املش شهرستانی گردشپذیر با پیشینه تاریخی

خبرگزاری شبستان: شهرستان املش یکی از شهرستان‌های بسیار زیبا و دیدنی گیلان در منطقه‌ای کوهپایه‌ای است که کشف آثاری از سده‌های پیشین، حکایت از پیشینه کهن تاریخی پیش از اسلام این شهر دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، استان گیلان با قدمتی دیرینه دارای جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و مذهبی بسیاریی است که سالانه مسافران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند. در این بین شهرستان املش یکی از شهرستان‌های بسیار زیبا و دیدنی استان است که در 75 کیلومتری شهر رشت در منطقه‌ای کوهپایه‌ای واقع شده است و آب و هوای این شهر به علت قرار گرفتن در کنار ارتفاعات سرسبز و ییلاقات بسیار مطبوع است.

 

مجاورت شهر املش با رودخانه شلمانرود به علت راکد بودن آب این رودخانه باعث شد تا در گذشته به آبلش یا ام لش معروف شود که بعدها به نام املش تغییر کرد، همچنین رودخانه شلمانرود شهر املش را به دو قسمت تقسیم کرده است.

 

مردم املش عمدتا در بخش کشاورزی فعالیت دارند که ابزار کشاورزی به دست آمده در این منطقه نشان دهنده پیشینه کشاورزی این شهرستان در یک هزار و 500 سال پیش است.

 

از محصولات عمده کشاورزی این شهر می‌‎توان برنج، چای، گندم، فندق، مر کبات، گیاهان دارویی، فرآوردهای دامی، عسل و ابریشم را نام برد.،اما قسمت اعظم زمین‌های کشاورزی زیر کشت چای است.

 

سه شنبه بازار املش نمونه کاملی از بازارهای سنتی گیلان است که مردم این منطقه با حضور گسترده، رونق خاصی به آن می‌بخشدند. مردم املش روزهای بازار را گالش بازار می‎نامند. 

 

از لحاظ جغرافیایی – تاریخی، املش ناحیه‌ای مستعد است که کشف آثاری از سده‌های پیشین، حکایت از پیشینه کهن تاریخی پیش از اسلام آن دارد. در املش آثار باستانی مهمی همچون کوزه‌های زرین و گلی از اشکال حیوانات، مجسمه و سلاح‌های انسانی به دست آمده است‌ که از جنس برنز، نقره و طلا ساخته شده‌اند. این اشیای باستانی گاهی در جریان حفاری‌های غیرمجاز و یا توسط باستان شناسان از گورستان‌ها به دست آمده است. قدمت برخی از این آثار به اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره قبل از میلاد مسیح بر می‌گردد.

 

در مقایسه با تپه مارلیک، تمدن املش از لحاظ شیوه و زمینه دارای تفاوت‌هایی است، اما در استفاده از اشکال حیوانات مشترکند. با نمایش سفالینه‌ها و اشیای فلزی املش به سال ۱۹۶۴م‌/۱۳۴۳ش در موزه نوشاتل سویس، هنر و تمدن املش شناخته شد.

 

معاون گردشگری گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت اظهار کرد: شهرستان املش یکی از شهرستان‌های گردشگر پذیر استان است که سالانه مسافران بسیاری را به سوی خود جذب می‌کند.

 

فردین پورهادی تصریح کرد: بقاع متبرکه آقا سید ابراهیم و آقا سید اسماعیل از نوادگان امام موسی کاظم(ع)، بقاع چهار تن سلاطین کیایی، بقعه امام زاده سر تربت، مناطق کوهستانی و جنگلی هلو دشت و کوهپایه‌ای خصیل دشت، برج تاریخی میل امام، قلعه شاه شهیدان، غارهای تلان گورج و هفت خم تله سر و محوطه تاریخی چاک شهر سمام از جمله مهمترین آثار مذهبی، طبیعی و تاریخی این شهرستان است.

 

وی با بیان اینکه املش دارای 250 اثر تاریخی شناسایی شده است، تصریح کرد: از این تعداد بیش از 150 اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 288794

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha