به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست رسانه ای شانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی صبح امروز 19 شهریور ماه با حضور قادر آشنا مدیر مرکزهنرهای نمایشی، داوود فتحعلی بیگی دبیر این جشنواره، محمد حسین ناصر بخت قائم مقام دبیر و حمیدرضا اردلان دبیر بخش پژوهش در تالار کنفرانس مجموعه تئاترشهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست قادر آشنا مدیر مرکز هنرهای نمایشی گفت: مرکز هنرهای نمایشی باید تلاش کند تا نمایش های آیینی و سنتی رونق پیدا کند و اجراهای عموم این نمایش ها در اولویت اجراهای ما قرار گیرد، همانطور که همیشه گفته ام باید از برگزاری جشنواره های اضافی در تئاتر کم کرد اما برخی فعالیت های نمایشی را باید رونق دهیم که نمایش های آیینی سنتی ازجمله آن است.
وی ادامه داد: تمام تلاش ما بر این است که گونه های مختلف نمایشی رونق گیرد و به اجرای عموم نمایش های آیینی و سنتی توجه ویژه شود و باید در خصوص دو سالانه برگزار شدن این جشنواره تجدید نظر شود و سعی کردیم با وجود مشکلات مالی در عرصه فرهنگ و هنر منابع مالی این جشنواره را تامین کنیم.
داوود فتحعلی بیگی به عنوان دبیر این جشنواره در ادامه این نشست اظهار داشت: در شرایطی به استقبال شانزدهمین جشنواره نمایش آیینی سنتی می رویم که پیشکسوتان این حوزه را از دست داده ایم، در سال های نخست برگزاری این جشنواره هنرمندان بسیاری ما را همراهی کردند که رفته رفته و در دوره های بعد این افراد خانه نشین شدند و یا از دنیا رفتند و امروز تعداد هنرمندانی که در این حوزه فعالیت می کنند به انگشتان دست هم نمی رسد و یکی از مشکلات گروه ها در این جشنواره این بود که یک بازیگر در چند کار حضور داشت و این زنگ خطری برای ما است.
دبیر شانزدهمین جشنواره نمایش های آیینی سنتی عنوان کرد: امروز نباید بگذاریم تا سرچشمه خشک شود و این سرچشمه تا زمانی فوران می کند که در سال هایی که جشنواره را برگزار نمی کنیم، کارگاه های آموزشی برپا کنیم.
وی ضمن بیان نقش مسئولان و هنرمندان در برگزاری زنده نگه داشتن این گونه نمایشی، افزود: بسیاری از فعالیت هایی که در حوزه نمایش های آیینی و سنتی صورت گرفته، حاصل تلاش های فردی بوده است.
در ادامه نشست شانزدهمین جشنواره نمایش های آیینی سنتی حمیدرضا اردلان دبیر بخش پژوهش گفت: امسال در بخش سمینارها 28 سخنرانی از 8 کشور به همراه ایران خواهیم داشت،کشورهایی چون ایتالیا، کوبا، فرانسه، فنلاند، اتریش، ارمنستان، آلمان و روسیه. موضوعات سمینار هم مباحث میان رشته ای و آیین ها است.
وی افزود: در مبحث میان رشته ای ما به طور ویژه به حضور صدا در آیین توجه کرده ایم و کابرد آیین در هنرهای مدرن.
حمیدرضا اردلان در مورد جایزه جلال ستاری خاطرنشان کرد: حدود 2 سال پیش در سمینار با رویکرد غیر دولتی طرح مسئله شد و به تصویب رسید، در این دوره نیز ساندر براتلند از نروژ، جیوانی کنستانتینویچ میخایلوف از روسیه، مارکودمارینز از ایتالیا، سودابه فضادلی از ایران، کلاوس لانگ از آلمان و کوهه ایی سوگیئورا از ژاپن کاندیدای این جایزه هستند.
محمدحسین ناصربخت قائم مقام دبیر شانزدهمین جشنواره اظهار داشت: برگزاری این جشنواره به هویت ملی ما می پردازد و ما مانند دوره های گذشته بخش انتشارات را نیز داشته ایم، دفتر پژوهش یک را در این دوره داریم، مجموعه بازی نامه یک را داریم که در آن مسابقه نمایشنامه نویسی خواهیم داشت و بازی نامه دو نیز با نمایشنامه هایی از هنگامه مفید و محمد چرمشیر را داریم.
گفتنی است، شانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش های آیینی سنتی در 10 بخش و همزمان با تهران در 4 بخش کاشان، همدان، خرم آباد و فسا برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما