آیا قرائت حرفه ای نفسگیری را مجاز می کند؟

خبرگزاری شبستان: علی رغم آنکه اساتید قرآنی توصیه به نفس گیری از طریق پرده دیافراگم هنگام تلاوت قرآن می کنند، تنفس از طریق سینه نیز در قرائت موثر است.

گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ قرائت قرآن و نفس گیری یکی از چالش های پیش رو قاریان قرآن بوده که برخی با نفس گیری غیر آشکار این مشکل را حل می کنند ولی آیا نفس گرفتن در میان قطعات تلاوت قرآن حرام است یا خیر؟

هیچ گاه شرع مقدس بر نفس کشیدن هنگام قرائت سخنی نگفته ولی با توجه به اصل "لا ضرر ولا ضرار فی الاسلام" یعنی در اسلام ضرر و زیان رساندن جایز نیست طرح این موضوع با نگاه دیگر قابل بررسی است.

قرائت قرآن امری مستحب بوده و هیچگاه بر خواندن یک نفس آیات اجباری نیست ولی نفس کشیدن زیرکانه و هنرمندانه در قرائت قرآن می تواند صورت گیرد. همچنین با آنکه اهل فن قرائت این موضوع را مصلحت نمی دانند و به آن نفس دزدی می گویند ولی در صورت کشیدن نفس هنگام تلاوت، اگر مخاطبی از انجام این عمل پرسید کلامی جز سخن صدق نمی توان گفت.

با آنکه برخی از قراء در حین تلاوت نفس می کشند ولی قاریانی چون شحات محمد انور و یا متولی عبدالعال از جمله قاریان مصری هستند که در تقوای نکشیدن نفس سرآمد بودند.

نفس گیری دیافراگمی یا سینه ای؟
 

اغلب اساتید قرآن بر نفس گیری دیافراگمی تأکید دارند زیرا این نوع تنفس در قرائت علاوه بر تولید صدای پر قدرت از قاریان موجب افزایش نفس می شود.
پرده دیافراگم در قسمت پایینی شکم قرار دارد که به صورت عادی این قسمت در میان قاریان نسبت به سایر مردم قدرت مند تر بوده و هرچه این عضله با تمرینات مستمر قوی شود نفس را افزایش می دهد.

کاربرد نفسگیری سینه ای در تلاوت قرآن، کجااست؟ آیا تنفس سینه ای هم در تلاوت کاربردی دارد یا خیر؟

اصل کاربرد تنفس دیافراگمی برای سلامت حنجره و صدا بوده لذا در خواندن استفاده می شود. بعضی نیز معتقدند که تنفس دیافراگمی در کلیه قسمت های صدا مانند بم, متوسط و بم باید رعایت شود. ولی عموماً تنفس دیافراگمی برای اجرای قطعات توسط طولانی و قطعات اوج کاربرد دارد. از تنفس سینه ای معمولاً برای قطعات بم که خیلی کوتاه باشد استفاده می کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 288850

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha