محمد هادی حیدرزاده مشاور شهردار تهران و رئیس ستاد محیط زیست شهرداری تهران، در حاشیه بازدید از نخستین نمایشگاه و جشنواره ملی بازی و اسباب بازی استان قزوین، به خبرنگار شبستان گفت: پدیده شکاف نسلی مسئله مهمی است و باید برای آن راهکارهای مناسبی پیش بینی کنیم تا آثار مخرب اجتماعی و فرهنگی آن کاهش یابد که معرفی و احیای بازی های قدیمی یکی از این راهکارهاست.
وی خاطرنشان کرد: فرآیند انتقال فرهنگ و ارزش های اجتماعی و مذهبی از نسل گذشته به نسل جدید به درستی صورت نمی گیرد و نتایج این خلا را در رفتارها و سبک زندگی نسل های جدید مشاهده می کنیم.
مشاور شهردار تهران، با اشاره به محدودیت های موجود در فضاهای شهری مدرن، اظهار داشت: قطعا امروز نمی توان در آپارتمان های کوچک خیلی از بازی های قدیمی را انجام داد ولی باید تلاش کنیم تا آن بخش از بازی های قابل اجرا در منازل را بازآفرینی کنیم.
حیدرزاده، بیان کرد: برگزاری برنامه هایی نظیر این جشنواره می تواند به عرضه دوباره بازی های گروهی و ایجاد انگیزه در میان خانواده ها برای انجام آنها در کانون های فامیلی و خانوادگی کمک کند.
رئیس ستاد محیط زیست شهرداری تهران، گفت: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته بحث سازگاری با محیط زیست در ساخت اسباب بازی مورد توجه قرار گرفته و کمتر از مواد تجدید ناپذیر استفاده می شود که هم به حفظ محیط زیست کمک می کند و هم برای بهداشت اسباب بازی ها و سلامت کودکان مفید است.
وی افزود: با اقدامات فرهنگی مناسب صورت گرفته در این کشورها، علی رغم گرانتر بودن، استقبال از این دسته اسباب بازی ها بیشتر از مدل های معمولی است.
حیدرزاده، با اظهار امیدواری برای آغاز این جریان در کشور، تصریح کرد: جلسه ای در این زمینه در موسسه استاندارد برگزار شد و امروز دغدغه تولید اسباب بازی با مواد سازگار با محیط زیست در کشورمان ایجاد شده است که انتظار داریم با حمایت رسانه ها و آموزش و پرورش و نظارت سازمان محیط زیست شاهد توسعه آن در سطح جامعه باشیم.
وی با تقدیر از برگزاری نخستین نمایشگاه و جشنواره ملی بازی و اسباب بازی در قزوین، یادآور شد: انتظار برگزاری این جشنواره با این وسعت و در این سطح را نداشتم و از استقبال مردمی صورت گرفته در روز اول شگفت زده شدم.
پایان پیام/
نظر شما