حجت الاسلام کاظم سواری، امام جماعت مسجد کوی سیاحی اهواز، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: در راستای مقابله با تئوری برخورد عقاید و تغییر مذهب، همه دست اندرکاران امور فرهنگی استان باید با برنامه ریزی مدون در این عرصه گام بردارند و نگاهی ویژه به مناطق مورد هجوم دشمنان داشته باشند.
وی با اشاره به فعالیت های گسترده دشمن با ایجاد فرقه ضاله و منحرف همچون وهابیت و ححجتیه در مناطق مرزی کشور، اظهار داشت: باید با تشکیل نهادهای فرهنگی و مذهبی در مناطق محروم و حاشیه نشین اهواز در راستای خنثی کردن توطئه های دشمن گام برداریم و این امر حمایت همه جانبه دستگاه ها را می طلبد.
حجت الاسلام سواری، ادامه داد: دشمنان اسلام و انقلاب که در تحریم ها، تهدیدها و جنگ نظامی خود نتوانستند بهره ای بگیرند، هجمه گسترده فرهنگی و اعتقادی را در پیش گرفته و به دنبال ایجاد انحرافات فکری و فرهنگی و اختلاف میان اقوام مختلف ایرانی برآمدند.
وی با ارائه گزارشی از فعالیت های فرهنگی و مذهبی این مسجد، به تشکیل 5 معاونت در مجوعه فرهنگی به نام های معاونت فرهنگی و هنری، معاونت تربیتی، معاونت ارزیابی و نظارت بر متون آموزشی، معاونت بسیج و معاونت اداری و پشتیبانی با محوریت و مدیریت امام جماعت مسجد اشاره کرد و افزود: برگزاری دوره های تربیت مربی، هماهنگی جلسات مربیان، برگزاری اردوهای تربیتی، تقسیم نیروها به صورت مقطعی سنی و داشتن آمار کیفی و کمی نیروها را از جمله امور محوله به معاونت تربیتی است.
امام جماعت مسجد الرحمن کوی سیاحی اهواز، با بیان اینکه با راه اندازی این معاونت، برخی مسائل و مشکلات به صورت دقیق و با روش های روانشناسی و تربیتی اسلامی توسط مربیان برطرف می شود، اضافه کرد: پیشرفت همه جانبه نیروهای مسجد نیازمند نظارت مسئولان فرهنگی مجموعه و ارزیابی از نحوه عملکرد آنان است.
وی با اشاره به حضور بیش از 250 جوان در حلقه های تربیتی این مسجد، تصریح کرد: در مسجد الرحمن، 15 حلقه تربیتی طرح صالحان در مقاطع سنی راهنمایی، دبیرستان، پیش دانشگاهی، طلاب و دانشجو وجود دارد که با فعالیت های فرهنگی در این منطقه، سبب جذب بیش از 250 نفر از جوانان به مسجد شده و این نشان از علاقهمندی جوانان به مباحث اعتقادی و معارف الهی است.
وی برگزاری اردوی های مشهد مقدس، اردوهای تفریحی و تربیتی درون و برون استانی، برگزاری دوره های تابستانه طرح اوقات فراغت و... را از جمله فعالیت های و برنامه های اجرا شده در این مسجد عنوان کرد و با اشاره به نحوه عملکرد معاونت ارزیابی و نظارت بر متون آموزشی، اذعان داشت: در این معاونت به بررسی متون آموزشی برای مقاطع سنی مختلف پرداخته می شود و هم اکنون در حال ساماندهی متون هستیم و در نظر داریم از منابع معتبر استفاده کنیم.
عضو کمیته همکاری های حوزه علمیه با آموزش و پرورش خوزستان، به فعالیت کتابخانه این مسجد اشاره کرد و یاد آور شد: با وجود کمبود امکانات لازم برای راه اندازی سالن مطالعه و کتابخانه مجهز، اعضای این مسجد، از همان امکانات کم، نهایت استفاده را کرده و برای مطالعه کتاب به آن مراجعه می کنند؛ از این رو با برپایی کلاس های تقویتی، دعوت از دبیران مجرب مدارس منطقه و استفاده از طلاب و دانشجویان مسجد برای تدریس برخی کتاب ها، توانسته ایم همه ساله آمار قبولی های با معدل بالا در سطح منطقه را بالا ببریم.
وی در خصوص کمبود امکانات این مسجد، تأکید کرد: با توجه به اینکه مجموعه فرهنگی مسجد الرحمن در این منطقه، فعال ترین مسجد در مناطق سیاحی، سلیم آباد و عین دو است ولی متاسفانه امکانات موجود جوابگوی این فعالیت ها نیست و این نبود امکانات حداقلی ما را مجبور کرده که در برخی زمینه ها، فعالیت خود را متوقف و یا روند کار را کم کنیم.
این فعال فرهنگی، عنوان کرد: مساعدت های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات استان خوزستان در اجرای فعالیت های فرهنگی این مسجد قابل انکار نیست ولی این مساعدت ها جوابگو نیست از این رو انتظار داریم به این مناطق توجه بیشتری شود.
وی حضور پر شور بسیجیان منطقه در صحنه های مهم سیاسی و انقلابی، دفاع و حمایت از ولایت فقیه در دوران فتنه های سال گذشته، زنده نگه داشتن یاد شهدای هشت سال دفاع مقدس و انقلاب اسلامی را از جمله فعالیت های این پایگاه دانست و بیان کرد: خوشبختانه پایگاه مقاومت بسیج الرحمن به عنوان یکی از فعال ترین پایگاه های مجری طرح صالحین در اهواز معرفی شده و امسال این مسجد در لیست مراکز کارگاه های آموزشی و عملی طرح صالحین کاروان های راهیان نور سراسر کشور قرار گرفت.
فرمانده پایگاه مقاومت بسیج الرحمن، خاطر نشان کرد: کاروان های راهیان نور در تعطیلات نوروزی با مبانی طرح صالحین توسط ستاد طرح صالحین استان، آشنا شده و پس از کلاس های تئوری، به مساجد فعال اعزام شدند تا از نزدیک شاهد این فعالیت ها باشند که مسجد الرحمن یکی از آن مساجد منتخب بود.
وی با اشاره به فعالیت دشمنان انقلاب و نظام علیه اسلام، بر معرفی الگوی مناسب اخلاقی و معنوی ملموس برای جوانان با زبان و بیان مناسب تأکید کرد و گفت: امروز دشمنان اسلام و انقلاب با استفاده از شیوه های نوین تبلیغاتی و با بهره گیری از رسانه ها، اینترنت، سینما، ادبیات داستانی و حتی بازی های رایانه ای برای ترویج افکار منحرف خود استفاده می کنند.
وی اضافه کرد: ما باید جامعه و جوانان را در برابر تهاجمات فکری و عقیدتی دشمنان واکسینه کرده، پاسخ اندیشه های شبهه آلود را داده و کتب گمراه کننده را قبل از تخریب افکار عمومی، از سطح جامعه جمع آوری کنیم.
پایان پیام/
نظر شما