ثمره فعالیت‌های فرهنگ‌ساز، ثبت دو هزار وقف جدید در سال

معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به ثمربخشی فعالیت‌های فرهنگ‌سازی این سازمان در حوزه‌های وقف گفت: به همت این برنامه‌ها به طور متوسط هر سال شاهد ثبت دو هزار وقف جدید هستیم.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، احمد شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه در آیین اختتامیه سومین جشنواره وقف چشمه همیشه جاری گفت: این جشنواره از سه سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرد که هدف آن منویات مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج فرهنگ وقف در جامعه بود.

وی افزود: طبق نظرسنجی‌های صورت‌گرفته استفاده از ابزار هنر و رسانه در شناساندن وقف در جامعه بسیار مؤثر بوده، از این رو جشنواره وقف چشمه همیشه جاری فعالیت خود را از سال 1389 آغاز کرد.

شرفخانی تصریح کرد: در اولین جشنواره وقف چشمه همیشه جاری سه هزار اثر به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 68 اثر طی مراسمی مورد تجلیل قرار گرفتند. در سال 90 این جشنواره در دو رشته ادبیات داستانی در دو مرحله استانی و کشوری داوری شد و امسال نیز پس از ارسال 588 اثر به دبیرخانه 31 اثر در بخش فیلم، فیلم‌نامه، رسانه‌های مکتوب پس از داوری‌های صورت‌گرفته منتخب شده و در آیین اختتامیه تجلیل می‌شوند.

شرفخانی با اشاره به خروجی‌های برگزاری جشنواره وقف چشمه همیشه جاری تصریح کرد: تاکنون کتاب اندیشه جاری، حکایات ماندگار، داستان‌های کوتاه و مجموعه نمایشگاهی خوشنویسی از جمله آثاری هستند که به واسطه برگزاری جشنواره وقف چشمه همیشه جاری تولید شده‌اند. همچنین نرم‌افزار جامع و کامل وقف چشمه همیشه جاری از دیگر ثمره‌های برگزاری این جشنواره بوده است.

معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: استفاده از ابزار رسانه برای ترویج فرهنگ وقف بسیار کارا بوده که طی سال‌های اخیر شاهد ثبت دو هزار وقف جدید طی هر سال بودیم که این امر به واسطه نگاه نو با دریچه نو، ترویج این فرهنگ خودپسندانه در جامعه است.

هدایت سرمایه‌های سرگردان از مهم‌ترین ثمره‌های وقف در جامعه

بنا بر این گزارش، پرویز شیخ‌طادی، کارگردان سینما در این مراسم با اشاره به ظرفیت‌های بالای وقف و ظرفیت بالای رسانه برای ترویج آن عنوان کرد: وقف دریایی است که رسانه می‌تواند ساعت‌ها درباره آن برنامه‌سازی کند. سلامت اقتصادی و هدایت سرمایه‌های سرگردان از مهم‌ترین ثمره‌های وقف در جامعه است.

وی افزود: مردم با آشنایی با فرهنگ وقف می‌توانند سرمایه‌های سرگردان و روحیه‌های سرگردان خود را هدایت کنند. وقف یک سرمایه‌گذاری هدفمند است که می‌تواند زندگی بهتر را بر هر انسانی محقق سازد.

شیخ‌طادی با اشاره به برخی آسیب‌های موجود در حوزه وقف عنوان کرد: من در موضوع وقف شاهد وقف‌های کوتاه‌مدت نبودم که می‌شود در این حوزه نیز کار کرد. همچنین راه نجات بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور توجه به این فرهنگ خداپسندانه بوده که با هدف‌گذاری می‌توان آن را محقق کرد. همچنین یک گروه تلویزیونی می‌تواند ساعت‌ها در مورد وقف برنامه‌ریزی کند و آن را ترویج دهد. همچنین در وزارت آموزش و پرورش نیز اگر دانش‌آموزان با وقف آشنا شوند شاهد آثار تربیتی آن در سال‌های آینده خواهیم بود.

بنا بر این گزارش، نادر طالب‌زاده، مستندساز سیما در ادامه مراسم اختتامیه جشنواره وقف چشمه همیشه جاری تصریح کرد: تبلیغ‌نکردن در موضوعات خوب همچون وقف یکی از ضعف‌های موجود است که باید برای ترویج این موضوعات بیش از پیش همت کرد. وقف می‌تواند در مقابل فقر جامعه ایستادگی کند و ثروت سرمایه‌داران را در امور مختلف صرف کند. در صدا و سیمای کشورمان در حوزه وقف سیاست‌گذاری نشده و نیازمند سیاست جاری فرهنگ‌سازی وقف در رسانه هستیم. همچنین باید به طور مداوم گزارش‌هایی از فعالیت‌های اهل وقف از گذشته تاکنون ارایه داد.

طالب‌زاده افزود: بسیاری از ایرانی‌های خارج کشور دارای سرمایه‌های زیادی هستند و انگیزه بالایی در صرف اموال خود در حوزه‌های وقف دارند که می‌توان با فرهنگ‌سازی و ایجاد بستری مناسب از این ثروت در موضوعات وقف بهره‌مند شد.

شایان ذکر است، اختتامیه سومین جشنواره وقف چشمه همیشه جاری از ساعت 10 در تالار وحدت شهر تهران با حضور جمعی از هنرمندان و مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه در حال برگزاری است.

پایان پیام/

 

کد خبر 289043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha