و این امنیت تنها با اقامه نماز در جامعه حاصل می شود.
معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود:دستور قرآن و سیره نبوی توجه به نماز است و یکی از نشانه های صالحان هنگام به دست گرفتن حکومت برپایی و اقامه نماز در جامعه است احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز از آثار اقامه نماز در جامعه است.
وی ادام داد: برقرار شدن و استمرار حکومت اسلامی نیز از دیگر نشانه های اقامه نماز در جامعه است و همچنین شناخت و تکریم امام در جامعه از برکات نماز است.
جعفری با بیان اینکه نماز نقش اصلی را در کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی ایفا می کند، اذعان داشت: وقتی فرد پذیرفت عبد و بنده است و معبود را هم شناخت یقیناً مسیری را در جامعه طی نمی کند که به دیگران آسیب بزند آسیب رساندن و آسیب دیدن هر دو مطرود است و اهل نماز نه آسیب می رساند و نه آسیب می بیند.
وی در همین زمینه با اشاره به این مطلب که در این موضوع سه مولفه علم، عقل و محب مورد نظر است، گفت:نتیجه این مولفه ها عبودیت است چرا که در نماز همین سه مولفه علم، عقل و محب وجود دارد.
پایان پیام/
نظر شما