سبک شهرسازی اسلام آرامش را مدنظر دارد

خبرگزاری شبستان: دستوراتی که در خصوص شهرسازی اسلامی در باب محیط زیست داریم در ادیان دیگر کمتر پیدا می‌شود اما متأسفانه ما با وجود این منابع غنی کمتر وارد عمل شده‌ایم.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، حسین محمد پورزندی، رییس شورای سیاست‌گذاری نخستین اجلاس جهانی شهر اسلام در  نشست خبری این اجلاس گفت: در بحث گردشگری و آثار تاریخی شهر قزوین مظلوم واقع شده است؛ این اجلاس برای نخستین بار در ایران اسلامی که قزوین دبیرخانه آن را به عهده دارد، برگزار می‌شود؛ این اتفاق مهمی است که برای ما روی می‌دهد و مهم‌تر از همه اینکه از مواردی است که همیشه دغدغه‌ رهبری بوده است.

وی ادامه داد: شهرسازی ما باید همراه با معیارهای اسلامی باشد که این نکته کمتر در کشور ما رعایت می‌شود؛ این اجلاس و کنفرانس دوروزه می‌تواند در تبیین این اهداف کمک شایانی را انجام دهد. امروز با قدمت تاریخی که برخی از شهرهای ما به‌ویژه اصفهان، شیراز و قزوین دارند، ناشناخته باقی مانده و برقراری این اجلاس فرصتی را در پی می دهد که این شهرها همراه با آثار تاریخی خود دیده شوند و فصل نوینی را در نگاه به کشور عزیزمان ایران بگشاید.

معاون مالی و اداری شهرداری تهران تصریح کرد: مساجد همیشه پایگاه رشد و توسعه بوده‌اند و تعالی معماری اسلامی با مسجد و گلدسته‌های آن شروع می‌شده است؛ مسجد جامع در اکثر شهرهای تاریخی به عنوان یکی از اماکن تاریخی بوده و امروز شهرسازی و معماری آن باید به توسعه شهر در راستای معیارها و شاخصه‌های اسلامی که در این اجلاس بیان می شود، باز گردند.

در ادامه این نشست، عباس گوهری، معاون پژوهش دانشگاه امام صادق (ع) گفت: اسلام تنها منحصر در عبادات نیست، چهارچوب‌هایی که دین مبین برای شهرسازی دارد آرامش انسان را در سبکی از شهرسازی مورد هدف قرار داده است.

وی یادآور شد: وقتی می‌گوییم شهر اسلامی با شهر مسلمانان تفاوت دارد و این اختلاف در تمامی ابعاد ملموس است، به طور مثال دستوراتی که در خصوص شهرسازی اسلامی در باب محیط زیست داریم در ادیان دیگر کمتر پیدا می‌شود اما متأسفانه ما با وجود این منابع غنی کمتر وارد عمل شده‌ایم.

پایان پیام/

 

کد خبر 286359

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha