زبیده آقاگلی، مدیر کانون تخصصی عقائد اسلامی مازندران در آستانه سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) به ویژگی های سیره زندگی آن حضرت اشاره کرد و به خبرنگار شبستان گفت: امام جعفر صادق (ع) در همه لحظات زندگی پربار خود همچون مبارزی نستوه و انقلابی بدون وقفه در میدان فکر و عمل حضور داشتند.
وی با بیان اینکه آن امام همام در لباس تدریس و تأسیس مکتب انسان ساز شیعه، جهادی راستین انجام دادند، افزود: امروز اسلام ناب شیعی در سایه تلاش های آن حضرت در جهان با عزت است.
آقاگلی با اشاره به رشد مکاتب و اندیشه های متفاوت فلسفی و کلامی در بین مردم در دوران امامت امام صادق (ع)، اظهار کرد: علیرغم همه این مسائل جهاد علمی آن حضرت متوقف نشد، بلکه با جدیت بیشتری دنبال شد تا به ثمر نشست.
مدیر کانون تخصصی عقائد اسلامی مازندران با بیان اینکه فقه شیعی از سوی امام صادق (ع) پایه گذاری و به اوج رسید، ادامه داد: نقش شاگردان آن امام همام در گسترش اسلام ناب محمدی در عرصه جهانی بسیار حائز اهمیت است.
وی همچنین به دلایل نامگذاری مذهب جعفری اشاره کرد و گفت: انتشار مکتب راستین اهل بیت(ع) از سوی امام صادق (ع) یکی از مهم ترین دلایل نامگذاری آن به مذهب جعفری است.
آقاگلی با بیان اینکه نقش امام صادق (ع) در رشد و بالندگی حوزه علمیه بسیار روشن است، بیان کرد: جهاد علمی ششمین امام شیعیان و شاگردان ایشان سبب شد تا حوزه های علمیه به عنوان مهم ترین مرکز نشر و گسترش اسلام ناب در جهان مطرح شود.
مدیر کانون تخصصی عقائد اسلامی مازندران، دوران امام صادق (ع) را زمان اوج شکوفایی علوم دینی دانست و تصریح کرد: آن امام همام با جهاد علمی خود زمینه جهانی شدن فقه شیعی را فراهم کرد و به راستی امام صادق(ع) پایهگذار انقلاب عظیم فرهنگی بود.
وی ابراز کرد: امام صادق(ع) همچون سدی محکم و خلل ناپذیر در مقابل انحراف اصول و معارف اسلامی از مسیر اصلی، ایستادند و توانستند با درایت عالمانه، شیعه را که در حال نابودی و اضمحلال و در خفقان و شکنجه حکومت های پیشین بود، نجات دهد و در واقع امام ششم (ع) احیا کننده ارزش های اصیل اسلام و سنت نبوی است.
آقاگلی ادامه داد: نهضت امام با توجه به اختلافات سیاسی بین امویان و عباسیان و تقسیم شدن اسلام به فرقه های مختلف و ظهور عقاید مادی و نفوذ فلسفه یونان در کشورهای اسلامی، بر پایه های محکم علمی استوار بود.
مدیر کانون تخصصی عقائد اسلامی مازندران به سیره اخلاقی امام صادق (ع) اشاره کرد و گفت: ایشان مانند پدران بزرگوار خود در احسان و انفاق به نیازمندان اهتمام ویژه داشت و دارای حکمت و علم وسیع و نفوذ کلام و قدرت بیان بود و با کمال تواضع و در عین حال با نهایت مناعت طبع کارهای خود را شخصا انجام می دادند.
وی به تأسیس حوزه علمیه از سوی رییس مذهب جعفری و تحصیل هزاران نفر در آن اشاره کرد و افزود: جامعه علمی حضرت امام جعفرصادق(ع) شاگردان بی دین و غیر مسلمان را نیز تربیت می کرد.
آقاگلی با اشاره به تحسین این امام همام از سوی بزرگان، علما و پیشوایان فقه و حدیث مسلمانان، عنوان کرد: اعلام افتخار شاگردی امام صادق(ع) توسط علمای بزرگ اهل سنت نشان از حقانیت مذهب جعفری است.
وی به ضرورت استفاده از اندیشه های امام صادق(ع) برای ایجاد وحدت اسلامی و الگوپذیری مسلمانان به ویژه شیعیان از این اندیشه ها تأکید کرد.
مدیر کانون تخصصی عقائد اسلامی مازندران یادآور شد: گرامیداشت افکار و گفتار اهل بیت(ع) و انتقال صحیح و شفاف آن به نسل جدید یکی از وظایف مهم مسئولان است.
پایان پیام/
نظر شما