به گزارش خیرگزاری شبستان از قم، امسال در طرح اوقات فراغت سازمان تبلیغات اسلامی قم 119 پایگاه تشکیل شده که از این تعداد 47 پایگاه هسته فرهنگی جوان و 72 پایگاه بوستان معرفت بوده است.
به گفته حجتالاسلام شیخ مراد حیدری دبیر اجرایی این طرح، هستههای فرهنگی جوان شامل سنین 15 تا 25 سال و بوستانهای معرفت شامل سنین 9 تا 14 سال را زیر پوشش قرار داده است.
حجتالاسلام حیدری با اشاره به شرکت دو هزار و 859 نفر در این طرح اظهار کرد: از این تعداد دو هزار و 241 نفر پسر و 918 نفر دختر بودند.
وی تشکیل پایگاههای اوقات فراغت در مساجد و هیئتهای مذهبی را یکی از مهمترین ویژگیهای این طرح ذکر کرد و افزود: بخش زیادی از فعالیتهای این طرح در قالب گفتمانهای دینی به صورت کارگاهی و نیمه کارگاهی تشکیل شده است.
وی بهره مندی از روحانیون مجرب و آموزش دیده را یکی دیگر از ویژگیهای طرح اوقات فراغت امسال برشمرد و اظهار کرد: طرح اوقات فراغت سازمان تبلیغات اسلامی در طول سال با برگزاری گفتمانهای دینی ویژه جوانان استمرار خواهد داشت.
لزوم ترویج رفتار مومنانه
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان قم نیز در این مراسم با اشاره به اجرای طرح اوقات فراغت توسط دستگاههای مختلف اظهار کرد: اگر فعالیتهای دستگاههای مختلف مورد قضاوت و ارزیابی قرار گیرد، نمره هر دستگاه متفاوت است ولی این طرح با وجود نواقص زیادی که دارد، بودنش بهتر از نبودنش است.
حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری آسیبشناسی طرحهای اجرا شده را لازمه توفیق این طرحها دانست و تاکید کرد: اگر نواقص این طرح مورد آسیبشناسی قرار گیرد و برطرف شود، هر سال به غنا و پیشرفت آن کمک میشود.
وی سازمان تبلیغات اسلامی را یکی از نهادهای پیشتاز در اجرای طرح اوقات فراغت دانست و افزود: از زمانی که این سازمان ایجاد شد، غنیسازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به عنوان یکی از فعالیتهای مهم در دستور کار قرار گرفت.
وی به تشریح جاذبههای این طرح پرداخت و گفت: طرح اوقات فراغت سازمان تبلیغات اسلامی بیشتر در مساجد و تشکلهای مذهبی دنبال میشود و نوجوانان و جوانان باانگیزه دینی و مذهبی در این طرح شرکت میکنند، به همین دلیل توفیقات زیادی در این طرح دیده میشود.
وی به راههای تنوع بخشی طرح اوقات فراغت اشاره کرد و با تشریح تجربه جدیدی از کارآمدکردن این طرح در زمانی که معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کشور بود گفت: در سال 85 برگزاری طرح اوقات فراغت به صورت اردویی و با محوریت روحانیون در دستور کار قرار گرفت و خوشبختانه این طرح در برخی استانهایی که اجرا شد نشاط و شادابی معنوی خوبی در بین نوجوانان و جوانان ایجاد کرده است.
حجتالاسلام اسکندری با بیان اینکه بسیاری از خانوادهها و کارشناسان مسائل تربیتی از اجرای این طرح استقبال کردهاند تصریح کرد: در این طرح مربیان، مفاهیم دینی، اخلاقی و معنوی را با اعمال و رفتار خود به نوجوانان و جوانان منتقل میکنند.
وی گفت: این مدل برگرفته از فعالیتهای تبلیغی ائمه اطهار است که در زمان خودشان اجازه موعظه به مردم را نداشتند و با اعمال و رفتار خود، مفاهیم دینی را منتقل میکردند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان، دیدار با مراجع و بزرگان دینی، برقراری ارتباط با حوزههای علمیه و طلاب و... را از دیگر ابعاد این طرح ذکر کرد و گفت: امیدوارم دست اندرکاران طرحهای اوقات فراغت از طرح انتقال مفاهیم دینی، اخلاقی و معنوی با اعمال و رفتار مومنانه استفاده کنند.
گلایه و تمجید از دولت قبلی
احمد امیرآبادی نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی سخنران دیگر این مراسم بود که از کارهای عمرانی دولتهای نهم و دهم تمجید و نسبت به کملطفی به مسائل فرهنگی انتقاد کرد.
وی بر لزوم توجه به مسائل فرهنگی استان تاکید کرد و افزود: امسال در بودجه طرحهای خوبی پیش بینی شده که امیدواریم با تدبیر و درایتی که دولت حجتالاسلام روحانی خواهد داشت به مسائل فرهنگی توجه شود.
وی ادامه داد: ما نمایندگان مجلس از این دولت حمایت میکنیم تا هم مشکلات اساسی کشور در بخش اقتصادی حل شود و هم تدابیری برای کاهش اثربخشی تحریمها و نقش برآب شدن نقشههای شوم دشمنان اندیشیده شود.
امیرآبادی با بیان اینکه بودجه امسال متورم است، به تلاش دولت برای ارسال اصلاحیه بودجه به مجلس اشاره کرد و گفت: با وجود اینکه در دولتهای نهم و دهم در مسائل عمرانی کارهای بزرگی انجام شده است اما مقداری در سرفصلها و موضوعات فرهنگی به خصوص اوقات فراغت جوانان و نوجوانان کملطفیهایی شده است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: با وجود این کملطفی، از طریقی ارتباطی که با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برقرار شد، حدود یک میلیارد و 600 میلیون تومان اعتبار برای بیش از 120 مسجد اختصاص یافته است ولی اینها رقم زیادی برای ساماندهی امور فرهنگی قم نیست.
به اعتقاد امیرآبادی، قم مرکز و خاستگاه انقلاب و مورد توجه شیعیان جهان است و وجود مساجدی که از امکانات کافی برخوردار نیستند زیبنده این شهر نیست.
وی ادامه داد: من قول میدهم در دولت جدید این مسائل را پیگیری کنم که با کمک دولتمردان یک سری از نواقص برطرف شود.
وی پیرامون آسیبهای طرح اوقات فراغت اظهار کرد: در اجرای طرحهای اوقات فراغت شاهد عدم برنامهریزی و نبود انسجام بین نهادهای مختلف اجراکننده این طرحها هستیم، نهادهایی که این طرح را برگزار میکنند هم پوشانی فعالیتی ندارند و در برخی موارد در تعارض با هم کار میکنند.
امیرآبادی گفت: هیئت امنا و ائمه جماعات مساجد در چنین وضعیتی نمیدانند با این تعداد نهادهایی که میخواهند برنامه خود را در مسجد اجرا کنند چه کار کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی استان قم، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: هم ما این موضوع را پیگیری میکنیم و هم مسئولان اجرایی در اجرای برنامهها باید به گونهای برنامه ریزی کنند که یک نهاد متولی این کار شود و بقیه نهادها کمک کنند.
در پایان این مراسم از تعدادی از مسئولان پایگاههای فعال اوقات فراغت قدردانی شد.
پایان پیام/
نظر شما