حجتالاسلام والمسلمین الهیزاده، مشاور ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه در همایش تحکیم بنیان خانواده با رویکرد تکریم دختران در خصوص چرایی نامگذاری روز تولد حضرت معصومه به عنوان روز دختر به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: در میان اولیای خداوند تنها بانویی که فقط دختر بودند حضرت معصومه (س) هستند چرا که حضرت فاطمه (س) هم دختر، هم مادر و هم همسر بودند و درخشش حضرت معصومه (س) به دلیل این بود که نه همسری داشتند و نه مادر بودند و اگر بخواهیم کسی را به عنوان اسوه برای دختران انتخاب کنیم ایشان در این صفت برجسته هستند.
وی افزود: اسم ایشان حضرت فاطمه و صفتشان معصومه بود که امام رضا (ع) این صفت را برای ایشان برگزیدند. وی با اشاره به اینکه نام حضرت معصومه سر نخی برای عصمت این بانوی گرامی است، اظهار کرد: تا به حال دانستهها نشان میداد که 14 معصوم داریم اما همین وصف حضرت معصومه سر نخ تازهای است که به جز امامان کسانی مانند حضرت معصومه که اولیای الهی هستند نیز از گناهان عصمت دارند.
مشاور ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به ویژگیهای شاخص حضرت معصومه (س) اظهار کرد: ایشان در جمع خانمها از علما هستند و در کتب روایی وقتی راویان حدیث را میشمارند حضرت را با عنوان محدثه تعبیر میکنند که محدثه یعنی متخصص و در آن زمان حضرت معصومه با عنوان محدثه یاد شده است.
به گفته حجتالاسلام والمسلمین الهیزاده، مهمترین دلیل شکوه و عظمت حضرت فاطمه معصومه (س) زمانی است که امام رضا (ع) از مدینه به مرو آمده و در زمانی که علویان با عباسیان درگیر بودند و شایعاتی در مورد قطع ارتباط امام رضا (ع) با علویان مطرح شد حضرت معصومه با کاروان علوی راهپیمایی را در حمایت از علویان از امام رضا (ع) آغاز کرد.
وی ادامه داد: حضرت معصومه (س) حامی ولایت امام رضا (ع) شدند و در این راه هجرت کرده و به لقاءالله پیوستند و حضرت امام رضا (ع) بر ایشان نماز خوانده و زیارتنامه ایشان به نقل از امام رضا (ع) است، پس کسی که خود را فدای امامت و ولایت کند خداوند به او موقعیت و عظمت میدهد.
مشاور ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه حضرت معصومه (س) الگویی بزرگ برای دختران است، افزود: دختران ما باید رهروی حضرت معصومه (س) و اهل عفت، معرفت و ولایت باشند.
وی ادامه داد: در قرآن کریم یک دختر نهتنها اسوه تمام دختران، همسران و مادران است بلکه اسوه تمام مردان و مؤمنان معرفی شده و آیه آخر سوره تحریم مریم دختر عمران را برمیشمارد که سه ویژگی عفت، اعتقاد و مطیع فرمان الهی بودن از شاخصههای بارز وی است.
حجتالاسلام والمسلمین الهیزاده با اشاره به اینکه حضرت مریم هم دختر و هم یک مادر است، تصریح کرد: حضرت معصومه (س) در طول عمر خود دختری نمونه و مبین قرآن و عترت بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه موضوع حجاب از 10 کلمه شکل میگیرد و ترتیب منطقی خاصی دارد، گفت: تقوا، عقل، حیا، ایمان، عفاف، نگاه، حفظ، پوشاندن زیباییها، حجاب و عدم خضوع در گفتار 10 کلمه لازم در مقوله حجاب است.
مشاور ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه در توضیح شاخصههای حجاب اظهار کرد: آیه 32 سوره احزاب در مورد تقوا با زنان سخن میگوید که مبین اهمیت این موضوع در زنان است. همچنین در مرحله دوم اگر بخواهیم حجاب را در جامعه پیش ببریم باید عقلانیت را در جامعه افزایش دهیم چرا که افزایش هیجانات و احساسات با حجاب رابطه معکوس دارد. همچنین بین کثرت عقل و قلت شهوت رابطه عکس وجود دارد.
به گفته حجتالاسلام والمسلمین الهیزاده، عاقلترین افراد باحیاترین هستند و نیز در خلوت از خدا و در جمع از مردم حیا دارند. وی در توضیح حیا اظهار کرد: یکی از نعمتهایی که خداوند به زنان داده، حیاست که 9 برابر مردها به زنان داده شده است و آنچه باعث عفت میشود همان حیاست.
وی ادامه داد: بعد از دل مسئله چشم است که خداوند ابتدا به مردان فرمود نگاه خود را کنترل کنید و زمانی غضب خدا شدت پیدا میکند که برای زنی که شوهر دارد نگاهاش را از نامحرم پر میکند. همچنین قرآن به زنان و مردان میفرماید باید خود را حفظ کنند.
مشاور ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با تأکید بر لزوم پوشاندن زیباییهای زن از چشم نامحرم گفت: زن سه نوع زیبایی دارد که یکی از آنها زیبایی مربوط به جسم اوست، دوم زیباییهای عارضی است و جواهرات و پوشش او و سوم زیباییهایی است که در عین پوشیدهبودن آشکار باشد و نحوه راهرفتن چیزی جز پوشش باشد که بر همین اساس در احادیث آمده که سزاوار نیست برای زنان که هنگام خروج از منزل لباسهای تنگ بپوشند.
مشاور ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه در توضیح کلمه حجاب نیز افزود: حجاب را در پوشش به کار میبریم در حالی که حجاب غیر از پوشش است و قرآن حجاب را با لباس اطلاق نکرده بلکه از آن به عنوان پرده تعبیر میکند یعنی مانعی برای عدم اختلاط.
به گفته حجتالاسلام والمسلمین الهیزاده، متأسفانه اختلاطها در حال حاضر در کشور فرهنگ شده و امنیت روانی خانوادهها را تهدید میکند و کلمه حجاب به تفکیک اختلاف ناظر است تا پوشش.
وی خاطرنشان کرد: اولین زن بیحجاب ایران غروهالعین بوده که زن سیدعلیمحمد باب بود و نماد فعالیت بهاییت و بابیت در ترویج بیحجابی است و امروز روزی است که باید بزرگ داشته شود تا دختران منزلت خود را بدانند و در مقابل چشمها خود را پوشیده نگاه دارند.
پایان پیام/
نظر شما