سوریه را نمی توان با الگوی لیبی اشغال کرد/سوریه متکی به نیروی مردمی

خبرگزاری شبستان: شیخ الاسلام با اشاره به اینکه کشورهای غربی باید بدانند که سوریه امروز کاملا متکی به نیروهای مردمی است، گفت: آنها براحتی نمی‌توانند با استفاده از الگوهای لیبی یا کوزوو این کشور را اشغال کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین شیخ الاسلام، سفیر پیشین ایران در سوریه در برنامه گفتگو ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما افزود: ارتش سوریه در ماه‌های اخیر با استقرار الگوی دفاع مردمی مانند الگوی بسیج در ایران همه مناطقی را که از دست تروریست‌ها آزاد می‌شود به خوبی صیانت کرده است و بیش از 90 هزار نیروی دفاع ملی با اشتیاق و اراده آماده دفاع از کشورشان در برابر تروریست‌ها هستند.

وی افزود: تروریست‌ها به تدریج موقعیت‌های سرزمینی خود را در خاک سوریه از دست داده‌اند و در میدان هیچ حرفی برای گفتن ندارند و به همین خاطر آمریکا با پشتیبانی هم پیمانان اروپایی ومنطقه‌ای خود تلاش می‌کند موقعیت بر‌تر ارتش سوریه را از بین ببرد تا جبهه مقاومت در برابر صهیونیست‌ها تضعیف شود.

شیخ الاسلام گفت: متاسفانه سردمداران کشورهای منطقه هم امروز با کشورهای غربی در تامین منافع صهیونیست‌ها همکاری دارند اما آمریکا باید به این پرسش هم پاسخ دهد که چگونه می‌تواند گنبد آهنین توهمی اسرائیل را که در برابر حزب الله لبنان وحماس شکسته شد می‌خواهد حفظ کند.

سفیر پیشین ایران در سوریه گفت: کشورهایی که امروز ازغربی‌ها در برابر سوریه حمایت می‌کنند مانند عربستان، قطر و ترکیه متاسفانه بر خلاف اراده و خواسته‌های مردمشان رفتار می‌کنند و البته هیچ چاره‌ای هم ندارند یا به مردم سالاری رو بیاورند یا اینکه در کنار اسرائیلی‌ها باشند اما همه آن‌ها بدانند که سوریه امروز سوریه دو سال پیش نیست و نمی‌توانند مانند لیبی و کوزوو آنجا را اشغال کنند.

شیخ الاسلام تصریح کرد: اگر همین امروز انتخابات برگزار شود همه اذعان می‌کنند که مردم سوریه حتما نظام بشار اسد را انتخاب خواهند کرد برای اینکه از استقلال و تمامیت ارضی این کشور دفاع کرده است اما جبهه ضد حکومت بشار اسد و تروریست‌ها هیچ جایگاهی در نزد مردم ندارد.

وی افزود: آمریکا درباره دموکراسی و مردم سالاری ادعای منافقانه دارد و به هیچ وجه حاضر نیست به انتخاب آزاد و شفاف مردم کشورهای منطقه تن دهد که حوادث مصر هم این روند را نشان داد.

شیخ الاسلام گفت: غربی‌ها که ادعا می‌کنند قوانین بین المللی و سازمان ملل را خودشان ایجاد کرده‌اند به هنجارهای آن نیز پایبند نیستند.

وی درباره آینده حوادث منطقه سوریه تاکید کرد اگر ارتش سوریه دچار تشنج نشود و به پیشروی‌های خود در بیرون راندن تروریست‌ها در خاک این کشور ادامه دهند آینده به نفع سوریه خواهد بود وغربی‌ها بویژه آمریکا این را بدانند که اگر مردم و ارتش سوریه را وادار به واکنش جدی بکنند انفجار گسترده‌ای از حوادث در منطقه ایجاد خواهد شد و هر گونه حمله به سوریه مانند انداختن جرقه در انبار باروت است.

در ادامه این برنامه ابراهیم متقی استاد دانشگاه تهران هم با بررسی روند تاریخی تحولات 3 سال اخیر در سوریه گفت: آمریکا ابتدا از راهبرد نرم و تظاهرات مردمی استفاده کرد اما پس از مشاهده حمایت‌های گسترده مردمی و ناکارآمدی گروههای اپوزیسیون مانند اخوانی‌ها سوریه و دیگر گروه‌ها و مشاهده یکپارچگی ملت و ارتش سوریه به راهبرد انفجار تروریستی روی آورد.

آقای متقی تصریح کرد: رژیم بشار اسد در دو سال پیش با برخی اعتراضات مردمی روبرو بود اما بازسازی اجتماعی و ساماندهی پشتیبانی‌های مردمی موفق شده است تروریست‌ها را از بخش زیادی از خاک این کشور بیرون براند و بخش زیادی از آن‌ها را از بین برده است و آمریکایی‌ها و حامیان اسرائیل اکنون که مشاهده می‌کنند شرایط در میدان زمینی رااز دست داده‌اند و هیچ حرفی برای گفتن ندارند با روش‌های مختلف از جمله ادعای حمله شیمیایی تلاش می‌کنند بهانه دروغین را برای مداخله نظامی آمریکا و هم پیمانانش فراهم آورند.

وی گفت: اروپایی‌ها سابقه رفتارهای نهاد‌های بین المللی را دارند اما آمریکایی‌ها فقط از الگوی کاربرد قدرت استفاده می‌کنند و تا جایی به هنجار‌ها و نهادهای بین المللی پایبند هستند که منافع آن‌ها تامین شود.

وی افزود: حتی در 115 سال پیش آمریکایی‌ها برای حمله به اسپانیا بهانه سازی دروغین کردند واین روند را همچنان ادامه می‌دهند که در میان دموکرات‌ها و جمهوری خواهان آمریکا رویکردی ثابتی شده است.

وی افزود: الگوی اتهام به سوریه برای استفاده از سلاح شیمیایی مشابه‌‌ همان اتهام به رژیم عراق در زمینه داشتن سلاح هسته‌ای است اما در مورد سوریه بار‌ها دیده‌ایم که روسیه به شدت از رژیم بشار اسد حمایت می‌کند و آمریکا نتوانسته است دیدگاههای خود را به شورای امنیت سازمان ملل حاکم کند. دکترین آمریکایی‌ها در سوریه برگرفته از نظریات دیوید ترائوس و مایکل مودن است که تلاش می‌کند با استفاده از گروههای ضد سوری جبهه مقابله با صهیونیست‌ها را تضعیف کند و با کشورهای اروپایی برای حمله نظامی و با عربستان برای پشتیبانی لجستیکی و با قطر هم در عرصه دیپلماتیک و همچنین با ترکیه تقسیم کار کرده است.

متقی گفت: این دکترین ادعا می‌کند که نباید با کشورهایی مثل جمهوری اسلامی ایران به طور مستقیم وارد جنگ شد بلکه باید از گروههای اپوزیسیون حمایت شود. روسیه تلاش می‌کند در عرصه ژئوپولتیک با آمریکا مقابله کند و همه آرایش موشکی سوریه را کار‌شناسان روسیه هدایت می‌کنند.

وی گفت: آمریکایی‌ها فقط بدنبال کاربرد قدرت هستند و در جهت تامین منافع اقتصاد سرمایه داری با محوریت پنتاگون دائماَ برای ایجاد جنگ تئوری سازی می‌کنند.

پایان پیام/

کد خبر 287380

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha