حجتالاسلام سیدعبدالحمید شهاب، منبری، مسجد را پایگاه نشر معارف و سیره اسلام و اهل بیت (ع) و مرجعیت در زمان حاضر دانست و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد النبی در زمان پیامبر اکرم (ص) نه تنها مکان ترویج ارزشهای اسلامی بود بلکه مکان ترویج و نشر سیره نبوی، علوم اسلامی، احکام قضایی و به طور کلی اداره همه امور مسلمین به شمار میرفت.
وی با اشاره به اینکه مساجد همواره در طول تاریخ و در برهههای زمانی مختلف و حساس محور تحرکات اسلامی و کانون تصمیمگیریهای کلان بودهاند، پیرامون نقش اجتماعی مسجد در طول 32 سال گذشته بیان کرد: مسجد پیش از پیروزی انقلاب پایگاهی برای تجمع، تصمیمگیری، مشاوره و گردهمایی انقلابیون محسوب میشد، در زمان جنگ نیز بهترین و مهمترین پایگاه کمکرسانی و اعزام نیروهای رزمنده و در عصر حاضر نیز یکی از اصلیترین و شاهکلید مبارزه با تهاجم فرهنگی و مقابله با ضد ارزشها محسوب میشود.
وی با بیان اینکه مساجد همواره در استمرار، بقا و دوام نظام و انقلاب نقش بسزایی ایفا کردهاند، اظهار کرد: در حال حاضر دشمنان نظام و انقلاب یک جنگ تمامعیار و نابرابر فرهنگی را آغاز کردهاند و مبانی اسلام و انقلاب را نشانه گرفته و در تلاشاند که فکر و عقیده جوانان جامعه اسلامی را به انحراف بکشانند و در این برهه حساس مساجد نقش بسزایی در خنثی کردن توطئههای دشمنان دارند.
وی یادآور شد: در این راستا ائمه جماعات فعال و هیئت امنای آگاه و دلسوز باید فعالیتهای ویژهای ایفای نقش حقیقی خود و در حقیقت ادای دین خود به اسلام و انقلاب انجام دهند. استفاده از نظرات و برنامههای مراجع عظام برای تبلیغ و نشر دین، برگزاری دورههای آموزشی مناسب با نیاز روز، مسئولیت دادن به جوانان در مساجد، برقراری پیوند بین جوانان و مساجد، ایجاد مودت و دوستی بین جوان، مسجد و خانواده از مهمترین وظایف ائمه جماعات فعال در مساجد است.
حجتالاسلام شهاب ادامه داد: مساجد باید پایگاهی برای تسهیل روند زندگی مردم و تحکیم کانون خانواده، رفع مشکلات فقهی و حقوقی مردم و مکانی برای مراجعه و ارتباط بیشتر با مراجع تقلید باشد.
وی خاطرنشان کرد: رفع اختلافات خانوادگی، محلی، ارایه مشاوره رایگان در مساجد، آموزش و فرهنگسازی در زمینه ایجاد خانواده سالم و اسلامی، اعطای وامهای قرضالحسنه، پایگاهی برای نشر معارف اسلامی و توجه به مراجع عظام تقلید و بهرهمندی از نظرات آنان از جمله اموری هستند که باید در مساجد به آنها توجه شود.
حجت الاسلام شهاب با اشاره به یکی از ضربههای مذهبی که در چند ساله اخیر با تأسیس فرهنگسراها در کنار مساجد ایجاد شده است، گفت: ترویج موسیقی، دورههای آموزشی انحرافی و ناکارآمد، توجه نداشتن به شئونات فرهنگی و مذهبی را از عمدهترین مسایلی که فرهنگسراها در جامعه اسلامی باعث شدهاند، عنوان کرد.
وی ادامه داد:باید مراکزی که برای آموزش و یادگیری مهارتهای مختلف ایجاد میشوند همچون فرهنگسراها و سازمان ملی جوانان و بسیاری مراکز دیگر با مساجد تعامل داشته و همکاری مساجد و دیدگاههای کارشناسی ائمه جماعات آگاه و اندیشمند به فعالیت بپردازند تا از هرگونه آسیب و خطری در امان بمانند.
پایان پیام/
نظر شما