به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، پدرام پاک آیین مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته (2 شهریور) در مراسم روز خبرنگار و جشنواره فصلی مطبوعات که در سرای سعدالسلطنه قزوین برگزار شد، بیان کرد: خبیر یکی از نام های خداوند متعال است که در قرآن کریم نیز به آن اشاره شده و به معنای کسی است که از جزئیات امور با خبر است و اشراف کامل به مسائل دارد.
وی ادامه داد: واژه نبا نیز به معنای خبر است و انبیای الهی نیز از این واژه ریشه گرفتند و شأن انبیای الهی، شأن روشنگری، اطلاع رسانی و نورافکندن بر زوایای گوناگون حیات بشر بود و همین امر نشان می دهد رسالت خبرنگاری در فرهنگ اسلامی تا چه اندازه رفیع و مورد تأکید است.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: در کنار این منزلت متعالی، مسئولیت سهمگین، خطیر و مهمی برای خبرنگاران وجود دارد و اهمیت، شرافت و منزلت این حرفه به پشتوانه مسئولیت خاصی است که خبرنگاران در جامعه اسلامی بر عهده دارند.
وی عنوان کرد: در این مسئولیت، روشنگری، اطلاع رسانی و نقد عالمانه و منصفانه امور و برقراری ارتباط آحاد جامعه انسانی با محیط وجود دارد و رسانه و خبرنگار ارتباط بین جامعه، فرد و محیط را فراهم می کند.
پاک آیین اعلام کرد: معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد در دوره اخیر فعالیت خود، راهبرد توسعه کیفی را به عنوان راهبرد اصلی و اساسی انتخاب کرده است که این توسعه کیفی شامل همه شئون رسانه ای از جمله شأن خبرنگار می شود.
وی تأکید کرد: در توسعه کیفی رسانه، بخش مهمی از آن مربوط به توسعه منابع انسانی است زیرا رسانه محصول فکر خبرنگار و روزنامه نگار است و از همین رو نیز اقداماتی در معاونت مطبوعاتی صورت گرفت که نخستین آن تأسیس کارگروه کار حرفه ای روزنامه نگاری بود.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لایحه تأسیس نظام صنفی خبرنگاران اظهار کرد: روزنامه نگاری یک صنف است اما هرگز این صنف ساماندهی نشده و شاهد انسجام و قانونمندی بین اعضای این صنف نبودیم البته در سال های گذشته بسیاری از فعالیت ها به عنوان فعالیت صنفی صورت گرفت ولی تحت شعاع سیاست زدگی ناکام ماند و یا نتایج موثر عملی نداشت.
وی با اشاره به لایحه تأسیس نظام صنفی خبرنگاران گفت: لایحه تأسیس نظام صنفی خبرنگاران تدوین و تقیم به دولت می شود تا به تصویب مجلس برسد و این جامعه فعال صاحب یک نظام صنفی قانونمند شود.
پاک آیین با اشاره به برگزاری جشنواره فصلی مطبوعات توضیح داد: در گذشته یک جشنواره مطبوعات به صورت همزمان با نمایشگاه مطبوعات برگزار می شد که معاونت مطبوعاتی این دو رویداد رسانه ای را تفکیک کرد و جشنواره فصلی را سامان داد که هر سه ماه یکبار برگزار می شود و آثار وزنامه نگاران مورد ارزیابی قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: برگزای این جشنواره موجب توجه هرچه بیشتر مردم به مطبوعات و همچنین ایجاد فضای رقابتی در تولید آثار شده و همچنین استعدادیابی در این حوزه را به دنبال دارد.
پایان پیام/
نظر شما