حوزه فرهنگی،  کوچه باغی برای رسیدن به جهاد اقتصادی است

دکتر اسماعیل آذر حوزه فرهنگی را مدخل جهاد اقتصادی خواند و گفت: در سال جهاد اقتصادی ملت باید به این باور برسند که همکاری خالصانه برای فرهنگ سازی و ارتقای فرهنگی با مسئولان امری ضروری است.

اسماعیل آذر، استاد دانشگاه و مدیر گروه ادبیات دانشگاه علوم و تحقیقات، با بیان اینکه جهاد اقتصادی در حوزه های فرهنگی امری مهم است که باید به آن پرداخته شود به خبرنگار شبستان،گفت: سالها پیش برای یک فرصت مطالعاتی به کشور ژاپن اعزام شده بودیم که در این فرصت ما را به یک کارخانه مهم ساعت سازی بردند تا از نزدیک نظاره گر فعالیت های آن دولت باشیم.
 
وی افزود: قبل از اینکه وارد حوزه تولید کارخانه شویم ما را به اتاقی انباشته از کتاب بردند و بیشترین زمان ما در دو اتاق ساده طی شد و زمانیکه از اتاقها خارج شدیم مشاهده کردیم که عده از کودکان ابتدایی نیز برای بازدید به این کارخانه آمده اند و هر یک از آنها ساعتی به عنوان هدیه دریافت می کنند.
 
نویسنده «عبرتگاه تاریخ» ادامه داد: زمانیکه بازدید به فرجام رسید پرسیدم کسی که به این کارخانه می آید زودتر می خواهد تولید شما را ببینید چرا ما را در آن اتاق نگاه داشتید و آیا شما اینقدر درآمد دارید که به همه بچه ها یک ساعت هدیه بدهید آنها پاسخ دادند آن دو اتاق، اتاق فرهنگسازی است که اگر وجود نداشته باشد جنس ما فروش نمی رود و درآمدی برای چرخش و گردش کار حاصل نمی شود و به بچه ها ساعت هدیه می دهیم چرا که اینها مشتریان فردای ما هستند.
 
وی تصریح کرد: این تجربه نشانگر یک تفکر بزرگ و تنفیذ آن در یک محیط کوچک است بنابراین ما برای حرکت به سوی جهاد اقتصادی نخست باید فرهنگسازی کنیم و دوم اینکه بدانیم چگونه به فردا بنگریم و طبعاً مساله ای که از طریق رهبر عزیز انقلاب به عنوان موضوع سال مورد توجه قرار گرفته است اگر به تحقق برسد در کوتاه مدت موجب آسایش نسبی خواهد شد.
 
دکتر آذر با اشاره به این نکته که کارشناس اقتصادی نیست تا درباره راهکارهای این مساله نظر بدهد، نیز عنوان کرد: بنده متخصص فرهنگ و زبان و ادبیات فارسی هستم بنابراین اگر به عنوان کارشناس در حوزه اقتصادی نظر بدهم نشان می دهد کار خودم را هم نمی دانم بنابراین از این سخن دو مقصود را می توانم عنوان کنم مقصود نخست اینکه ما از طریق دانش می توانیم به مقصد برسیم و دوم اینکه فرهنگسازی می تواند دالانهایی را فراهم آورد که اهالی اقتصاد برای رسیدن به ارزش های بالاتر می توانند راحت تر با هزینه کمتری از آن عبور کنند.
 
وی همچنین یادآور شد: برای اینکه این مساله شکل شعاری به خود نگیرد نخست باید در یک حوزه کوچک مورد توجه قرار گیرد و اگر موفق بود به تدریج ابعاد جغرافیایی آن حوزه وسیع تر شود، بنابراین باید مولفه هایی برای این موضوع در نظر گرفته شود و مورد امتحان قرار گیرد و سپس به مرحله همگانی گذاشته شود.
 
وی همچنین درباره اینکه متفکران و اندیشمندان باید مسئولیت کار را بر عهده گیرند عنوان کرد: سقراط می گوید در هر اموری که اندیشمندان نباشند مشکلاتی به بار می آید که افراد را سالها دچار سردرگمی می کند بنابراین در این زمینه نیز باید همه  با تئوریسین های اقتصادی همکاری داشته باشند تا به نتیجه دست یابند.
 
این استاد دانشگاه و پژوهشگر ادبیات فارسی اضافه کرد: از نظر اقتصادی در جهاد فرهنگی ملت ما باید به این سرفصل برسند که همکاری کردن خالصانه و صادقانه با متخصصان امری ضروری است و همراه با حس این ضرورت است که پای فرهنگ به میان می آید.
 
وی در پایان گفت: باید برای اینکه وارد یک دالان فرهنگ ساز بشویم دعا کنیم که خدا این باور را برای ما ایجاد کند و اگر کسانی نیز در راس مبانی اقتصادی قرار می گیرند کاری را نمی دانند ابراز کنند و آنهایی که می دانند پا پیش بگذارند و از خدای تعالی نیز می خواهم که این مساله به تحقق برسد تا هم رهبر عزیز از حاصل کار دلشاد شود و هم ملت بزرگ از فراورده های جهاد اقتصادی بهره گیرند.
 
پایان پیام/
کد خبر 28937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha