متخصص پروری رکن مهم کلاس درس امام صادق (ع)

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان گفت: تربیت و پرورش افراد متخصص در مکتب امام صادق(ع) دارای جایگاه ویژه ای بوده متخصص پروری یکی از ارکان مهم کلاس های آموزش دین امام بوده است

حجت‌الاسلام سیدمهدی ابطحی، مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در گفتگو با شبستان اصفهان با بیان اینکه ائمه اطهار ادامه دهنده راه انبیای الهی هستند، گفت: اولین رسالت همه انبیا الهی ارائه آموزه های دینی به مردم و هدایت آنان به سوی خداوند متعال بوده است.


وی تاکید کرد: ترویج اخلاق پسندیده، پرهیز دادن مردم از رفتار ناپسند و بد دعوت مردم به سوی کارهای نیک ماموریت پیامبران و فرستادگان الهی است.


حجت‌الاسلام ابطحی اظهار داشت: حضرت امام صادق(ع) نیز همچون سایر انبیای الهی و ائمه اطهار با تشویق و ترغیب مردم دستورات الهی را ترویج نمودند با بیان احادیث سایه به سایه قرآن، آموزه های الهی را به همگان آموختند.


وی با اشاره به اینکه شاگردان امام صادق را تا چهار هزار تن نوشته‏اند که از نقاط مختلف جهان اسلام به محضر او آمده و کسب فیض می‌کردند، خاطر نشان کرد: مقصود کسانى است که در مدت افاضه امام به تناوب و تفریق از او علم فرا گرفته‏اند نه آنکه این چهار هزار تن همه روز در محضر او حاضر بوده‏اند.


حجت‌الاسلام ابطحی گفت: وجود مبارک امام صادق (ع) که تحولی در حوزه های علمیه ایجاد کرد، با آن دشواری که نه از ملت کمک به او می رسید و نه ازطرف دولت حمایت می شد؛ شاگردها را تقسیم کرد و استعدادهایشان را شناسائی کرد.


وی مبارزه با جریان‌های ناسالم فکری و فرقه‌های انحرافی مختلف مثل صوفیه، مراجعه و خوارج در اوج فعالیت را ویژگی برجسته مکتب علمی امام صادق (ع) عنوان کرد و افزود: ایشان را از آن حیث که با مباحثه‌های علمی با فرقه‌های مذکور به استحکام و ترویج اسلام ناب پرداخته و اسلام جامع نگر را در برابر اسلام جزئی نگر مطرح کردند احیا کننده شیعه علوی است.

 

وی با بیان اینکه امام صادق به گونه ای عمل کردند که حکومت وقت را به وحشت انداخت، افزود: دعوت همه مسلمانان به وحدت و یکپارچگی و همراهی و همدلی با یکدیگر، از اصول مکتب امام صادق(ع) است و حضور افراد از فرقه های مختلف در درس های ایشان گواه این مدعاست.


وی تربیت و پرورش افراد متخصص در مکتب امام صادق را دارای جایگاه ویژه ای دانست و گفت: متخصصص پروری یکی از ارکان کلاس های آموزش دین ایشان بود به طوری که ایشان جابربن حیان در رشته شیمی،هشام بن سالم در توحید و ... را تربیت نمودند تا با اشراف کامل در یک زمینه تخصصی پاسخگوی نیاز جامعه باشند.


وی ادامه داد: هشام ‌بن حکم از بزرگان متکلمین و اهل مناظره است که در ترویج و پیشرفت مذهب جعفری خدمات زیادی نمود و از شاگردان طراز اول و بزرگ امام صادق(ع) بوده است.


وی یادآور شد: جمیل‌بن دراج با برادرش افتخار درک محضر امام را داشته و جزء فضلاء و اهل دانش و فقهاء معروف هستند.


وی گفت: مسجد کوفه یکی از کانون های مهم اجتماع گروه ها و شاگردان امام صادق بود که پس از فراگیری معارف الهی در سرتاسر نقاط گیتی، با دانسته های نورانی تشنگان وعارف الهی را سیراب می کردند.


پایان پیام/
 

کد خبر 288027

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha