پژوهشی نو پیرامون مادر امام زمان(عج) در پژوهشکده مهدویت

رئیس پژوهشکده مهدویت بااشاره به اینکه جای خالی تحقیق در رابطه با همسران اهل بیت(ع) و مادران آنها احساس می شود، گفت: پروژه "پژوهشی نو پیرامون مادر امام زمان(عج)" در پژوهشکده مهدویت به انجام رسید.

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام محمدتقی ربانی، رئیس پژوهشکده مهدویت بااشاره به انتشار کتابی با عنوان "پژوهشی نو پیرامون مادر امام زمان(عج)" گفت: یکی از آثار مهم در حوزه مهدویت بحث تحقیق و تتبع کامل پیرامون مادر حضرت بقیه الله است که در ایام ولادت حضرت منتشر شد.
وی بااشاره به ضرورت انجام این پروژه، خاطرنشان کرد: در رابطه با مادران ائمه باید بگویم در روزگاری که نشریات و مطبوعات بسیاری منتشر می شود و گستره فعالیت های پژوهشی بسیار زیاد است. مشاهده می کنیم که روی مسائل جزئی و بی اهمیت مانند اقوام و ملل، فولکلوریک، آداب و رسوم در میان قبائل و طوائف و غیره تحقیق فراوانی صورت گرفته است، حتی راجع به بناهایی که در ادوار مختلف ساخته شده است، تحقیق انجام گرفته اما در رابطه با ائمه اطهار و مرتبطین با ائمه، آن همت و تلاش لازم اتفاق نیفتاده، به طور مثال جای خالی تحقیق در رابطه با همسران اهل بیت(ع) و مادران آنها و محل های نشو و نمای ائمه احساس می شود.
حجت الاسلام ربانی با بیان اینکه به حدی در این خصوص انفعال داشته ایم که معاندین در این زمینه شبهه افکنی کرده اند و ما را به خیال پردازی نسبت می دهند، اظهارداشت: ازجمله در جاهایی که با این شبهات مواجه هستیم، در رابطه با مادر حضرت ولی عصر(عج) است، با اینکه این بانوی بزرگوار بسیار جایگاه پرمنزلتی دارد اما نسبت به ایشان و شناخت دوران زندگی شان به عنوان همسر امام حسن عسکری(ع) و به عنوان مادر امام زمان آثار و منشورات به روز و مورد استناد کمتر اقدام شده است.
رئیس پژوهشکده مهدویت ادامه داد: البته یکسری آثار فرهنگی تبلیغی پیرامون این بانوی با فضیلت داشته ایم اما اینکه بتوانیم در مقابل شبهات و نقض ها اثری علمی تحقیقی داشته باشیم وجود نداشت، از این رو انجام پروژه ای در رابطه با مادر امام زمان(ع) در این پژوهشکده تعریف و اجرا شد.
وی انتشار این اثر را پاسخگو با نیازها و پر کردن خلاها در این زمینه دانست و بیان داشت: به لطف خدا این کتاب از طرف بوستان کتاب و در ایام تولد امام زمان(عج) منتشر شد.
حجت الاسلام ربانی با اشاره به محتوای این کتاب تصریح کرد: در این کتاب بحث دوران تاریخی حضرت نرجس از زمانی که وارد خاندان وحی می شود تا زمان غیبت حضرت ولی عصر، یعنی یک دوره 10 ساله را بررسی کرده، همچنین بررسی تحلیل احادیث مربوط به این مطلب، آسیب شناسی که مربوط به سند و متن احادیث است از دیگر مطالب مطرح شده در این کتاب است.
رئیس پژوهشکده مهدویت توسعه این بحث به منابع غیر شیعی را از محتوای این کتاب برشمرد و گفت: منابع غربی و مباحث تاریخی که توسط غربی ها درباره برهه تاریخی دوران حیات این بانوی بزرگوار انجام شده در این کتاب مورد بررسی و استفاده قرار گرفته، همچنین به بحث هایی که به عنوان شبهات مربوط به مادر حضرت واقعند و تولد ایشان را مربوط به زرتشتیان و ساخته و پرداخته ایرانیان دانسته پاسخ داده شده است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی


پایان پیام/

کد خبر 286745

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha