به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیتالله جعفر سبحانی، از مراجع تقلید ظهر امروز (12شهریور) در سلسله جلسات کلام و اندیشه اسلامی اظهار داشت: اعتقاد زورمدار نیست بلکه باید مبادی آن حاصل شود یعنی باید برای یک اعتقاد یا دلیل عقلی وجود داشته باشد و یا اینکه سنت متواتر درباره آن وجود داشته باشد.
استاد برجسته حوزه و دانشگاه با بیان اینکه سعودیها در کتابهای خود ابنتیمیه را شیخالاسلام لقب میدهند، افزود: اگر در دانشگاههای دنیا عقاد ابنتیمیه مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد بسیاری از کشورهای لائیک حاضر نیستند بر مبنای عقاید وی به اسلام گرایش پیدا کنند.
آیتالله سبحانی با اشاره به 4 محور اصلی اندیشه ابنتیمیه درباره توحید تصریح کرد: اعتقاد به جسمانیت، جهت داشتن، مکان داشتن و تکلم ذات الهی جزو عقاید اصلی و انحرافی ابنتیمیه است.
وی اظهار کرد: یکی از عقاید سلفیه این است که کفار برای همیشه در جهنم باقی نمیمانند در حالی که قرآن مجید بارها از تعبیر "خالدین فیها" استفاده کرده و اگر کسی بخواهد این عقیده را انکار کند باید دهها آیه قرآنی را نیز انکار کند.
آیتالله سبحانی با اشاره به استدلال نادرست ابنتیمیه در این زمینه، گفت: وی معتقد است از آنجا که در جهنم گیاهی به نام جیرجیر رشد میکند بنابراین آتش جهنم دائمی نیست اما باید عنوان کرد که اولا معلوم نیست این گیاه چیست و ثانیا در صورت وجود نیز حتما تناسبی با آتش جهنم دارد.
وی گفت: با یک خبر واحد نمیتوان عقیدهای را در این زمینه اثبات کرد چرا که این خلاف نص قرآن است.
آیتالله سبحانی اظهار کرد: تلاش اصلی سلفیه این است که مقام و شان پیامبر را کاهش دهد و پیغمبر(ص) در سطح یک انسان عارف و مومن پایین بیاورد.
مرجع عالیقدر شیعه اظهار داشت: یکی دیگر از عقاید ابنتیمیه این است که خداوند در عرش مینشیند و پیغمبر(ص) را نیز در کنار خود مینشاند و البته این عقیده نیز برای ما روشن نیست زیرا اساسا ذات خداوند متعال قابل شناخت نیست.
آیتالله سبحانی افزود: ابنتیمیه عنوان میکند که کلمه الله را نمیتوانیم به صورت مجرد به کار ببریم که این هم خلاف نص قرآن است. زیرا قرآن مجید در قسمتهای مختلف از عبارت " قل الله" استفاده میکند.
وی گفت: تشکیک صعودیها درباره زیارت انبیاء و اولیای خدا ناشی از عقاید انحرافی ابنتیمیه است زیرا وی اعتقاد دارد زیارت پیامبر دعا در کنار قبر پیامبر و سفر برای زیارت ایشان اساسا جایز نیست.
پایان پیام/
نظر شما