سرهنگ محسن مهرایی ،رییس پلیس ترافیک شهری در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اقدامات و تمهیدات پلیس برای بازگشایی مدارس گفت: بعد از تعطیلات مدارس (اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد) پلیس راهنمایی و رانندگی جلسات هماهنگی را در قالب ایمن سازی مقابل مدارس و استفاده از سرویس های مدارس که در آیین نامه حمل و نقل دانش آموزان به آن اشاره شده است را در اغلب استانهای کشور بین آموزش و پرورش، شهرداری و تاکسیرانی برگزار کرد.
وی در ادامه اظهار کرد: اجرای این آیین نامه که از سال 87 به تصویب رسیده است با پیگیری های پلیس و سایر سازمانهای مربوطه روند رو به بهبودی داشته و امسال نیز با هماهنگی های صورت گرفته و بررسی مشکلات سالهای تحصیلی قبل، شرایط بهتری را خواهیم داشت.
صدور 20 هزار برگه جریمه برای نندگان متخلف سرویس های مدارس
سرهنگ مهرایی از صدور 20 هزار برگه جریمه برای رانندگان متخلف سرویس های مدارس در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: این امر بیانگر کاهش تعداد خودروهای غیرمجاز، رانندگان متخلف و همچنین کنترل بیشتر پلیس راهنمایی و رانندگی می باشد.
رییس پلیس ترافیک شهری از امضای نظام نامه ای بین پلیس راهنمایی و رانندگی، آموزش و پرورش، تاکسیرانی و شهرداری تهران خبر داد و افزود: براساس این آیین نامه هر کدام از سازمانها وظیفه ای دارند که باید در چارچوب مشخص شده آن، به وظایف خود عمل کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: مثلاً وظیفه شهرداری ایمن سازی، رفع کمبود علائم و ایجاد فضاهای مناسب به ویژه در مقابل مدارسی است که در حاشیه خیابانها واقع شده، زیرا تردد سرویس های مدارس ممکن است باعث ترافیک و حادثه شود. همچنین تاکسیرانی نیز موظف شده است خودروهای خود را به عنوان سرویس در اختیار مدارس قرار دهد و در صورت کمبود نیز در آیین نامه این امکان پیش بینی شده است که از خودروهای غیرتاکسی ولی با شرایط موجود در آیین نامه استفاده کنند.
سرهنگ مهرایی ادامه داد: به این صورت که فرد حقیقی ضمن دارا بودن شرایط مندرج در آیین نامه(صلاحیت راننده و ایمنی خودرو) می تواند زیر نظر تاکسیرانی با آنها قرداد منعقد کند.
مدارس ملزم به استفاده از خودروهای مجاز برای جابجایی دانش آموزان است
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش موظف است مدارس را ملزم به استفاده از خودروهای مجاز برای جابجایی دانش آموزان کند افزود: به این صورت که مدرسه باید میزان نیازمندی خود را به تاکسیرانی اعلام کرده تا تاکسیرانی نیز تعداد خودروهای موردنیاز این سازمان را تامین کند و همچنین اگر مدارس خودرویی، موردنیاز داشته باشند می توانند به تاکسیرانی معرفی کرده و تاکسیرانی نیز طبق شرایط آیین نامه آنها را به کارگیری کند.
رییس پلیس ترافیک شهری با بیان اینکه با اقدامات صورت گرفته فوق دیگر هیچ بهانه ای برای عدم اجرای قانون برای مدارس و دستگاههای مربوطه وجود ندارد تصریح کرد: ما تمام نواقصی را که موجب عدم اجرای این قوانین بود را امسال برطرف کردیم، دیگر هیچ بهانه ای برای هیچ کدام از متولیان و متصدیان این امر برای عدم اجرای قانون وجود ندارد و امسال باید همه این قوانین اجرایی شود.
سرهنگ مهرایی با بیان اینکه پلیس راهنمایی و رانندگی نیز کماکان از ظرفیت قانون برای برخورد با متخلفان استفاده می کند افزود: اگر مدرسه ای به دلیل استفاده از خودروهای غیرمجاز موجب حادثه برای دانش آموزان شود ما به موجب تبصره سه ماده 14 قانون راهنمایی و رانندگی که سهم سازمانهای مربوطه را مشخص کرده است، مدیر مدرسه مربوطه را به عنوان مقصر به مراجع قضایی معرفی می کنیم.
سرویس های مجاز و مطمئن مطالبه اصلی و مهم خانواده باشد
وی با بیان اینکه سرویس های مجاز و مطمئن باید مطالبه اصلی و مهم خانواده ها از مدارس باشد اظهار کرد: خانواده ها باید بدانند که بزرگترین سرمایه زندگی خود را در اختیار انها قرار می دهند. بنابراین باید از ایمنی خودرو و صلاحیت راننده برای این کار کاملاً مطمئن باشند و این مطالبه را با هیچ چیزی عوض نکنند چون سلامتی و جان فرزندانشان در گروی آنها می باشد.
جریمه 50 هزار تومانی در انتظار رانندگان بی توجه به پرچم پلیس مدرسه
سرهنگ مهرایی از جریمه 50 هزارتومانی رانندگانی که به پرچم پلیس مدرسه بی توجهی کنند خبر داد و تصریح کرد: همچنین 3 نمره منفی برای خودروهای شخصی و 5 نمره منفی برای خودروهای عمومی و وسیله نقلیه در نظر گرفته شده است. این امر نشان می دهد که قانونگذار به قوانین مربوط به مدارس اهتمام ویژه ای داشته و ما هم امسال با قوت و وسعت بیشتری این موضوع را در سطح مدارس پیگیری خواهیم کرد زیرا این امر در ارتقای فرهنگ ترافیکی تاثیر بسزایی دارد.
وی از خانواده ها درخواست تا در روزهای ابتدایی بازگشایی مدارس از سرویس های مدارس برای فرزندان خود استفاده کنند و حتی الامکان از تجمع مقابل مدارس خودداری کنند.
پایان پیام/
نظر شما