هاشم شیرازیان، مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد خراسان شمالی تأسیس شرکتهای تعاونی ویژه کانونهای مساجد روستایی و عشایری را از برنامههای این دبیرخانه در راستای منویات مقام رهبری در سال جهاد اقتصادی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: ایجاد صندوق قرضالحسنه و شرکتهای تعاونی با استفاده از سهامی که اعضای کانون و نمازگزاران در هر کانون و مسجد دارند و استفاده از سود حاصله از شرکتهای تعاونی برای فعالیتهای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد می تواند گامی موثر در خودکفایی کانون ها باشد.
وی افزود: با توجه به هدفمند شدن یارانهها و مسئولیتی که هیئت امنای مساجد برای پرداخت هزینههای جاری مسجد دارند، تأسیس شرکتهای تعاونی و استفاده از سود حاصله از این شرکتها می تواند به پرداخت هزینههای جاری مساجد کمک کند.
مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان خراسان شمالی با اشاره به برونسپاری فعالیتهایی که قابلیت واگذاری به کانونهای تخصصی را دارند، بیان کرد: بر اساس حمایتهایی که مؤسسه کمیته حمایت از مؤسسات دینی از برنامه ها و طرح های کانونهای تخصصی دارد فعالیتهای ویژه و خاصی نیز بر اساس موضوع و وظایف محوله در کانونهای مساجد تخصصی به آنان سپرده میشود.
وی ادامه داد: ایجاد مراکزی با عنوان خانه دیجیتال که دسترسی به امکانات اینترنت پاک و سالم را برای جوانان در جوار مساجد و کانونها فراهم میکند نیز به عنوان یکی از مراکز درآمدزا برای مساجد و کانونها محسوب میشود که به عرضه محصولات فرهنگی، هنری، سختافزاری و بازیهای اینترنتی سالم و اسلامی میپردازند. تهیه بستههای آموزشی مناسب اعضای کانونهای مساجد برای آموزش از راه دور همه اعضا و فعالان کانونهای مساجد از دیگر خدمات خانههای دیجیتال به شمار میرود.
شیرازیان یادآور شد: اختصاص اتوبوس ویژه برای برنامههای اوقات فراغت روستاها که در آن کلاسهای آموزشی مختلف و کارگاههای مختلف هنری و فرهنگی در نظر گرفته شده است، ایجاد کتابخانههای باز، راهاندازی کانون که با اعتبارات روستاها، دهیارها و مجلس شورای اسلامی و وزارت کشور با همکاری مساعدت دبیرخانه استان از دیگر برنامه های سال جدید است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه 60 درصد جمعیت استان، روستایی و 40 درصد، شهری است و بر اساس طرح رعایت عدالت فرهنگی در توسعه کانونها با رویکرد توجه به روستاها در امور فرهنگی که از سوی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور اعلام شده است، 75 درصد از کل کانونهای فرهنگی هنری این استان در مساجد روستایی و 25 درصد در محدوده شهری راهاندازی میشود.
شیرازیان خاطرنشان کرد: تأسیس 500 کانون فرهنگی هنری همزمان با برنامه پنجم توسعه کشور تا پایان سال 94 در خراسان شمالی با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد عالی کانونهای مساجد، استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با استفاده از اعتبارات استانی از دیگر برنامه های این بلند مدت این دبیرخانه است.
پایان پیام/
نظر شما