به گزارش خبرگزاری شبستان در ابتدای این مراسم «سید احسان قاضی زاده هاشمی»، دبیر جشنواره رسانه های مجازی خلیج فارس اظهار داشت: چهار هزار و 512 اثر به دبیرخانه جشنواره رسانه های مجازی خلیج فارس ارسال شده است و از این تعداد در دور اول 70 اثر برگزیده و در دور دوم 15 اثر حائز رتبه های برتر شدند .
وی گفت: ایجاد موج مستمر و گسترده رسانه ای در حمایت از نام خلیج فارس، حرکتی است برای مقاومت در برابر هجمه ای که علیه آن آغاز شده است و جشنواره رسانه های مجازی خلیج فارس هم به دنبال عطف توجه همگان به این موضوع است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران افزود: رقبای منطقه ای ما در تلاش هستند تا از فضای رسانه های مکتوب و مجازی برای پیش بردن اهداف خود و جعل نام خلیج فارس استفاده کنند. در چنین شرایطی ضمن نگه داشتن نام خلیج فارس باید سرلوحه امور قرار گیرد و ما هم د رکشورمان تلاش خود را در فضای رسانه ای بیشتر کنیم.
وی گفت: زنده نگه داشتن نام خلیج فارس توسط رسانه ها باید سرلوحه کار قرار گیرد و تلاش در فضای رسانه ای مضاعف شود .
بنابر گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، قاضی زاده خاطرنشان کرد : خلیج فارس در دوران مختلف تاریخ با نام هایی از جمله خلیج فارس، خلیج عجم، دریای فارس و بحر فارس شناخته شده است و از این رو موج رسانه ای برای صیانت از خلیج فارس اقدام موثر برای مقابله با اجحافی بود که در حق ایرانیان شده است .
وی گفت: برگزاری جشنواره رسانه های مجازی خلیج فارس علاوه بر زنده نگه داشتن نام خلیج فارس بیانگر این است که رسانه ها در صیانت از این نام نقش موثری دارند .
قاضی زاده با بیان اینکه کشورهای غربی برآن هستند تا نام خلیج فارس را از طریق موج رسانه ای به نفع خود انتخاب کنند، گفت: این در حالی است که ایرانیان در زمینه صیانت از این نام عملکرد خوبی داشتند .
در این مراسم همچنین همایون امیرزاده دبیرکل جشنواره بین المللی و فرهنگی هنری خلیج فارس با قدردانی از دست اندرکاران برپایی نخستین جشنواره های مجازی خلیج فارس گفت: حدود یک چهارم آثاری که به نام خلیج فارس رقم خورده است و به جشنواره رسیده، در حوزه جشنواره تئاتر خیابانی و جشنواره رسانه های مجازی است که این قابل تقدیر است.
به گفته وی مجموعه آثاری که تا پیش از این به جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس رسیده بود حدود 25 هزار اثر بود که اکنون و با یک رشد 25 درصدی به 32 هزار اثر رسیده است که در قالب بیش از 27 فعالیت موضوعی در چرخه داوری قرار دارد. این آثار را حدود 20 هزار نفر از هنرمندان کشور در عرصه های مختلف تولید کرده اند.
وی با یادآوری تاسیس این جشنواره در سفر استانی سه سال پیش هیات دولت به هرمزگان گفت: با توجه به حجم وسیعی از اقدامات دامنه داری که با هدف تحریف نام خلیج فارس در منطقه صورت می گرفت ما تصمیم گرفتیم برنامه ای را طراحی کنیم که به این ترتیب که هر استان با توجه به ظرفیت های نسبی خود متولی یک بخش از کار شود.
مشاور اجرایی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد ادامه داد: هویت هزاران ساله خلیج فارس با چنین بازی های رسانه های دچار تحول نخواهد شد اما مساله ای که در پس پشت این قضایا برای ما به عنوان ایرانیان مهم است و باید از آن درک و فهم درستی داشته باشیم، این است که کسانی بذر تفرقه را در منطقه نشانده اند و با شعار سنتی «تفرقه بیانداز و حکومت کن» بحث تغییر نام خلیج فارس را در دستور کار قرار داده اند.
دبیر کل جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس تاکید کرد: این اتفاق نامبارک، رخداد مبارکی را شکل داد و آن این است که امروز تمام سرمایه گذاری هایی که در خصوص خلیج فارس انجام شده، همگی به این سمت هدایت شده که به بهانه چنین جشنواره ای ما در کنار یکدیگر متحد باشیم و بدانیم که به این طریق امنیت ملی ما هیچگاه دچار خدشه نخواهد شد.
در این مراسم بیانیه هیئت داوران جشنواره خلیج فارس توسط دکتر حسن بشیر از اعضای هیئت داروان قرائت شد. وی گفت: اینک که بعد از یکسال تلاش و مجاهدت فرهنگی، اولین جشنواره خلیج فارس در آیینه رسانهها به ایستگاه پایان رسیده است، هیئت داوری این جشنوراه که متشکل از 7 کار گروه مقدماتی و یک گروه داوری نهایی است، ضمن تشکر از اقبال خبرنگاران، عکاسان، وبلاگنویسان، هنرمندان و خبرسازان رسانهای برای شرکت در رقابتی نفسگیر اما هنرمندانه و با رسالت مقدس خبری در حوزه خلیج فارس اعلام میکند، 4542 اثر مرتبط و پذیرفته شده از سوی دبیرخانه جشنواره طی سه مرحله داوری شده است. در مرحله نخست، انتخاب آثار برتر در همه رشتهها از سوی کارشناسان هر گروه، در مرحله دوم پالایش و انتخاب بهترینها و در مرحله سوم و نهایی انتخاب عناوین اول تا سوم و نفرات شایسته تقدیر هر رشته با دقت تمام و البته با نظر اساتید و فعالان حوزه خبر و ارتباطات انجام شد .
نفرات برتر بخش خبر و گزارش خبری
- رتبه اول: سیما رادمنش – گزارش خبری «قهرمان تنگستان» از روزنامه جام جم بهدلیل پرداخت قوی و مستقیم و قوی به موضوع مقاومت ملی و انتخاب بهترین نماد مقاومت برای خلیج فارس و نگاه جدید به نماد مقاومت در خلیج فارس و همچنین ورودی گزارش و انتخاب سوتیتر مناسب با یک نثر یکدست و منسجم
- رتبه دوم: سپیده آماده – گزارش خبری «چرا دم دراز امارات در خلیج فارس قیچی نمیشود؟» از رسانه جوان آنلاین بهدلیل انتخاب موضوع ارزشمند و ارائه مطالب شجاعانه و افشاگرانه با انتخاب تیتر و میان تیترهای مناسب
- رتبه سوم: الهه رفیعی نژاد – گزارش خبری «چند نفر عکس یادگاری در ابوموسی گرفتهاند» از خبرگزاری فارس بدلیل نوع نگاه و زاویه دید مناسب و توجه به عناصر ایرانی – اسلامی در دفاع از سرزمین های مقدس جمهوری اسلامی ایران
زینب مرتضایی فرد در این بخش با خبر «خوانندگان پاپ و سنتی برای خلیج فارس میخوانند» از روزنامه جام جم، شایسته تقدیر شناخته شد .
همچنین هیات داوران از زینب رازدشت از خبرگزاری ایکنا به دلیل تولید گزارش امواج خروشان خلیج فارس بهدلیل توجه به تاثیر رسانههای مجازی بر سبک زندگی تقدیر میکند .
بخش تیتر و لید
- میثم رشیدی از خبرگزاری فارس با تیتر «یادمان نرود ابوموسی یادمان می خواهد » بهدلیل تیتر کوتاه و موجز، لید حماسی و ارائه پیشنهاد برای ضربه به استعمار
- حمیده زنده از خبرگزاری ایسنا – قم با تیتر« این خلیج، همیشه فارس خواهد ماند» بهدلیل تیتر موجز و روان، صریح و روشن با تأکید بر آینده درخشان و ماندگاری خلیج فارس
- مریم جمشیدی از روزنامه جام جم با تیتر: هرمز، تنگه ای میان موج و نخل و کشتی : بدلیل نگاه توصیفی، شاعرانه و تأکید بر نمادهای ملی در میان تیترهای مختصر
همچنین تیتر «موشک هایی که بدون حاج حسن شلیک میشوند» اثر مهدی بختیاری از خبرگزاری فارس شایسته تقدیر تشخیص داده شد .
بخش اخبار بین الملل
خبر خبرگزاری فارس با تیتر «الخلیج الفارسی مرکز التقاء الثقافات لمواجهه المستعمرین» (خلیج فارس مرکز تماس فرهنگی در مقابل استعمارگران) بهدلیل تیتر خوب، فرهنگی و با هدف و همچنین لید فنی تهیه شده، مطلب مناسب و آینده نگر شایسته تقدیر ویژه شناخته شده و از علاء نقی زاده مدیرکل عربی خبرگزاری فارس تقدیر میشود .
بخش وبلاگ
- رتبه اول ابراهیم رضایی با وبلاگ دلنوشتهها و یادداشتهای یک روزنامه نگار، بهدلیل تنوع مطالب، انسجام موضوع و نوآوری در ارئه مطالب و منابع
- رتبه دوم آقای حامد نجفی مهر با وبلاگ خلیج همیشه فارس بهدلیل طراحی زیبا، مطالب مناسب و آموزنده در موضوع خلیج فارس و نوع نگاه وبلاگ نویس به تاریخ خلیج فارس
- رتبه سوم حسین رضایی با وبلاگ تخصصی خلیج فارس: بهدلیل ساختار وبلگ، تنوع مطالب، ارتباط مستقیم با موضوع و استفاده از امکانات مناسب وبلاگ
همچنین مهدی کاظمی با وبلاگ خلیج همیشه فارس و خانم حمیده اسلامی با وبلاگ آبهای نیلگون خلیج فارس بدلیل پیگیری اخبار و تنوع مطالب مربوط به خلیج فارس، شایسته تقدیر شناخته شدند .
بخش عکس
رتبه اول: محمود پازوکی، بهدلیل انتخاب سوژه مناسب خلیج فارس، اقتصاد ، مقاومت و جهاد اقتصادی
رتبه دوم: محمدعلی نجیب، بدلیل شکار مناسب لحظه، جریان مقاومت و حیات و درخشندگی خلیج فارس در تصویر
هیچ یک از آثار حائز رتبه سوم انتخاب نشدند .
بخش فیلم خبری
در بخش فیلم خبری، هیات داوران بدلیل عدم ارتباط مستقیم موضوع فیلمهای ارسالی با عنوان «خلیج فارس: نماد مقاومت ملی» ، هیچ اثری را حایز کسب رتبه برتر ندانست .
بخش نماهنگ
حسن علیرضایی از اصفهان با نماهنگ، «پویانمایی خلیج فارس» بدلیل معرفی عوامل تحریف و جعل عنوان خلیج عربی به جای خلیج فارس، موفق به کسب رتبه سوم شد و هیات داوران، هیچ اثری را برای رتبه اول و دوم، مناسب تشخیص نداد .
ضمنا از سید نظام موسوی مدیر عامل خبرگزاری فارس به دلیل تولید بیشترین حجم آثار صوتی، تصویری و متنی در ارتباط با موضوع خلیج فارس و انتشار گزارشهای خبری، مقالات و پژوهشهای مرتبط با موضوع خلیج فارس در قالب کتاب جزایر سهگانه با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره به صورت ویژه تقدیر میگردد.
پایان پیام/
نظر شما