خبرگزاری شبستان/اصفهان
مسجد پایگاه انسجام و یکپارچگی مسلمانان است و نماز جماعت و تشکیل صفوف به هم فشرده نمازگزاران به خوبی بیانگر هماهنگی و انسجامی است که حضور درمسجد فراهم می آورد. در اینجاست که افراد نمازگزار همچون قطره های آب به یکدیگر می پیوندند تا دریایی از اتحاد را به نمایش در آورند و همه در کنار یکدیگر در برابر پروردگار یکتا روبه سوی یک قبله می کنند و هماهنگ با یکدیگر سرود توحید را زمزمه می کنند.
به روایت تاریخ پیامبر گرامی اسلام(ص) پایه گذار اولین مسجد است و در گذشته همه امور مسلمین در ابعاد مختلف مانند عقاید و فعالیت های فرهنگی، عبادی، سیاسی و اقتصادی در مساجد انجام می شد.
واژه مسجد 28 بار در قرآن کریم ذکر شده که 22 مرتبه به صورت مفرد و 6 مرتبه به صورت جمع آمده است، در آیات به اهمیت و ضرورت توجه به مساجد در اسلام پرداخته شده است.
نقش مسجد در اسلام، محدود به انجام امور عبادى نبوده و حضور پررنگى در عرصه ارتباطات اجتماعى و سیاسى داشته است. علاوه بر تشکیل جلسههاى وعظ و ارشاد، حلقهها و مجالس درس و بحث نیز در مساجد تشکیل مىشده است.
در حال حاضر در کشور 63 هزار مسجد فعال است که سهم استان اصفهان به عنوان پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی، 5 هزار مسجد است و در این راستا باید بر خود ببالیم که شهر اصفهان با گنبدهای فیروزه ای مساجد معروف و تاریخی خود توانسته لقب شهر گنبدهای فیروزه ای را از آن خود کند.
مساجد تاریخی و معروف اصفهان مانند مسجد امام، مسجد شیخ لطف الله، مسجد جامع هر ساله پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است و چشم هر بیننده ای را با معماری های اصیل اسلامی و ایرانی نوازش می دهد.
با نگریستن به مساجد به ویژه مساجد تاریخی، روح انسان با اتصال به عالم باقی، در آسمان معنویت به پرواز درمیآید.
*مساجد؛ کانون پرورش اخلاق و معارف اجتماعی
حجت الاسلام حسین بهشتی نژاد، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: مسجد، مکانی است که انسان باید در آن آموزههای دینی و اخلاقی و اجتماعی را آموزش ببیند و در حقیقت مساجد را می توان کانون پرورش اخلاق و معارف اجتماعی دانست.
حجت الاسلام بهشتی نژاد افزود: متولیان مساجد باید تمام تلاش خود را برای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد بکار گیرند چرا که ما برای مساجد در حال حاضر نیز نقشی فراتر از انجام صرف فرائض عبادی دینی قائل هستیم.
وی افزود: مسجد محل تنظیم دیانت و اخلاق، اخلاق اداری، اجتماعی، فردی، حکومتی و سیاسی به شمار میرود و اگر میخواهیم جامعهای سالم داشته باشیم، باید بیش از بیش به مساجد توجه کنیم.
حجت الاسلام بهشتی نژاد با تاکید بر اینکه روحانی مسجد باید فردی خوش فکر و با بصیرت باشد، افزود: روحانی مسجد می تواند با برنامه ریزی صحیح و جامع باعث حضور حداکثری مردم در مسجد شود و با برگزاری جلسات مختلف قرآنی و تشکیل حلقه های معرفتی، نوجوانان و جوانان را با آموزه های دینی و اخلاقی و ارزش های ناب اسلامی آشنا کند.
*مسجد تراز اسلامی نیازمند احیای کارکردهای مسجد
حجت الاسلام رمضانعلی معتمدی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان اصفهان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: کارکردهای مساجد باید در زمینه های مختلف دینی، فرهنگی و هنری تقویت و احیا شود که این لازمه استفاده از ابزارهای دینی و فرهنگی است.
وی ادامه داد: مساجد تنها محل عبادت نیست و مسئولان و مردم باید باهم اندیشی و همفکری مساجد را در حوزه های آموزشی، فرهنگی و هنری نیز فعال کنند چرا که مساجداز مهم ترین پایگاه های دینی و فرهنگی محسوب می شوند.
حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه امام جماعت مسجد نیز یکی از عوامل احیای مسجد تراز اسلامی است، افزود: امام جماعت با بصیرت و تفکرصحیح و برنامه ریزی صحیح و جامع می تواند نوجوانان و جوانان را به مساجد جذب کند.
وی با اشاره به کانون های فرهنگی و هنری مساجد و نقش موثر آنها در کارکردهای مساجد گفت: استان اصفهان با 1500 کانون فرهنگی و هنری مساجد، یک دهم کانون های فرهنگی و هنری مساجد را در خود جای داده است که با ارائه برنامه های دینی، فرهنگی و هنری در تمام نقاط استان حتی روستاهای دورافتاده توانسته نوجوانان و جوانان را به مساجد جذب کند.
وی افزود: سبک زندگی اسلامی در مساجد با بیان زیبا و معرفی الگوهای شایستهای همچون پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) محقق می شود، چرا که مخاطبان مسجد، همه افراد هستند و در ارائه الگوهای مناسب و مطالب آموزندهای که در اسلام وجود دارد مسجد میتواند سبک زندگی اسلامی را به مردم بیاموزد.
*اصفهان از نظر تعداد مساجد رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است
حجت الله امینی، معاون مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با بیان اینکه پنج هزار مسجد در استان وجود دارد، گفت: برای رسیدن به معیار یک مسجد به ازای هر 500 نفر، با کمبود ی کهزار و 600 مسجد در استان اصفهان رو به رو هستیم.
وی اضافه کرد: در مناطق چهارده گانه شهر اصفهان شوراهای پنج تا هفت نفره از ائمه جماعات به منظور رسیدگی به امور مساجد و ساماندهی و نظارت بر آنها وجود دارد.
وی همچنین از برگزاری نمازهای جماعت ویژه نوجوانان و کودکان و نیز دایر بودن مهدکودک برای کودکان نمازگزاران در زمان اقامه نماز در برخی از مساجد خبر داد.
امینی گفت: مسجد، محل گردهمایی مسلمانان و تجلی گاه پرشکوه انسجام و یک پارچگی ملت مسلمان و حافظ سلامت دین و جامعه است و در حقیقت نمایش وحدت و همدلی نمازگزاران، بقای اسلام را تضمین می کند.
گفتنی است، بنا به در خواست جمهوری اسلامی ایران ، 21 آگوست (31 مرداد ماه ) از سوی سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شده است که متعاقب آن از این تاریخ یک هفته ، هفته تکریم ، تجلیل ، اعزاز و اکرام مساجد است .21 آگوست مصادف است با به آتش کشیدن مسجد الاقصی توسط صهیونیست ها که با کشتار مردم در مسجد گوهر شاد توسط رضاخان ، همزمان شده است و هفته تکریم و تجلیل مساجد از "30 مرداد تا 5 شهریور" در کشور ایران به طور گسترده برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما